A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 26.09.2019 08:32
Кількість переглядів: 1120

НАША ГРОМАДА

                 Інформаційний  бюлетень №121 (190)              26.09.2019

           Великобагачанської  об’єднаної  територіальної  громади

    20 вересня селищний голова Юрій Саковський привітав працівників Центральної районної аптеки з Днем фармацевта. Подяками виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради, а також цінними подарунками він нагородив бухгалтера центральної районної аптеки №87 – філії ПОКП «Полтавафарм» НАТАЛІЮ ВАСИЛІВНУ ПРОСКУРУ та фармацевта аптечного пункту №1 Центральної районної аптеки №87 філії ПОКП «Полтавафарм» НАТАЛІЮ АНАТОЛІЇВНУ ТРУТЕНЬ. Також у цей день селищний голова Юрій Саковський та завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура привітали з весіллям чудову пару великобагачанців - Сергія та Лілію Лукашів, і вручили їм подарунок.

   Напередодні Дня селища голова селищної ветеранської організації Надія Журавель, член ради ветеранської організації Валентина Лещенко, а також депутати селищної ради Віктор Бутенко і Сергій Ярошенко привітали 45 ветеранів селища та 15 громади з 76-ю річницею визволення Полтавщини від фашистських загарбників та прийдешнім Днем народження Великої Багачки. Ветеранам вручили вітальні адреси, святкові бюлетені "Наша громада" та продуктові набори. Дякуємо члену виконкому, ПП Михайлу Михайловичу Ігнатенкові та ПП Олексію Олексійовичу Мазуру за надані продуктові набори.

 21 вересня відбулось святкування Дня селища Велика Багачка та відзначення 76-ї річниці визволення селища від німецько-фашистських загарбників.

   З нагоди 76-ї річниці визволення Полтавщини від німецько-фашистських загарбників на центральному кладовищі у Великій Багачці встановлено пам’ятник воїнам 254-ї стрілецької дивізії, які загинули при визволенні селища 20.09.1943 року. Відкриття пам’ятника відбулось за участю селищного голови Юрія Саковського, голови селищної ветеранської організації Надії Журавель, голови районної ветеранської організації Івана Дудника, директора районного краєзнавчого музею Катерини Щербини, працівниці виконавчого комітету селищної ради Аліни Бехтер, ветерана Великої Вітчизняної війни Анатолія Нагоги та його дружини, учасника АТО Олександра Володька, жителів селища Сергія Щербини та Людмили Семененко. Дякуємо депутату обласної ради Олегу Григоровичу Діденкові та депутату селищної ради Володимиру Пилиповичу Журавлю за спонсорську допомогу для встановлення памятника.

  Представники органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, голови селищної та районної ветеранських організацій, жителі селища поклали квіти до Меморіалу Слави. Учні опорного закладу «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» внесли до пам’ятника гірлянду Слави.

   Для учнівської молоді був організований легкоатлетичний пробіг за участю вчителів фізичної культури ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів». На фініші кожен учасник пробігу (а їх було більше 90) отримав подарунок та Сертифікат, а лідерам додатково подарували футболки Національного олімпійського комітету України. Привітали молодь та вручили призи селищний голова Юрій Саковський та начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко. Дякуємо дирекції магазину «Аврора» за надані призи для учасників забігу.

  На футбольному міні-полі пройшли змагання з міні-футболу серед представників команд смт. Велика Багачка. І місце виборола команда фізруків ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів», на ІІ місці – команда ветеранів «Старт», на ІІІ – команда Великобагачанського відділення поліції , а на IV – команда ПП «Комбікормовий завод». Команди були нагороджені цінними призами, медалями та Грамотами. Дякуємо за проведення змагань Геннадію Варченку, Віктору Недайкашу, Василю Коцару, Андрію Терещенку. Дякуємо депутату обласної ради Олегу Діденкові за сприяння в проведенні змагань.

  У другій половині дня пройшли розваги для дітей, показові виступи кінно-спортивної секції Дібрівського кінного заводу, концерт за участю кращих аматорських колективів Великобагачанської ОТГ, концерт народно-естрадного ансамблю української пісні «Гуляй душа» та кавер-гурту «Holiday Band», дискотека для молоді. Перед початком концерту аматорських колективів громади присутніх привітали Юрій Саковський та Надія Журавель, а на вечірньому концерті - Юрій Саковський та Наталія Проскура. Селищний голова вручив подарунок для найменшого жителя селища, який народився 20 вересня. Дякуємо Михайлу Володимировичу Дураченкові за спонсорську допомогу при організації виступів Дібрівського кінного заводу.

  Зранку 4 вїзні знаки «Велика Багачка» були прикрашені повітряними кульками. Протягом Дня у сквері «Молодіжному» працювали колоритні фотозони, і навіть 750-літній дуб був святково «одягнений». Діти мали можливість розважитись на атракціонах, а для дорослих працювало громадське харчування. До Дня селища на сторінці Facebook було проведено конкурс з призами. Участь взяли 288 людей. 3 переможці отримали в подарунок чашки з написом «Я    Велика Багачка». Подарунки були вручені Олександру Лозовому, Дмитрові Кіяшку та Аліні Юртин. Дякуємо за організацію фотозон працівникам дитячої музичної школи імені Ф.Д. Кушнерика (директор Олена Романенко), БТДтЮ (в.о. директора Сергій Ярошенко), СЮТ (директор Юрій Гавленко), ЗДО «Дзвіночок» (директор Валентина Пицяк), Балюківському СК (директор Валентина М’якота). Окрема подяка Олександру Григоровичу Колінькові, Антоніні Павлівні Живолуп, Марині Юріївні Фазан, районному краєзнавчому музею (директор Катерина Щербина), Центральній районній бібліотеці (директор Світлана Балюк) за надані компоненти для облаштування фотозон.

    Дякуємо за концерт аматорським колективам Балюківського СК (директор Валентина М’якота, керівник Маргарита Коритіна), Степанівського СБК (директор Лариса Беркало, керівник Юрій Михайлик), Якимівського СБК (директор Тамара Тронько, керівник Сергій Злобін), Бутоводолинського СБК (директор Тетяна Макаренко, керівник Віктор Шарий). Спасибі Анатолію Дмитровичу Недосвітію та Віктору Григоровичу Яровому за озвучення заходів.

   Дякуємо керівнику хлібопекарні "Майстер смаку" Ігорю Васильовичу Патяці та дирекції магазину «Кулиничі» за надані короваї, Василю Івановичу Проскурі за підвезення обладнання для фотозони.

   Дякуємо за участь у проведенні Дня селища Великобагачанському відділенні поліції ГУНП в Полтавській області (керівник Олександр Свердан), екіпажу КУ «Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» (головний лікар Ірина Нікітіна), працівникам РС ГУ ДСНС (начальник Сергій Гайворонський), Великобагачанському ДГП Глобинського РГП (керівник Євген Маковецький).

  Дякуємо спонсорам свята: Олегу Івановичу Малькові, Олександру Олексійовичу Яцюкові, В’ячеславу Михайловичу Вороненкові, Віктору Володимировичу Шалаєнкові, Антоніні Павлівні Живолуп.

   НОВИНИ КУЛЬТУРИ. 24 вересня відбулась нарада працівників бібліотек Великобагачанської ОТГ, яку провела завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура за участю селищного голови Юрія Саковського. Перед присутніми виступили представники Центральної районної бібліотеки Світлана Костюк та Марина Приходько з інформацією про краєзнавчу діяльність та перевірку фонду і переведення з ББК на УДК. Бібліотекарі громади обговорили участь конкурсах, порушили тему відзначення Всеукраїнського дня бібліотек. Бібліотекар Байрацької сільської бібліотеки-філії Віра Проскура розповіла про підвищення кваліфікації в Гадяцькому коледжі культури і мистецтв та ознайомила колег із рядом нововведень у роботі.

   НОВИНИ ОСВІТИ. 24 вересня начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко, начальник служби у справах дітей Великобагачанської РДА Надія Онупко, дільничний офіцер Великобагачанського відділення поліції Олександр Хавер відвідали 5 сімей, в яких діти опинились в складних життєвих обставинах, у Семенівці (4) та у Якимовому (1). Вони провели роз’яснювальні бесіди щодо поведінки батьків та належного виконання своїх обов’язків. На жаль, будуть підготовлені документи на позбавлення батьківських прав у кількох сім’ях.

   У закладах освіти іде підготовка до опалювального сезону 2019-2020 років. Відремонтовано 96% котелень. Триває ремонт котельні у Степанівському ЗЗСО І-ІІ ступенів. Проведено перевірку стану заземлюючих пристроїв електрообладнання та перевірку стану ізоляції електричної мережі закладів.

   Придбано морозильну камеру для Радивонівського ЗДО «Золотий ключик».

   НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ. Працівники відділу благоустрою під керівництвом заступника селищного голови Анатолія Каленіченка навели лад на території Радивонівської амбулаторії ЗПСМ.

  У селах Широке та Перекопівка встановлено компоненти дитячого ігрового майданчика (по 1 шт.).

  Триває ремонт у приміщенні Степанівського старостату. У Семенівці за спонсорські кошти встановлено паркан на кладовищі. У Багачці Першій пофарбовано паркан на кладовищі.

  У Балюках проводиться робота з наведенні ладу на розі вулиць Шкільної та Козацької. На дамбі громадського ставка було спиляно дерево, яке заважало проведенню ремонту дамби. У Якимовому розпочали ремонт приміщення старостату.

  У Великій Багачці продовжується благоустрій біля Кургану Скорботи та пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні (на в’їзді до центрального кладовища) під керівництвом Григорія Кузьмича Серьожкіна. Було засипано щебнем під’їзд до віддалених будинків на вулиці Набережній. У районі центральної котельні спиляне (за дозволом Державної екологічної інспекції) та вивезене аварійне дерево.

   Дякуємо жительці села Бутова Долина (Боси) Раїсі Степанівні Михайлюк за організацію робіт з викошування бур’янів і порослі вздовж дороги до Бутової Долини (на Боси).

   Дякуємо експерту Офісу реформи адміністративних послуг Павлу Олеговичу Остапенкові за допомогу в додатковому укомплектуванні відділу ЦНАП.

   Дякуємо керівнику СФГ «ХАН» Григорію Сергійовичу Ханові за надані книги для бібліотек ОТГ.

   24 вересня відбулась сходка жителів села Балюки, у якій взяли участь селищний голова Юрій Саковський, юрисконсульт Дмитро Бут, в.о. старости Олександр Лобур, заступник головного лікаря КНП «Великобагачанський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Ірина Якименко, представник компанії МТС Юрій Палеєв. Обговорили проблему відсутності постійного медичного працівника у ФАПі, незадовільну якість мобільного покриття, проблеми із водогоном.

      25 вересня відбулось виїзне засідання комісії з питань земельних відносин, участь у якому взяли: Юрій Саковський, заступник Анатолій Каленіченко, депутати Володимир Журавель, Віктор Бутенко та Сергій Ярошенко, завідувач сектору містобудування та архітектури Олександр Микитенко, помічник народного депутата Сергій Братік, представники ТОВ «Гідроенергоресурс» В. В. Тракай (директор), О.Г. Чередніченко (юрист), О. Ю. Барашинов (головний інженер). Присутні обговорили проблему обміління річки у районі «дитячого пляжу» та зарослі очеретом і ряскою. Директор компанії пояснив, що розчистку ділянки річки можна буде зробити після введення споруди в експлуатацію. Також Юрій Саковський наголосив на корегуванні проекту з очищення берегів Псла, благоустрою території навколо ГЕС, покращенні освітлення в темну пору доби, проведенні ямкового ремонту асфальтного покриття мосту. Було вирішено запросити представників ТОВ «Гідроенергоресурс» на чергову сесію селищної ради з підготовленим планом виконання зауважень.

ПРЕС-СЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

          Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                                 Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

 Ми у соціальній мережі:     faceboкok.com/velyka.bagachka.rada                                                   

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь