A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 29.08.2019 08:27
Кількість переглядів: 631

НАША ГРОМАДА

                 Інформаційний  бюлетень №117 (186)              29.08.2019

           Великобагачанської  об’єднаної  територіальної  громади

   НОВИНИ КУЛЬТУРИ.   21-25 серпня у місті Вроцлав (Польща) пройшли заходи для української діаспори з нагоди Дня Незалежності України. Почесну місію представити державу Україна надали Полтавщині. Завдячуючи директору Департаменту культури та туризму Валентині Володимирівні Вождаєнко, у заходах взяв участь народний аматорський квінтет «Булава» Бутоводолинського СБК у складі якого: Віктор Шарий (художній керівник, заслужений працівник культури України), Сергій Макаренко, Василь Балюк, Олександр Макаренко, Костянтин Шиян. «Булава» підкорила слухачів своїм талантом і гідно представила Великобагачанську ОТГ та державу Україна закордоном.

   23 серпня у Великій Багачці відбулись урочисті заходи, приурочені Дню Державного прапора та Дню Незалежності України. Участь у святкових заходах взяли всі працівники апарату виконавчого комітету селищної ради на чолі із керівництвом. Селищний голова Юрій Саковський виступив з вітальними словами, побажавши всім миру, добра, злагоди, постійної любові та поваги, добробуту та оптимістичного настрою. У населених пунктах громади пройшло покладання квітів до пам’ятників загиблим воїнам за участю в.о. старост, директорів та вчителів закладів освіти, директорів і працівників клубних закладів, бібліотекарів, активістів сіл.

   22 серпня у відділенні денного перебування соціально-побутової адаптації Великобагачанського територіального центру соціального обслуговування відбулась святкова зустріч, присвячена Дню Державного Прапора та Дню Незалежності України. На заході був заступник селищного голови Віктор Беркало. Від імені селищного голови, депутатського корпусу та членів виконкому Віктор Беркало привітав присутніх зі святами та вручив учасникам зустрічі подарунок. 

  23 серпня у Степанівці був проведений святковий концерт «Тобі, єдина Україно!» силами аматорів Степанівського СБК (художні керівники Юрій Михайлик, Наталія Литвин, Володимир Булат, директор Лариса Беркало). В.о. старости Ніна Большачкова привітала зі святами всіх присутніх.

  24 серпня у Якимовому пройшов святковий концерт «Моя вишивана Україна». На ньому були присутні: селищний голова Юрій Саковський, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, в.о. старости Олександр Лобур, депутати Сергій Овчаренко та Владислав Тронько. Концерт провели вокальні колективи СБК – «Калинонька» та «Настрій». Під час концерту відбулась презентація книги «Село моє – моя історія жива», яка вийшла накладом 100 примірників за кошти селищної ради. Авторкою історичної роботи є місцева жителька Людмила Горбань. Юрій Саковський вручив Людмилі Горбань Подяку виконавчого комітету селищної ради, а також 15 примірників її книжок та подарував книгу Бориса Олійника. Також виступили з вітаннями Олександр Лобур і Сергій Овчаренко.

   25 серпня у Радивонівці відсвяткували День села. На святі були присутні: Юрій Саковський, Наталія Проскура, в.о. старости Лідія Філіпенко, Герой України Іван Балюк, голова ветеранської організації Іван Балюк, депутати Оксана Івченко та Олександр Балюк. Юрій Саковський звернувся до присутніх з вітальними словами та від імені депутатів і членів виконкому вручив подарунок для закладу освіти, а також 3 книги «Село моє – моя історія жива» для округу. Концертна програма була наповнена яскравими номерами у виконанні заслуженого артиста України Валерія Соколика, солістки Анни Романовської, вокального тріо «Елегія» Степанівського СБК. У ході програми були відзначені подарунками ветерани органів місцевого самоврядування. Сільський бібліотекар Ганна Чепуренко  організувала виставку «Пишайся, село, людьми своїми». Після концерту всіх пригостили козацькою кашею. Дякуємо дирекції ПАФ «Україна», приватним підприємцям старостинського округу та всім небайдужим жителям за участь в  організації свята. Окремо висловлюємо вдячність працівникам закладу загальної середньої освіти за допомогу в наведенні порядку в центрі села перед святом.

  25 серпня відбулося свято села Мала Решетилівка. З Днем Незалежності та Днем села малорешетилівців вітали селищний голова Юрій Саковський, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, а гарною піснею, щирим словом та дотепним жартом - учасники вокального ансамблю ''Калинонька'' Якимівського сільського будинку культури (директор Тамара Тронько, художній керівник Сергій Злобін). Подарунками від селищної ради були нагороджені ветерани споживчої кооперації Марія Карпівна Ігнатенко та Микола Григорович Розсоха, бухгалтер Центральної районної лікарні Ганна Миколаївна Тур. Подяку виконавчого комітету селищної ради вручили Віктору Йосиповичу Дрону за небайдужу життєву позицію та забезпечення книжками літературного куточка у сільському клубі. Після концертної програми відбулось частування смачними стравами. Дякуємо жителю села Миколі Йосиповичу Дрону за сприяння у проведенні концертної програми.

   Шановні жителі громади! Запрошуємо вас на День села Затон, святкування якого відбудеться 31 серпня о 10.00 на майданчику біля зупинки в центрі села. У програмі: вітання керівників, концертна програма за участю вокального ансамблю «Калинонька» Якимівського СБК, розіграш лотереї.

   НОВИНИ ОСВІТИ. 22 серпня у Полтавській ОДА відбулась обласна серпнева конференція педагогічних працівників „Освіта Полтавщини на шляху впровадження Нової української школи: підсумки 2018/2019 навчального року та основні завдання на 2019/2020 рік”. На конференції були присутні селищний голова Юрій Саковський та начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко. У цей день педагогічні працівники громади, що є керівниками методичних об'єднань за напрямками, взяли участь у роботі обласних інструктивно-методичних нарад. Наради провели працівники Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М. В. Остроградського та Полтавського університету економіки і торгівлі.

   Відповідними комісіями було проведено огляд закладів освіти громади, які оцінили рівень підготовки закладів до нового навчального року та надали дозвіл до роботи. У складі комісій працювали: начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко, спеціаліст відділу Тетяна Кожушко, бухгалтер відділу Наталія Кузуб та представники Держпродспоживслужби Віра Костенко, Наталія Чернецька, Анатолій Юрчук. Зауваження комісії мають бути усунені до 30 серпня.

  У закладах загальної середньої освіти пройшла тарифікація.

  Продовжується ремонт ганків приміщення ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів».

  У Якимівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів завершено зварювальні та відновлювальні роботи на дитячому майданчику. Дякуємо жителю села, головному енергетику ТОВ «Білагро» (директор Ю. В. Кордубан) Олександру Івановичу Гаркушці за ремонтування електросковорідки закладу.

   НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ. За бюджетні кошти у Великій Багачці розпочалось облаштування тротуару на вулиці Каштановій (у районі бувшого хлібозаводу). У планах - прокласти до 300 метрів асфальту. Роботу виконують працівники філії "Великобагачанський райавтодор" (керівник Олександр Черевко), за ходом виконання робіт стежить завідувач сектору містобудування та архітектури Олександр Микитенко. Також було підгорнуте трактором сміттєзвалище.

   У Степанівці викошена територія дитячого майданчика.

   У Пушкаревому проводяться заходи з благоустрою території біля сільського клубу.

   У Балюках на дамбі громадського ставка проводяться роботи з очищення від порослі та спилювання гілок, що заважають руху шкільного автобуса.

  У Якимовому на вулиці Молодіжній під керівництвом в.о. старости Олександра Лобура проведено роботу з очищення водонапірної башти від багаторічної іржі та вварювання пожежного крану для забору води. Також біля башти було викладено цеглою приямок. Селищна рада виділила кошти на матеріали для ремонту. Дякуємо за сприяння у ремонті жителям села: Олексію Миколайовичу Троньку, Олександру Юрійовичу Халяві.

  У Радивонівці розпочався ремонт частини приміщення, куди буде перенесено амбулаторію. 
Селищною радою було виділено більше 14 тисяч гривень для проведення ремонтних робіт, а також іде збір спонсорських коштів. Зараз виконуються роботи із заміни електропроводки та ремонту стелі. 

   28 серпня у Радивонівці було проведено обслуговування громадян спеціалістом Великобагачанського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області на віддаленому робочому місці. Головний спеціаліст Олена Валенко здійснила прийом 8-ми громадян. Бажаючі мають можливість звернутись за послугами у кожну четверту середу місяця з 9.00 до 12.00.

  28 серпня у селах громади відбулись збори щодо виборів голів ветеранських організацій. У Багачці Першій були присутні: в.о. старости Лідія Гордусенко, голова районної ветеранської організації Іван Дудник, представник Пенсійного фонду Віталій Шевченко. Головою організації обрали Олександру Лисак. У Степанівці були на зборах: селищний голова Юрій Саковський, в.о. старости Ніна Большачкова, головою обрали Людмилу Литвин. Під кінець у Степанівці відбувся концерт гурту «Жабокрюківські дядьки» Миргородського РБК за сприяння ПП «Комунар» (директор О. В. Джугань).

  27 серпня у Радивонівському старостинському окрузі працював виїзний флюорограф, на якому було обстежено 111 осіб - 57 жителів Радивонівки, 54 жителі Мар'янівки. 28 серпня послугами флюорографа скористались 25 жителів села Широке, 49 жителів Багачки Першої. Графік роботи пересувного флюорографа: 29.08 с. Пушкареве: 08.00 - 10.30, с. Семенівка: 11.00 - 14.00. 30.08 с. Степанівка: 08.00 - 11.00, с. Стефанівщина: 11.30 - 14.00. 02.09 с. Довгалівка: 13.00 - 15.30. 03.09 с. Мала Решетилівка: 08.00 - 10.00, с. Бутова Долина: 10.30 - 14.00. 06.09 с. Балюки: 08.00 - 10.30, с. Якимове: 11.00 - 14.00.

  СПОРТИВНІ НОВИНИ. 24 серпня у Степанівці традиційно розіграли Кубок Незалежності-2019 з футболу. За перемогу змагались: ФК «Комунар» (Степанівка), ФК «Псел» (Устивиця), ФК «Олімп» (Широка Долина). Черговий раз володарем Кубка Незалежності стала ФК «Комунар»! Вітаємо!

ПРЕС-СЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

          Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                                                 Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

 Ми у соціальній мережі:     facebook.com/velyka.bagachka.rada         

Фото без опису                                     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь