A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 01.08.2019 11:47
Кількість переглядів: 842

НАША ГРОМАДА

                 Інформаційний  бюлетень №113 (182)              01.08.2019

           Великобагачанської  об’єднаної  територіальної  громади

   30 липня відбулось засідання виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради. 
Першим і одним із найголовніших було питання: "Про хід виконання рішень виконавчого комітету №103 від 28 травня 2019 року "Про затвердження Заходів з підготовки об'єктів соціальної сфери та дорожнього господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 рр.". Із ходом виконання рішення присутніх проінформував заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів влади Анатолій Каленіченко. Також на засідання були запрошені та проінформували членів виконкому про підготовку до роботи в осінньо-зимовий період: начальник філії "Великобагачанський райавтодор" Олександр Черевко, в.о. головного інженера ОКВПВКГ "Миргородводоканал" Вячеслав Шостя, керівник Красногорівської філії ПАТ "Полтаваобленерго" Олександр Сонич, начальник Великобагачанської дільниці газопостачання Євген Маковецький.

   Діловод загального відділу Віра Кіяшко проінформувала про стан роботи із зверненнями громадян відповідно до вимог Закону України "Про звернення громадян" у виконавчому комітеті селищної ради.

   Присутні заслухали заступника селищного голови Віктора Беркала з інформацією про хід виконання Програми соціально-економічного розвитку по Великобагачанській селищній раді на 2019-2020 рр. за І півріччя, а також начальника фінансового відділу Людмилу Дяченко з інформацією про виконання бюджету Великобагачанської селищної об'єднаної територіальної громади за І півріччя 2019 року.

   Члени виконкому затвердили фінансовий та бюджетний звіт виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради за І півріччя 2019 року, який підготувала начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності, головний бухгалтер Наталія Понкрашева.

   Завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура проінформувала про підготовку до святкування 27-ї річниці Незалежності України в населених пунктах Великобагачанської ОТГ.

   Були затверджені Положення про проведення змагань з пляжного футболу, присвяченого Дню незалежності України (відкритий чемпіонат з пляжного футболу), та Положення про преміювання призерів олімпіад, конкурсів, спортивних змагань з числа учнів закладів загальної середньої освіти виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради у 2019-2020 навчальному році, з якими всіх ознайомила начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко.

   Юрисконсульт Дмитро Бут доповів про скликання загальних зборів громадян села Семенівка (9 серпня), реєстрацію ліцензій на роздрібну торгівлю, укладення договору оренди комунального майна. Також на засіданні було затверджено протокольні рішення, прийняті в період між засіданнями виконкомів, присвоєння поштової адреси нежитловому приміщенню та інше.

 

   НОВИНИ ОСВІТИ. 31 липня за ініціативи депутата селищної ради Олександра Макаренка відбулась зустріч щодо вирішення питання незадовільного догляду дітей громадянкою села Бутова Долина. Були присутні: селищний голова Юрій Саковський, начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко, дільничний офіцер поліції Олександр Хавер, депутат Олександр Макаренко, місцева жителька Тетяна Макаренко, бабуся та мати двох дітей. З жінкою була проведена профілактично-розяснювальна бесіда та було вирішено вжити заходи щодо забезпечення задовільного рівня життя дітей. Також у цей день Оксана Яценко, Олександр Хавер та в.о. старости Олександр Лобур відвідали сімю в селі Якимове, де провели бесіду з матірю 3-х малолітніх дітей щодо необхідності забезпечення належного догляду за дітьми.

   У Степанівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів демонтовано стару систему опалення і розпочалась підготовка до встановлення нової.

   Проведено монтаж та облаштування віконних відкосів у другому корпусі ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО» (початкова школа). Аналогічна робота почалась у другому корпусі Багачанського Першого ЗЗСО І-ІІ ступенів (початкова школа).

   У минулому номері ми писали, що у Радивонівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів було завезено та налаштовано піаніно з перспективою утворення в закладі філії музичної школи. Для забезпечення належного рівня роботи філії, 30 липня у заклад було завезено і налаштовано ще одне піаніно. Дякуємо жителю Великої Багачки Василю Івановичу Проскурі за доставку піаніно у Радивонівку.

   З 1 серпня 16 дітей громади вирушають на літній відпочинок та оздоровлення у табори: ДЗОВ «Молода гвардія», ДЗОВ «Чайка», ДТВ «Сонячний», ДПУ МДЦ «Артек», ДОЗ «Соснова поляна».

 

    НОВИНИ КУЛЬТУРИ. 27 липня у Якимівському СБК відбувся захід «Історичний калейдоскоп», який організувала місцева жителька Людмила Горбань. Вона підготувала і презентувала історичний матеріал про село Якимове, який у перспективі буде вкладено в книжку. Розповідь супроводжувалась художніми номерами у виконанні аматорів СБК. Були присутні і виступили з вітальними словами: завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, в.о. старости Олександр Лобур, директор районного краєзнавчого музею Катерина Щербина. Жителі села взяли участь в обговоренні історичного матеріалу.

   29 липня відбулись засідання оргкомітетів стосовно святкування Днів сіл у Широкому та Балюках. У Балюках взяли участь в роботі оргкомітету: селищний голова Юрій Саковський, заступник Анатолій Каленіченко, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, в.о. старости Олександр Лобур, директор СК Валентина М’якота. У Широкому були присутні: Анатолій Каленіченко, Наталія Проскура, в.о. старости Лідія Гордусенко, директор Багачанського Першого СБК Валентина Вовк, депутат Петро Гриценко. В ході роботи було обговорено та враховано пропозиції всіх учасників оргкомітетів щодо плану проведення свят.

Шановні жителі громади! Запрошуємо на святкування Днів сіл!

   2 серпня відбудеться святкування Дня села Широке. У програмі: урочиста частина, вітання керівників; концерт за участю аматорських колективів Якимівського та Багачанського Першого СБК; пригощання козацьким кулішом; робота закладів громадського харчування. Початок о 15.00 на майданчику біля сільського магазина.

   3 серпня буде проведено святкування Дня села Балюки. У програмі: урочиста частина,  вітання керівників; концерт за участю аматорів Балюківського СК; розважальні атракціони для дітей, громадське харчування; пригощання козацькою кашею; дискотека. Початок о 14.00 на майданчику біля Балюківського СК.

  

 24 липня відбулась сходка жителів частини вулиці Тітова у Великій Багачці стосовно проблем з водогоном, на якій були присутні: заступник селищного голови Анатолій Каленіченко, завідувач сектору містобудування та архітектури Олександр Микитенко, депутат Сергій Ярошенко. Разом із місцевими жителями було обговорено проблему частих поривів водогону, що створює незручності для людей,  та вирішено черговий раз звернутись до керівництва ОКВПВКГ «Миргородводоканал» з проханням вирішити дану проблему.

* * *

      31 липня селищною радою було передано продуктові набори для спецпідрозділу батальйону поліції «Полтава», який бере участь в АТО на Сході України. Дякуємо члену виконкому, ПП Михайлу Михайловичу Ігнатенкові та ПП Олексію Олексійовичу Мазуру за надані продукти для потреб учасників АТО.

 

        27 липня невідомими було навмисно підпалене центральне сміттєзвалище у Великій Багачці. Протяжність загорання сягає 500 метрів. На місце події відразу були викликані рятувальники, які намагались загасити вогонь, але ситуація залишалась складною. Дим, що розноситься вітром від сміттєзвалища в сторону селища, становить небезпеку для жителів, адже при згоранні сміття виділяється чимало шкідливих речовин.

   Наразі проводяться заходи, направлені на ліквідацію пожежі. Дякуємо одному з керівників ФГ «Астра-Агро» Олегу Миколайовичу Живолупові та його працівникам Артему Віталійовичу Лук’яненку, Олександру Михайловичу Курельчукові, Миколі Сергійовичу Христенкові, Андрію Борисовичу Чернявському, Сергію Петровичу Хоречкові за допомогу з ліквідацією пожежі, яка проводиться власною технікою.

  Дякуємо головному інспектору Великобагачанського районного сектору ГУ ДСНС України у Полтавській області Миколі Вікторовичу Латишеву та особовому складу, а саме: Юрію Миколайовичу Тіцькому, Сергію Миколайовичу Каралашу, Володимиру Миколайовичу Білику за проведення роботи з гасіння пожежі на сміттєзвалищі.  Шановні жителі! Звертаємось з проханням бути розсудливими і дбати про екологічний стан навколишнього середовища!

   

НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ. Працівниками відділу благоустрою було виготовлено 2 додаткові контейнери для збору скла, що будуть встановлені у населених пунктах громади.

  У Степанівці викошено територію на перехресті вулиць Центральної та Молодіжної, а також зібрано сміття з вулиць Центральної і Комарова.

   Викошено кладовища Стефанівщина-1 та Стефанівщина-2.

   У Семенівці триває робота з обкошування ставка.

   У Балюках іде підготовка до Дня села: прибрано територію навколо сільського клубу та дитячий майданчик, у клубі відремонтовано  та пофарбовано східці, пофарбовано стелю. Дякуємо допомогу в заходах з благоустрою активним жителям села: Валентині М’якоті, Надії Коритіній, Вірі Терещенко, Надії Хрущинській, Юлії Балюк, Світлані Дмитерко, Сергієві Джуганю. Під керівництвом та за участю в.о. старости Олександра Лобура відремонтовано, проведено роботу з бетонування і зварювання, а також пофарбовано автомобільні мости на вулицях Пасічній та Козацькій. Дякуємо ПП Олегу Анатолійовичу Борблику за згортання власною технікою бруду від талих вод навколо мостів.

   Дякуємо члену виконкому, начальнику Великобагачанського районного сектору ГУ ДСНС України у Полтавській області Сергію Васильовичу Гайворонському та його особовому складу за постійний догляд за зеленими насадженнями у сквері Чорнобильської катастрофи в селищі Велика Багачка.

   СПОРТИВНІ НОВИНИ. Результати чергового туру ІІ кола Чемпіонату району з футболу (27.07): ФК «Україна» (Радивонівка) – ФК «Псел» (Устивиця) 0:2, ФК «Комунар» (Степанівка) – ФК «Рокита» (Рокита) 6:0, ФК «Олімп» (Широка Долина) – ФК «Зоря» (Семенівка) 8:0. У наступному турі, що відбудеться 3 серпня, зустрінуться: ФК «Рокита» - ФК «Україна», ФК «Зоря» - ФК «Комунар», ФК Псел» - ФК «Олімп». Початок матчів о 17.00.

   До уваги жителів Великої Багачки та Бутової Долини! З 29-го липня запущено пробний автобусний маршрут Бутова Долина – Велика Багачка. Автобус курсуватиме щоденно з понеділка по п’ятницю. Виїзд із Бутової Долини о 7.45.

ПРЕС-СЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

          Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                        Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

 Ми у соціальній мережі:     facebook.com/velyka.bagachka.rada            


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь