A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 12.09.2019 08:30
Кількість переглядів: 1186

НАША ГРОМАДА

                 Інформаційний  бюлетень №119 (188)              12.09.2019

           Великобагачанської  об’єднаної  територіальної  громади

 

    У ході підготовки до 37-ї сесії Великобагачанської селищної ради пройшли засідання комісій з питань бюджету, фінансів, планування інвестицій та соціально-економічного розвитку (голова Сергій Ярошенко), з питань земельних відносин, перспективного розвитку та охорони навколишнього середовища (голова Володимир Журавель), з питань комунальної власності, інфраструктури, підприємництва, приватизації, будівництва та архітектури та житлово-комунального господарства (під керівництвом заступника селищного голови Віктора Беркала).

   Щорічно у другу неділю вересня в Україні відзначається День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості. Напередодні свята, 6 вересня, селищний голова Юрій Саковський традиційно привітав ветеранів та працівників Великобагачанської ДЕГС Глобинського УЕГС з професійним святом. Разом зі словами вдячності Юрій Саковський побажав присутнім міцного здоров'я, злагоди в родинах, професійної впевненості. Подяками виконавчого комітету селищної ради та цінними подарунками були нагороджені: диспетчер Ірина Василівна Тронько та контролер газового господарства Наталія Олександрівна Москаленко. Також привітав своїх колег та вручив їм Грамоти керівник Великобагачанської ДЕГС Глобинського УЕГС Євгеній Маковецький.

   6 вересня у Радивонівці відбулись збори щодо обрання голови ветеранської організації, на яких були присутні: в.о. старости Лідія Філіпенко, голова селищної ветеранської організації Надія Журавель, Герой України Іван Балюк, голова районної ветеранської організації Іван Дудник та ветерани. Голова Радивонівської організації Іван Ананійович Балюк прозвітував про проведену роботу і присутні подякували йому. Головою організації обрали Тетяну Миколаївну Срібну.

   10 вересня відбулась зустріч селищного голови Юрія Саковського з колективом ОКВПТГ "Миргородтеплоенерго". Було обговорено перспективу існування організації та виплати заробітної плати працівникам, які попрохали Юрія Саковського посприяти у вирішенні даного питання.

   НОВИНИ ОСВІТИ. З 2 по 6 вересня у громаді пройшов Олімпійський тиждень, який має на меті популяризацію здорового способу життя та залучення якнайбільшої кількості учасників. Учителі фізичної культури серйозно підійшли до справи: для учнів були організовані та проведені цікаві змагання, руханки, квести, естафети, тематичні бесіди, виховні години, вікторини. А наприкінці тижня відбувся загальний Олімпійський урок, у якому взяли участь учні всіх навчальних закладів громади. Стартувало спортивне свято велозабігом від селищної ради до стадіону «Колос» (через вулиці Шевченка та Європейську). На чолі із учителями до велозабігу долучився 61 учень опорного закладу «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів». Колона дітей організовано проїхала по селищу у супроводі поліції, учителів фізкультури та ветерана спорту Володимира Рекунова, а потім урочисто заїхала на стадіон, проїхавшись навколо футбольного поля, де на них чекали інші учасники Олімпійського уроку. На урочистому відкритті заходу виступили з вітальними словами селищний голова Юрій Саковський, відповідальний секретар Полтавського обласного відділення НОК України Олена Кучеренко, депутат обласної ради Олег Діденко. Потім на стадіоні замайорів Олімпійський прапор, а у олімпійській чаші запалав вогонь. Право внести Олімпійський вогонь та прапор було надане ветеранам олімпійського руху Балюку Василю Васильовичу та Старкову Віктору Петровичу, а також кращим спортсменам, учням закладів освіти громади.

   Із спортивною програмою дітей ознайомив головний суддя Віктор Скороденко. У різних видах змагань, від «Веселих стартів» до легкоатлетичного кросу, свої спортивні вміння продемонстрували 304 учні. Стадіон просто гудів від вибухових емоцій! І учасники, і глядачі були заряджені енергією та позитивом! Жоден учасник Олімпійського уроку не залишився без нагород. Після закінчення змагань селищний голова Юрій Саковський, начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко та відповідальний секретар Полтавського обласного відділення НОК України Олена Кучеренко вручили почесні нагороди вчителям фізичної культури ЗЗСО громади, вчителям-олімпійцям, кращим спортсменам громади. За допомогу в проведенні свята були вручені Подяки виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради представникам поліції та медицини. Також дякуємо за сприяння у проведенні заходу депутатам обласної ради Олегу Григоровичу Діденкові та Руслану Віталійовичу Ляшкові. Дякуємо начальнику Великобагачанської ДГП Глобинського РГП Євгенію Олександровичу Маковецькому за сприяння у підготовці чаші для Олімпійського вогню на стадіоні «Колос».

  У освітніх закладах проводяться заходи, присвячені 250-річчю з дня народження Івана Котляревського: виставки, виховні години, вікторини та інше.

   З 9 вересня по 31 жовтня 9 учителів громади будуть підвищувати кваліфікацію за програмою НУШ.

  Триває підготовка до відкриття Радивонівського ЗДО «Золотий ключик». У Степанівському ЗЗСО добігає кінця робота з ремонту системи опалення.

    НОВИНИ КУЛЬТУРИ. 11 вересня відбулась нарада директорів клубних закладів під головуванням завідувача сектору культури та туризму Наталії Проскури та за участю селищного голови Юрія Саковського. Були підбиті підсумки проведених Днів сіл та участь у святкуванні Дня селища Велика Багачка. Також присутні обговорили участь у пісенно-мистецькому святі «Осіннє золото», що відбудеться у с. Березова Рудка Пирятинського району 14 вересня і окреслили план дій на жовтень.

  Шановні жителі та гості громади! Запрошуємо вас на святкування Дня села Мар’янівка «Село моє, душі криниця», яке відбудеться 15 вересня о 14-00  на майданчику біля сільського магазину. У програмі свята:  урочиста частина, вітання керівників; концертна програма за участю аматорських колективів Степанівського сільського будинку культури;  по закінченню свята  посмакуйте  рибною юшкою і козацьким  кулішем.

  21 вересня відбудеться відзначення Дня селища Велика Багачка та 75-ї річниці визволення Полтавщини від фашистсько-німецьких загарбників. Початок заходів о 9.00.

   НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ. На вулиці Бузковій, за проханням жителів та за участю депутата селищної ради Олега Онищенка, встановлено лавочку.

   У Марянівці встановлено металопластикові вікна і двері у приміщенні сільської бібліотеки-філії. Працівники відділу благоустрою наводять лад перед святкування Дня села.

   У Степанівському старостаті продовжується ремонт кабінетів.

   Почалась робота з фарбування парканів у Семенівському ЗДО «Барвінок» та біля приміщення Багачанського Першого старостату.

   Біля приміщення Якимівського старостату продовжується ремонт ганку.

   У Балюках проводяться заходи з благоустрою на вулицях Шкільній та Козацький, у Якимовому – на вулиці Миру.

   СПОРТИВНІ НОВИНИ. 7 вересня у Великій Багачці був проведений розіграш футбольного Кубка імені Михайла Ларіоновича Кушнерика. За перемогу змагались ФК «Комунар» (Степанівка) та ФК «Псел» (Устивиця). З рахунком 6:1 перемогли степанівці. На матчі були присутні: селищний голова Юрій Саковський, заступник селищного голови Анатолій Каленіченко, голова Федерації футболу Великобагачанського району Володимир Журавель, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту РДА Віктор Недайкаш, син Михайла Кушнерика Ігор, які поклали квіти до могили Михайла Ларіоновича після розіграшу Кубка.

14 вересня у Великій Багачці на стадіоні "Колос" відбудеться обласний турнір з футболу серед команд ветеранів на призи голови Федерації футболу Великобагачанського району Володимира Пилиповича Журавля. Участь у турнірі візьмуть команди Великобагачанського, Миргородського, Шишацького та Лохвицького районів. Початок о 10.00 Запрошуємо підтримати команди!

   11 вересня відбулось засідання оргкомітету щодо проведення обласного турніру з футболу, у роботі якого взяли участь: селищний голова Юрій Саковський, начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, голова Федерації футболу Великобагачанського району Володимир Журавель, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту РДА Віктор Недайкаш, голова районної ФСТ «Колос» Василь Коцар. Були обговорені та вирішені організаційні питання.

***

   З 02.09 по 13.09 у селі Балюки працюють мобільні бригади відділення денного перебування Великобагачанського територіального центру соціального обслуговування для надання соціальної допомоги людям похилого віку та інвалідам, старше 18 років.

***

   За інформацією Великобагачанського районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану у серпні 2019 року у Великобагачанській ОТГ зареєстровано: 2 народження,  18 смертей,  2 укладення шлюбу.

 

ПРЕС-СЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

          Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                                                 Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

 Ми у соціальній мережі:     faceboкok.com/velyka.bagachka.rada               

Фото без опису                                  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь