A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 08.08.2019 08:24
Кількість переглядів: 705

НАША ГРОМАДА

                 Інформаційний  бюлетень №114 (183)              08.08.2019

           Великобагачанської  об’єднаної  територіальної  громади

   7 серпня селищний голова Юрій Саковський взяв участь у щотижневій нараді працівників КНП «Великобагачанський районний центр ПМСД» (головний лікар Валентина Хан). Були обговорені питання підготовки приміщень ФАПів та амбулаторій до осінньо-зимового періоду, співпраці всіх служб задля забезпечення інформування населення про графік роботи виїзного флюорографа та інше.

  5 серпня у Радивонівці відбулась зустріч селищного голови Юрія Саковського та в.о. старости Лідії Філіпенко з сімейним лікарем амбулаторії загальної практики сімейної медицини Лілією Юрченко. Присутні ознайомились з роботою амбулаторії та обговорили питання стосовно прийому громадян сімейним лікарем у селі Марянівка.

   НОВИНИ КУЛЬТУРИ. 2 серпня відбулось свято Дня села Широке. Були присутні на святкуванні та вітали жителів: селищний голова Юрій Саковський, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, в.о. старости Лідія Гордусенко, депутат селищної ради Петро Гриценко. Також відвідали свято в.о. старост Лідія Філіпенко та Ніна Большачкова, депутат Олександр Великий. Від імені виконавчого комітету та депутатського корпусу селищний голова вручив у подарунок відеокамеру для потреб Багачанського Першого старостинського округу. Концертна програма була проведена силами аматорів Багачанського Першого СБК (директор Валентина Вовк) та Якимівського СБК (директор Тамара Тронько). Гостей свята пригостили смачним козацьким кулішом. Дякуємо за допомогу у проведенні Дня села керівнику ПА «Агроінвест» Віктору Пилиповичу Геращенку та керуючому відділком ПА «Агроінвест» Анатолію Олексійовичу Ковтуну.

   2 серпня біля пам’ятника воїнам-десантникам, що у Великій Багачці, відбулось відзначення Дня повітряно-десантних військ, у якому взяв участь заступник селищного голови Віктор Беркало. Він привітав присутніх зі святом, зачитав лист-вітання від Голови Ради «Союз десантників України» Сергія Лісового та від імені селищного голови і депутатського корпусу вручив подарунок голові громадського об’єднання ветеранів-десантників Великобагачанщини Андрію Сидоруку.

   3 серпня відсвяткували День села у Балюках. З вітаннями до жителів та всіх присутніх звернулись: селищний голова Юрій Саковський, в.о. старости Олександр Лобур, голова Радивонівської ветеранської організації Іван Балюк, заступник директора ТОВ «Радивонівське» Володимир Власенко. Також були на святі: заступник селищного голови Анатолій Каленіченко, депутати Світлана Бехтер та Владислав Тронько. Від селищної ради для потреб Якимівського старостинського округу теж була подарована відеокамера. Концерт провели аматори Балюківського СК (завідуюча Валентина Мякота). Ведучою свята була Світлана Джурка. Між художніми номерами нагороджували подарунками жителів села у різних номінаціях, також не забули привітати воїнів АТО. Були присутніми на святі випускники Балюківської середньої школи, які відзначали 50 років від закінчення закладу. Впродовж свята працювали дитячі атракціони, громадське харчування, а бажаючих пригостили козацькою кашею. Дякуємо за спонсорську допомогу для проведення свята села: Сергію Павловичу Овчаренку, Антоніні Павлівні Живолуп, Роману Борисовичу Бондаренку, Юрію Володимировичу Кордубану, Володимиру Володимировичу та Івану Володимировичу Чишкам, Сергію Даниловичу Балюку, Івану Васильовичу Недоїдку, Юрію Васильовичу Бехтеру, Олегу Анатолійовичу Борблику. Дякуємо Надії Дмитрівній Коритіній, Івану Васильовичу Різнику, Сергію Анатолійовичу Джуганю за допомогу у проведенні свята. Дякуємо за зразкову підготовку села працівникам відділу благоустрою: Руслану Вікторовичу Полякову, Наталії Юріївні Бойко, Віктору Григоровичу Сергійцю, Василю Васильовичу Майбороді.

   Аматорські колективи Великобагачанської ОТГ на чолі із завідувачем сектору культури та туризму Наталією Проскурою взяли участь в І Відкритому фестивалі-конкурсі народної творчості ''Запальний веселий сміх нас об'єднує усіх'', який відбувся 3 серпня в селі Красногорівка Білоцерківської ОТГ.  Всі наші аматорські колективи, які виступили на фестивалі-конкурсі, посіли призові місця. Диплом І ступеня - вокальний дует ''Дзвони серця'' (Анжеліка Олійник та Оксана Рибка) та Диплом ІІ ступеня - вокальний ансамбль ''Чисті роси'' Радивонівського СБК,  Диплом І ступеня - вокальний ансамбль ''Дивограй'' та Диплом ІІ ступеня - Вікторія Гришко (Степанівський СБК), Диплом ІІ ступеня - танцювальний ансамбль ''Десяточка'' Якимівського СБК,  Диплом ІІІ ступеня - народний аматорський вокальний ансамбль ''Любава'' Багачанського Першого СБК.  Також учасником та призером фестивалю (ІІІ місце) став вокальний ансамбль "Оксамит" ПП Комунар (с. Степанівка). Завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура була нагороджена Подякою виконкому Білоцерківської сільської ради.

  7 серпня завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура провела нараду з директорами клубних закладів громади. Було обговорено підготовку та участь у конкурсах, а саме: обласному конкурсі-рейтингу фахівців керівного складу клубних закладів «Кращий директор року» та обласному конкурсі на кращий сценарій театралізованого масового заходу, присвяченого Різдву Христовому «З Різдвом Христовим будьте здорові».

   НОВИНИ ОСВІТИ. Впевненими кроками добігає кінця капітальний ремонт у приміщенні Радивонівського дитячого садка (коридор, кухня, їдальня). Завершено роботу із заміни системи електроопалення та електропроводки. Зараз проводиться фарбування підлоги спальної та ігрової кімнат, дверей та вікон, ремонт ванної кімнати. 

   За рахунок субвенції на розвиток інфраструктури (751234,00 грн) та коштів селищної ради (350224,00 грн) розпочався довгоочікуваний капітальний ремонт системи опалення у Степанівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів. За ходом виконання робіт слідкує директор закладу Валентина Велика. Також буде замінено систему опалення у старостаті, який знаходиться в одному приміщенні зі школою.

   Під керівництвом директора Бутоводолинського ЗЗСО І ст. Людмили Коваленко працівники закладу виконують роботи з ремонтування східців приміщення школи і дитячого садка.

  У Байрацькому ЗЗСО І-ІІ ст. триває ремонт піддашка.

  У Багачанському Першому ЗЗСО завершено монтаж і облаштування віконних відкосів (у приміщенні  початкової школи).

  На суму 24 тис. грн закуплено канцтовари, а на суму 22 тис. грн – миючі засоби для закладів освіти громади. Для ремонту харчоблоку Степанівського ЗДО придбано матеріали. Також закуплено друковану продукцію для роботи ЗЗСО та ЗДО.

     НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ. 1 серпня відбувся інструктаж з техніки безпеки і охорони праці для працівників відділу благоустрою, який провів заступник селищного голови Анатолій Каленіченко за участю селищного голови Юрія Саковського, заступника Віктора Беркала, начальника відділу благоустрою Леоніда Маслова, директора КП "Великобагачанський житлосервіс" Миколи Холода. Окрім чергового обговорення правил безпеки, було окреслено роботу в населених пунктах ОТГ при підготовці до святкування Днів сіл та інше.

   За бюджетні кошти селищної ради працівниками філії "Великобагачанський райавтодор" (начальник Олександр Черевко) у Великій Багачці був проведений ямковий ремонт дороги на вулицях Чекалових, Гірській, а також заасфальтовано майданчик на стихійному ринку поблизу каплички. За ходом виконання робіт стежив завідувач сектору архітектури та містобудування Олександр Микитенко.

  У Великій Багачці було встановлено гойдалку на дитячому майданчику біля центральної котельні. Проведено благоустрій автомобільних та пішохідних мостів на вулицях Шевченка та Європейській.

  У Бутовій Долині працівники відділу благоустрою під керівництвом начальника відділу Леоніда Маслова виконують роботу з викошування бур'янів та вирубки порослі на центральних вулицях села та в районі дамби. Також проведено ремонт східців до сільської бібліотеки-філії.

   У селі Широке почалось облаштування дитячого майданчика, на якому вже встановлено гойдалку, балансир та пісочницю.

  У Стефанівщину завезено цемент та старі гойдалки із Степанівського ЗДО «Світлячок» для облаштування дитячого майданчика. У центрі Степанівки встановлено контейнер для збору скла.

  У Балюках викошено територію кладовища на вулиці Лісній.

  У Якимовому йде робота з викошування трави та приведення до належного стану вулиці Миру.

  СПОРТИВНІ НОВИНИ. Біля автостанції у Великій Багачці оновлено один із білбордів. Цього разу рекламуємо Степанівський старостинський округ, футбольну команду "Комунар" (ПП "Комунар"), яка є чемпіоном Великобагачанського району з футболу 2018 року, володарем Кубків І.Р. Радченка та І.М. Балюка 2018 року, Кубка Незалежності 2018 року, Кубка пам'яті В.О. Демиденка 2019 року.

   3 серпня пройшли фінальні матчі Чемпіонату Великобагачанського району з футболу: ФК «Псел» (Устивиця) – ФК «Олімп» (Широка Долина) 2:4, ФК «Рокита» (Рокита) – ФК «Україна» (Радивонівка) 2:7, ФК «Зоря» (Семенівка) – ФК «Комунар» (Степанівка) 2:8. Таким чином, чемпіоном району з футболу 2019 року черговий раз стала ФК «Комунар» (Степанівка). 2 місце посіла ФК «Олімп» (Широка Долина), 3 – ФК «Псел» (Устивиця).

  6 серпня пристарілу жительку села Степанівка було відправлено у Горбанівський геріатричний пансіонат ветеранів війни та праці. Дякуємо керівнику Великобагачанського територіального центру соціального обслуговування Миколі Григоровичу Горбаню за наданий транспорт, завідуючому відділенням надання адресної грошової та натуральної допомоги Миколі Артемовичу Сергієнку за надання інвалідної коляски, в.о. старости Ніні Віталіївні Большачковій за проведення організаційних робіт, водію Віктору Володимировичу Бриню за доставлення жінки в інтернат.

Шановні жителі Великобагачанської ОТГ! Запрошуємо Вас скористатися послугою флюорографа за місцем проживання! 16 серпня будуть надаватись послуги у с. Байрак: 08.00 - 11.00, с. Затон: 11.30 - 14.00.

   За інформацією Великобагачанського районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану у липні 2019 року у Великобагачаській ОТГ зареєстровано: 4 народження, 14 смертей, 2 укладення шлюбу, 3 розірвання шлюбу.

ПРЕС-СЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

          Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                                                 Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

 Ми у соціальній мережі:     facebook.com/velyka.bagachka.rada         

                                     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь