A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 18.07.2019 10:54
Кількість переглядів: 815

НАША ГРОМАДА

                 Інформаційний  бюлетень №111 (180)              18.07.2019

           Великобагачанської  об’єднаної  територіальної  громади

  16 липня відбулась чергова 35-та сесія Великобагачанської селищної ради сьомого скликання. На порядку денному було 200 питань. Депутати прийняли низку рішень, серед яких: про виділення коштів на капітальний ремонт опалювальної системи Радивонівського ЗДО «Золотий ключик» (160 тис. грн);  про виділення коштів на проведення капітального ремонту приміщення Радивонівського ЗДО «Золотий ключик» (190 тис. грн); про затвердження проектно-кошторисної документації : «Капітальний ремонт Якимівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів» (заміна 21 вікна, 298 544 тис. грн); про виділення коштів на приєднання електроустановки приміщення Якимівського сільського будинку культури (72 тис. грн); про чергове виділення додаткових коштів на проведення поточного ремонту доріг комунальної власності населених пунктів ОТГ (300 тис. грн); про виділення коштів на придбання елементів дитячих майданчиків (49 тис. грн; 3 елементи у село Широке, 1 – у село Перекопівка, 1 – у смт Велика Багачка); про виділення субвенції районному бюджету на утримання комунального неприбуткового підприємства «Великобагачанська центральна районна лікарня» (5 тис. грн на відшкодування вартості пільгових медикаментів); про виділення субвенції районному бюджету для надання фінансової підтримки комунальному неприбутковому підприємству «Великобагачанський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» (103720,00 грн: проведення технічного обслуговування газового обладнання, газопроводів і т.п. – 26600, 00 грн; оплата електроенергії за травень – липень 2019 року – 16500,00 грн; проведення повірки медичного обладнання у ФАП – 23500,00 грн; для виплати праці та нарахування на оплату праці медичних працівників ФАПів, розміщених на території Великобагачанської ОТГ – 37120,00 грн); про виділення субвенції обласному бюджету для співфінансування на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти за програмою «Нова українська школа» (17 880 тис. грн) та інші.

   Також депутати підтримали рішення про надання матеріальної допомоги жителям громади на лікування онкозахворювання, подолання наслідків пожежі, на поховання. Був розглянутий ряд депутатських звернень та 145 земельних питань. З переліком усіх рішень можна ознайомитись на сайті селищної ради.

   Перед засіданням сесії працювали комісія з питань освіти, культури, охорони здоров'я, фізкультури, спорту та соціальної політики (голова Людмила Скороденко) та комісія з питань бюджету, фінансів, планування інвестицій та соціально-економічного розвитку (голова Сергій Ярошенко).

 

   11 липня у ДНЗ "Решетилівський професійний аграрний ліцей імені І. Г. Боровенського" відбувся Міжрегіональний Форум "Можливості та механізми розвитку територіальних громад", у роботі якого взяв участь Великобагачанський селищний голова Юрій Саковський. На Форумі були присутні: Перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів, голова обласної ради Олександр Біленький, голови районних рад, об'єднаних територіальних громад, керівники органів місцевого самоврядування. Перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів виступив з промовою щодо можливостей залучення додаткового фінансування при формуванні місцевих бюджетів на 2020 рік., а також відповів на питання, які хвилювали представників органів місцевого самоврядування. Під кінець Форуму селищний голова Юрій Саковський поспілкувався із Першим віце-прем'єр-міністром України та попрохав його посприяти у вирішенні проблемного питання щодо ремонту автомобільної дороги Велика Багачка - Миргород.

    НОВИНИ КУЛЬТУРИ. 13 липня відбулось святкування Дня села Пушкареве. Урочистості та концертна програма пройшли у приміщенні клубу. Зі святом присутніх привітали селищний голова Юрій Саковський, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, в.о. старости Багачанського Першого старостинського округу Лідія Гордусенко, голова ветеранської організації Олександра Лисак. Юрій Саковський вручив подарунок від селищної ради - акустичну колонку для сільського клубу. Також були на заході депутати селищної ради Олександр Великий та Петро Гриценко, в.о. старости Радивонівського старостинського округу Лідія Філіпенко та в.о. старости Степанівського старостинського округу Ніна Большачкова.  Святкову концертну програму подарували аматорські колективи Багачанського Першого СБК (директор Валентина Вовк) та Білоцерківського СБК (директор Наталія Лук'янець). Поміж піснями і танцями відбулось нагородження жителів села у різних номінаціях.

 Впродовж святкування працювало громадське харчування та атракціони для дітлахів. Приковувала зір виставка робіт місцевої майстрині Ніни Матюшенко. Навіть мінлива погода не завадила провести цікаве свято для жителів. Коли концерт закінчився, присутніх пригостили смачним козацьким кулішом. Дякуємо за спонсорську допомогу для проведення свята: керівнику ПАФ «Агроінвест» Віктору Пилиповичу Геращенку, депутату районної

 ради Анатолію Олексійовичу Ковтуну.

   Шановні жителі та гості громади! Запрошуємо Вас на святкування Дня села Довгалівка, яке відбудеться 20 липня на майданчику біля ЗЗСО. Початок о 16.00. У програмі свята: урочиста частина, вітання керівників, концерт за участю Станіслави та Олесі Май та шоу-балету «Флеш»; пригощання козацьким кулішем; дискотека для молоді. Впродовж свята будуть працювати атракціони для дітей та громадське харчування.

   14 липня у Затоні відсвяткували День рибалки традиційними змаганнями з лову риби вудкою з берега. Організатором змагань, як завжди, виступив голова ГО «Рибачок» Василь Проскура.
На урочистому відкритті присутніх привітали селищний голова Юрій Саковський, заступник селищного голови Анатолій Каленіченко, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура та Василь Проскура. Позмагатись зібрались 30 учасників, половина з яких – діти. За правилами змагань, ловля риби тривала 3 години, а потім відбулось зважування уловів та нагородження переможців. Так, І місце посів Микола Пащенко (690 г), ІІ – Дмитро Бондар (500 г), ІІІ – Олександр Убийвовк (450 г). Дипломом «За жагу до перемоги» був нагороджений Артем Корнієнко, Диплом «Наймолодший учасник» отримав Денис Богданов (5 років), Диплом «Найстарший учасник» - Олександр Убийвовк. Призерам, а також всім, хто спіймав рибу, були вручені подарунки. Нагородили учасників змагань Юрій Саковський та Василь Проскура. Наприкінці всіх пригостили смачною рибною юшкою. Громадське об’єднання «Рибачок» висловлює подяку за спонсорську допомогу: Великобагачанській селищній раді, Павлу Миколайовичу Федотову, Олегу Івановичу Малькові, Володимиру Анатолійовичу Шестерікову, Денису Анатолійовичу Черномазову, магазину «Рибачок» (Велика Багачка).

    НОВИНИ ОСВІТИ. 16-17 липня у ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» пройшло навчання та перевірка знань операторів газових котелень закладів освіти громади, у якому взяли участь 18 чоловік. Навчання провів Борис Швидь, представник ТОВ «Полтавський навчальний професійний комбінат».

   Відділ освіти, молоді та спорту отримав нові підручники для другокласників (670 штук). Дякуємо жителю Великої Багачки Василю Івановичу Проскурі за доставку підручників.

   У всіх навчальних закладах громади було проведено заправку вогнегасників.

   НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ.  У Степанівці обкошено кладовище, дитячий майданчик.

   У Семенівці почалась робота з фарбування памятника Голодомору.

   У Радивонівці продовжується ремонт приміщення (коридор, кухня, їдальня) дитячого садка. У заклад було завезено пральну машину.

   У Якимовому викошено узбіччя дороги та тротуар на вулиці Миру та провулку Сонячному, а також територію навколо водонапірної башти та свердловини водогону на вулиці Молодіжній.

   У Балюках були вирубані аварійні дерева біля сільського клубу та проведено благоустрій кладовища на вулиці Лісній.

   Було проведено ремонт комунальної дороги громади у Довгалівці на вулиці Молодіжній. Дякуємо депутату селищної ради Антоніні Павлівні Живолуп за спонсорську допомогу в ремонті дороги.

   Нещодавно у центрі Великої Багачки в районі автостанції було встановлено малу архітектурну форму - триколісний велосипед. Автором цієї споруди є депутат Великобагачанської селищної ради Віктор Михайлович Бутенко. Разом із жителем селища Анатолієм Михайловичем Кіяшком вони власноруч створили велосипед, а працівники відділу благоустрою на чолі із начальником Леонідом Масловим допомогли його встановити та облаштували навколо майданчик. Щиро дякуємо Віктору Михайловичу Бутенку та Анатолію Михайловичу Кіяшку за окрасу селища!

 

   СПОРТИВНІ НОВИНИ. Результати чергового туру ІІ кола Великобагачанського району з футболу: ФК «Україна» (Радивонівка) – ФК «Комунар» (Степанівка) 1:7, ФК «Псел» (Устивиця) – ФК «Зоря» (Семенівка) 6:0, ФК «Рокита» (Рокита) – ФК «Олімп» (Широка Долина) 0:4. У наступному турі, 20 липня, зустрінуться: ФК «Україна» - ФК «Зоря», ФК «Псел» - ФК «Рокита» , ФК «Олімп» - ФК «Комунар». Початок матчів о 17.00.

 

До Вашої уваги мобільний телефон адміністраторів відділу «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради: 095-694-59-98.

ПРЕС-СЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

          Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                                                 Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

 Ми у соціальній мережі:     facebook.com/velyka.bagachka.rada         

Фото без опису                                        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь