A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 05.09.2019 08:29
Кількість переглядів: 815

НАША ГРОМАДА

                 Інформаційний  бюлетень №118 (187)              05.09.2019

           Великобагачанської  об’єднаної  територіальної  громади

   29 серпня відбулось засідання виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради. 
Члени виконкому заслухали та взяли до відома інформацію про стан підготовки об'єктів соціальної сфери та інфраструктури населених пунктів ОТГ до осінньо-зимового періоду 2019-2020 років (проінформував заступник селищного голови Віктор Беркало). Начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко доповіла про стан підготовки закладів освіти до нового навчального року 2019-2020, також перед присутніми виступив механік відділу благоустрою Валерій Коблик, який розповів про справність та готовність до роботи шкільних транспортних засобів. Завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура проінформувала про хід підготовки до відзначення Дня селища Велика Багачка. Також було заслухано та затверджено ряд інших питань.

    НОВИНИ ОСВІТИ. 29 серпня у сесійній залі селищної ради відбулась нарада директорів закладів освіти громади, яку провела начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко за участю селищного голови Юрія Саковського. На початку наради Юрій Саковський представив присутнім директора Радивонівського ЗДО "Золотий ключик" - Ліну Іванівну Сулименко та коротко розповів про підготовку приміщень закладів освіти до нового навчального року. Оксана Яценко більш детально обговорила з директорами освітні питання, а саме: початок та структура нового 2019-2020 навчального року, результати перевірки закладів освіти до нового навчального року, підсумки літнього оздоровлення, курсова перепідготовка та атестація педпрацівників, харчування у закладах освіти, медичні питання та інше. Після наради директорів у актовій залі ОЗ "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів" відбулась зустріч керівництва громади з педагогічними працівниками, на якій Юрій Саковський та Оксана Яценко привітали всіх з новим навчальним роком та окреслили дії на майбутнє. Потім у закладі пройшли засідання методичних об'єднань педагогічних працівників. Завершився день поїздкою директорів навчальних закладів на чолі із Юрієм Саковським та Оксаною Яценко у Степанівський ЗЗСО І-ІІ ступенів, де присутні оглянули нещодавно виконаний ремонт системи опалення.

   2 вересня, у всіх 8-ми закладах загальної середньої освіти нашої громади відбулись святкові лінійки та пролунав Перший дзвінок, який закликав учнів до навчання. У цьому році за парти сіли 1016 учнів, 104 з них - першокласники. На кожному святі були присутні представники органів місцевого самоврядування. Багато хороших слів та добрих побажань прозвучали на адресу учнів, вчителів і батьків. Окрім цього, усім першокласникам були вручені канцелярські набори від Національного олімпійського комітету України (президент Сергій Бубка). У Багачанському Першому ЗЗСО І-ІІ ступенів привітали зі святом учнів, учителів та батьків селищний голова Юрій Саковський та в.о. старости Лідія Гордусенко, на святі був присутній депутат селищної ради Петро Гриценко. У Радивонівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів вітали секретар ради та виконкому Людмила Срібна і в.о. старости Лідія Філіпенко, були присутні депутати Оксана Івченко та Антон Яркий, голова ветеранської організації Іван Балюк. У ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» з вітаннями виступив заступник селищного голови Віктор Беркало. У Байрацькому ЗЗСО І-ІІ ступенів з вітаннями до присутніх звернулись заступник селищного голови Анатолій Каленіченко та депутат Володимир Журавель. У Степанівському ЗЗСО І-ІІ ступенів вітали присутніх начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко та голова ветеранської організації Людмила Литвин. У Якимівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів учнів, вчителів та батьків вітали начальник загального відділу Олег Онищенко, в.о. старости Олександр Лобур та депутат Сергій Овчаренко. У Бутоводолинському ЗЗСО І ступеня була на святі і виступила з вітаннями спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Тетяна Кожушко. У Довгалівському ЗЗСО І-ІІ ступенів привітав присутніх юрисконсульт виконавчого комітету Дмитро Бут.

  На святкових лінійках були вручені Дипломи сектору культури та туризму виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради читачам сільських бібліотек-філій, переможцям та учасникам І етапу Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули 2019»: Анні Білецькій (Степанівка), Катерині Близнюк (Радивонівка), Артурові Левченку (Довгалівка), Валерії Кулик (Багачка Перша), Денису Дмитерку (Якимове), Богдані Іващенко (Байрак), Євгенію Козубу (Якимове). Подяками Департаменту культури та туризму Полтавської ОДА за участь у обласному конкурсі "Найкращий читач Полтавщини" були нагороджені Катерина Тесленко (Велика Багачка) та Анна Трускало (Байрак).

   З 2 по 6 вересня у закладах загальної середньої освіти проходять заходи у рамках Олімпійського тижня: спортивні змагання, руханки, тематичні бесіди, вікторини, турніри, перегляди відефільмів.

   6 вересня у Великій Багачці відбудеться загальний Олімпійський урок, у якому візьмуть участь учні закладів освіти громади. Урок розпочнеться о 9.30 велопробігом від селищної ради. Запрошуємо всіх бажаючих долучитись до велопробігу та перегляду Олімпійського уроку на стадіоні «Колос»!

  4-11 вересня у с. Потоки Кременчуцького району на базі Полтавського обласного наукового ліцею-інтернату ІІ-ІІІ ступенів при Кременчуцькому педагогічному коледжі імені А. С. Макаренка проходять обласні наукові школи МАН з різних профілів науково-дослідницької діяльності у 2019-2020 навчальному році, на які направлені учениці ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» Владислава Сень та Марія Кононенко. Дякуємо депутату селищної ради Віктору Михайловичу Бутенкові за підвезення дітей у с. Потоки.

   НОВИНИ КУЛЬТУРИ. 29 серпня - День пам'яті захисників України, які загинули за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Делегація представників органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, у складі якої була спеціаліст І категорії по роботі з персоналом виконавчого комітету селищної ради Аліна Бехтер, відвідала кладовища, де поховані учасники АТО. Були покладені квіти до могил та вшанована пам'ять воїнів Дениса Часового, Руслана Тронька, Пилипа Ремінця. Пізніше у Великій Багачці зібрались працівники апарату виконавчого комітету селищної ради, директори та вчителі навчальних закладів громади, щоб вшанувати пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання та квітами. Перед присутніми виступив зі словами вічної пам'яті та безкінечної вдячності селищний голова Юрій Саковський. До пам'ятників воїнам АТО, воїнам-афганцям та до Вічного вогню лягли квіти.

   31 серпня відбулось святкування Дня села Затон. Привітали жителів села та всіх присутніх селищний голова Юрій Саковський, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, депутати селищної ради Тамара Удод і Володимир Журавель. У різних номінаціях подарунки від селищної ради були вручені: Валерію Івановичу Нечитайлові, Володимиру Антоновичу Науменкові, Валентині Миколаївні Пицяк, Юрію Олексійовичу Сенченку, найменшій жительці Аріні Покотило. Була проведена концертна програма за участю вокального ансамблю «Калинонька» Якимівського СБК (директор Тамара Тронько).

   Згідно з рішенням сесії, з 4 вересня у Радивонівці розпочав роботу філіал дитячої музичної школи імені Ф. Д. Кушнерика. У філіалі буде навчатись 20 дітей: 8 у класі сольного співу (викладач Аліна Кущ), 7 у класі гітари (викладач Руслан Марченко), 5 у класі фортепіано (викладач Марина Серьожкіна).

***

   Відповідно до технічного завдання програми «U-LEAD з Європою» відбулась перша поставка ознакування та меблів для розміщення адміністраторів відділу «Центр надання адміністративних послуг» у кількості 7 робочих місць.

  Відбулось забезпечення інтернетом закладів у Бутовій Долині (ЗДО «Капітошка», філія ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів», СБК, сільська бібліотека-філія), Балюках (СК, сільська бібліотека-філія), Степанівка (СБК, сільська бібліотека-філія).

   НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ. 29 серпня був проведений інструктаж з техніки безпеки для працівників відділу благоустрою. Провів його заступник селищного голови Анатолій Каленіченко за участю начальника відділу Леоніда Маслова та директора КП «Великобагачанський житлосервіс» Миколи Холода.

   У Великій Багачці встановлено 2 ліхтарі поблизу бувшого магазину «Меридіан». Працівниками відділу благоустрою обладнано сходи до памятного знаку Героям Небесної Сотні. Біля території дитячого садка спиляно аварійне дерево згідно з дозволом Державної екологічної інспекції.

   Розпочався ремонт у приміщенні Степанівського старостату.

   У Багачанському Першому старостинському окрузі проведено ямковий ремонт доріг. Дякуємо директору ПП «Комунар» Олександру Васильовичу Джуганю за надану техніку.

  Проходять заходи з благоустрою кладовищ у Широкому та Пушкаревому.

  У Радивонівському закладі дошкільної освіти "Золотий ключик" нарешті відремонтовано каналізацію, проблеми з якою були виявлені після закінчення капітального ремонту кухні, їдальні та коридору. 
На сьогодні у приміщенні обладнано систему електроопалення, зроблено поточний ремонт в ігровій та спальній кімнаті, у кабінеті директора, у ванній кімнаті встановлено нову сантехніку. Зараз почалась робота з облаштування ганку. Також тривають ремонтні роботи у приміщенні амбулаторії.

   У Якимовому почався ремонт порогу приміщення старостату. На вулиці Миру приводяться в належний стан узбіччя доріг. У Балюках виконується робота з прибирання кладовища на вулиці Лісній та дамби громадського ставка на вулиці Шкільній.

   Дякуємо ПП Олександру Івановичу Колінькові за надані дошки для облаштування столів біля альтанки молодят.

   Дякуємо депутату селищної ради Петру Васильовичу Гриценкові за підвезення жителя села Семенівка у Вишняківський будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів. Дякуємо в.о. старости Лідії Володимирівні Гордусенко за підготовку потрібної документації.

***

   На території громади продовжує працювати виїзний флюорограф. З 29.08 по 05.08 надавались послуги жителям сіл: Довгалівка (скористались 55 чоловік), Якимове (36 чол.), Мала Решетилівка (13 чол.), Пушкареве (68 чол.), Семенівка (28 чол.), Степанівка (73 чол.), Стефанівщина (29 чол.), Бутова Долина (50 чол.). 06.09 будуть надаватись послуги жителям с. Балюки з 8.00 до 9.30.

   З 02.09 по13.09 у селі Балюки будуть працювати мобільні бригади відділення денного перебування Великобагачанського територіального центру соціального обслуговування для надання соціальної допомоги людям похилого віку та інвалідам, старше 18 років.

   За інформацією Великобагачанського районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану у липні 2019 року у Великобагачаській ОТГ зареєстровано: народження, смертей, укладення шлюбу, розірвання шлюбу.

ПРЕС-СЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

          Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                                                 Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

 Ми у соціальній мережі:     faceboкok.com/velyka.bagachka.rada                           

Фото без опису                          


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь