A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 22.08.2019 08:26
Кількість переглядів: 595

НАША ГРОМАДА

                 Інформаційний  бюлетень №116 (185)              22.08.2019

           Великобагачанської  об’єднаної  територіальної  громади

 

   15 серпня відбулось засідання 36-ї сесії сьомого скликання Великобагачанської селищної ради. Депутати розглянули 113 питань та прийняли відповідні рішення. Було виділено кошти на реконструкцію вуличного освітлення, на проведення Днів сіл у Радивонівці, Малій Решетилівці, Затоні, на проведення поточного ремонту доріг комунальної власності, виділено субвенцію районному бюджету для КНП «Великобагачанський РЦПМСД» для оплати праці та нарахування на оплату праці медпрацівників ФАПів Великобагачанської ОТГ. Відповідно до програми «Турбота» було виділено матеріальну допомогу кільком жителям громади на лікування онкозахворювання та подолання наслідків пожежі. Присутні розглянули ряд земельних питань та депутатських звернень. З усіма прийнятими рішеннями можна ознайомитись на сайті селищної ради.

   НОВИНИ КУЛЬТУРИ. 16 серпня минула 5-та річниця від смерті учасника АТО, уродженця Радивонівки Дениса Часового, який загинув під час обстрілу терористами села Красне Краснодонського району Луганської області. Селищний голова Юрій Саковський, начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, в.о. старости Лідія Філіпенко поклали до могили воїна квіти та вшанували його пам’ять хвилиною мовчання.

   17 серпня відбулося свято села Бутова Долина ''На родиннім святі щиро вас вітаєм''. З вітальними словами виступили: селищний голова Юрій Саковський, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, депутат селищної ради Олександр Макаренко. Зі сцени земляків вітали народний аматорський квінтет ''Булава'' Бутоводолинського СБК (художній керівник заслужений працівник культури України Віктор Шарий) та аматорські колективи Степанівського СБК (художній керівник Юрій Михайлик, директор Лариса Беркало). Дякуємо за допомогу в організації та проведенні свята: Олексію Іллічу Луценкові, Олегу Григоровичу та Ігорю Григоровичу Діденкам, Геннадію Івановичу Шпирні, Сергію Даниловичу Балюку, Марині Володимирівні Хамулі, Марії Шпирні.

  18 серпня відбулося свято села Семенівка ''Село моє - перлинка України''. Жителів та гостей свята привітали Юрій Саковський, Наталія Проскура, в.о. старости Лідія Гордусенко, голова ветеранської організації Олександра Лисак, заступник директора ПП «Комунар» Сергій Костенко, також були присутні в.о. старост Ніна Большачкова та Олександр Лобур, депутати Олександр Великий та Петро Гриценко, член виконкому Микола Максименко. Піснею присутніх вітали народний аматорський вокальний ансамбль ''Любава'' Багачанського Першого СБК (керівник Валентина Вовк) та запрошені виконавчим комітетом селищної ради гості свята - народний аматорський вокальний ансамбль ''Жабокрюківські дядьки'' Миргородського РБК і гуморист, заслужений працівник культури України Володимир Подоляка. Дякуємо за допомогу в організації свята директору ПП «Комунар» Олександру Васильовичу Джуганю.

  19 серпня були проведені оргкомітети щодо святкування Днів сіл у Радивонівці та Малій Решетилівці, участь в яких взяли Юрій Саковський, Наталія Проскура, в.о. старости  Лідія Філіпенко, директор Радивонівського СБК Анжеліка Олійник та інші.

   20 серпня вокальний колектив «Оксамит» ПП «Комунар» (керівник Сергій Злобін) взяв участь у концертній програмі на Сорочинському Ярмарку.

Шановні жителі та гості громади! Запрошуємо на святкування Днів сіл!

  24 серпня відбудеться День села Радивонівка. Початок о 16.00 на майданчику біля Радивонівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів. У програмі: урочиста частина, вітання керівників, концерт за участю заслуженого артиста України Валерія Соколика, солістки Анни Романовської, вокального тріо «Елегія» Степанівського СБК. Впродовж свята працюватимуть спортивно-розважальні атракціони для дітей та громадське харчування.

  25 серпня відбудеться День села Мала Решетилівка. Початок об 11.00 на майданчику біля пам’ятного знаку полеглим землякам. У програмі: урочиста частина, вітання керівників, концерт за участю вокального ансамблю «Калинонька» Якимівського СБК.

   НОВИНИ ОСВІТИ. Підходить до завершення підготовка закладів освіти громади до нового навчального року. Невдовзі комісіями буде проведена прийомка навчальних закладів.

  У Радивонівському дитячому садку, де було проведено капітальний ремонт коридора, кухні, їдальні та поточний ремонт інших кімнат, виникли проблеми з каналізацією та водогоном. Водопровід було замінено. Біля закладу працював екскаватор відділу благоустрою селищної ради, який вирив траншею для вирішення проблеми з каналізацією. Наразі роботи тривають.

  Завершено роботи з ремонту систем опалення у Степанівському ЗЗСО І-ІІ ступенів та ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» (корпус початкової школи). Учителі та обслуговуючий персонал закладів наводять лад у приміщеннях.

  Відділ освіти, молоді та спорту в повному обсязі отримав підручники для другокласників, а частково – для одинадцятикласників.

  Добігає кінця оздоровчий період. Починаючи з квітня, було оздоровлено 68 дітей громади.

   НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ. У Великій Багачці проведено ямковий ремонт дороги на вулиці Весняній. Працівниками відділу благоустрою прибрано майданчик для літніх видів спорту (біля підвісного моста), територію біля альтанки «Сьоме небо». Тривають підготовчі роботи по облаштуванню тротуару на вулиці Каштановій (на місці, де минулого року було прокладено водогін).

  На центральному кладовищі встановлено бетонну основу під памятник воїнам, які загинули під час визволення смт Велика Багачка. Дякуємо Сергію Вікторовичу Щербині та Анатолію Володимировичу Бандуру за проведену роботу.

   Розпочалась робота з ремонтування теплотраси на ділянці від РДА до Ощадбанку. Труби, ізоляційні та інші матеріали закупила селищна рада на суму більше 20 тис. грн.

   У Семенівці працівники відділу благоустрою під керівництвом начальника Леоніда Маслова облаштували металевий паркан біля приміщення ФАПу. Також була встановлена хвіртка у паркані біля закладу дошкільної освіти та заасфальтовано доріжку до неї.  Був проведений ямковий ремонт дороги на вулиці Центральній. Дякуємо керівництву ПП «Комунар» за забезпечення столами і лавками кімнати відбування у Семенівці (в приміщенні магазину).

  У Балюках іде робота з приведення до належного стану греблі на вулиці Шкільній.

  У Якимовому почався ремонт водонапірної башти на вулиці Молодіжній (біля школи). Під керівництвом та за участю в.о. старости Олександра Лобура проводиться робота з очищення водонапірної башти від природного мулу. На спортивному майданчику ЗЗСО проводяться зварювальні роботи.

  У Радивонівці почалась підготовка до Дня села. Працівники відділу благоустрою прибирають сквер, території навколо адмінприміщень, збирають сміття, косять траву та бур’яни. Були пофарбовані зупинки, побілені електроопори. У сквері встановлено нові лавочки. Великий обєм робіт виконано на території закладу освіти, де провели заходи з благоустрою учителі та технічний персонал.

    Також було приведено до ладу центр Малої Решетилівки. Прибрано територію місця святкування Дня селища (вирубано порослі, викошено траву, вивезено сміття), пофарбовано пам’ятник полеглим землякам.

  20 серпня працівники апарату виконавчого комітету селищної ради разом із працівниками відділу благоустрою провели толоку поблизу альтанки молодят (на повороті до села Мала Решетилівка), присвячену Дням Державного Прапора та Незалежності України. Присутні вирубали порослі, викосили, загребли та завантажили для вивезення траву, прибрали сміття та сухі квіти, пофарбували арку для весільних стрічок, замінили дошки на одному зі столів. Просимо дотримуватись порядку та бажаємо приємного відпочинку!

   16 серпня у Байраці та Затоні працював пересувний флюорограф. У Байраці скористались послугами 30 жителів, у Затоні – 10. Дякуємо депутату селищної ради Володимиру Пилиповичу Журавлю за організацію харчування для медпрацівників.

   Графік роботи виїзного флюорографа: 27.08 - с. Радивонівка: 09.30 - 12.30, с. Мар'янівка: 13.00 - 15.30; 28.08 - с. Широке: 08.00 - 10.00, с. Багачка Перша: 10.30 - 14.00; 29.08 с. Пушкареве: 08.00 - 10.30, с. Семенівка: 11.00 - 14.00; 30.08 с. Степанівка: 08.00 - 11.00, с. Стефанівщина: 11.30 - 14.00.

     СПОРТИВНІ НОВИНИ. 17 серпня відбулись півфінальні матчі Кубка Незалежності-2019 з футболу: ФК «Олімп» (Широка Долина) – ФК «Зоря» (Семенівка) 8:1, ФК «Комунар» (Степанівка) – ФК «Україна» (Радивонівка) 4:0, ФК «Рокита» (Рокита) – ФК «Псел» (Устивиця) -:+. Таким чином, у фіналі, що відбудеться 24 серпня у Степанівці, зустрінуться: ФК «Комунар» (Степанівка), ФК «Олімп» (Широка Долина), ФК «Псел» (Устивиця). Початок о 10.00. Запрошуємо вболівальників!

  Через заборгованість ОКВПВКГ «Миргородводоканал» за електроенергію перед ПАТ «Полтаваобленерго» виникла загроза відключення водопостачання та роботи очисних споруд у всьому селищі Велика Багачка. Дякуємо голові обласної ради Олександру Юрійовичу Біленькому за допомогу у вирішенні цієї складної ситуації!

 

ПРЕС-СЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

          Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                              Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

 Ми у соціальній мережі:     facebook.com/velyka.bagachka.rada                                                     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь