A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 11.07.2019 10:51
Кількість переглядів: 701

НАША ГРОМАДА

                Інформаційний  бюлетень №110 (179)              11.07.2019

           Великобагачанської  об’єднаної  територіальної  громади

 

    У ході підготовки до чергової 35-ї сесії, що відбудеться 16 липня, пройшли стаціонарне та виїзне засідання постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, перспективного розвитку та охорони навколишнього середовища (голова комісії Володимир Журавель). Перед початком стаціонарного засідання селищний голова Юрій Саковський представив присутнім нового начальника земельного відділу виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради - Павла Валентиновича Супруна.

   6 липня пройшли особисто-командні змагання з лову риби поплавковою вудкою з берега на першість Полтавської обласної ради УТМР (Українське товариство мисливців та рибалок) серед районних, міських, міськрайонної організацій на водоймі у селі Затон. Позмагатись прибули представники організацій та юнацьких секцій УТМР з 19-ти районів області. Відкрив свято голова президії обласної організації УТМР Костянтин Боровик. Він привітав учасників та надав право команді-переможцю минулорічних змагань (м. Глобине) урочисто підняти прапор УТМР. Далі до слова був запрошений Великобагачанський селищний голова Юрій Саковський, який привітав рибалок, побажав успіху, а також вручив Подяку виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради за організацію та проведення на території Великобагачанської ОТГ обласних змагань з лову риби Костянтину Олексійовичу Боровику. З основними правилами змагань присутніх ознайомили заступник голови президії обласної організації УТМТ Ніна Дяченко та головний суддя Василь Гербей. Після урочистого відкриття учасники розійшлись по своїх місцях, які були визначені шляхом жеребкування, і протягом 2-х годин ловили рибу. За дотриманням усіх правил стежила суддівська колегія у складі 4 суддів. Після закінчення часу рибу було зважено і за сумою 2-х учасників визначено команди переможців. Цього року І місце знову посіла Глобинська організація УТМР, ІІ - Миргородська, ІІІ - Полтавська, за що були нагороджені Кубками і Дипломами.  В особистому заліку призери отримали Грамоти, медалі і цінні подарунки, переможці у номінаціях "Наймолодший рибак" та "Найдосвідченіший рибак" - Подяки і заохочувальні призи. Молодь, що взяла активну участь у змаганнях, отримала солодкі призи. Після нагородження усі бажаючі мали змогу скуштувати мисливську кашу та шурпу.

 

  6 липня у Стефанівщині відбулись змагання з лову риби до Дня рибалки. Традиційно змагання з лову риби вудкою з берега організував Олександр Шемет за участю місцевих активістів. Серед 20-ти учасників були присутні жителі сіл Стефанівщина, Степанівка, а також селища Велика Багачка та міст Полтава, Кременчук, Миргород. Протягом трьох годин майстри своєї справи ловили рибу, а після закінчення контрольного часу було зважено улов кожного учасника та визначено переможців. Так, І місце посів Дмитро Нікітенко (м. Полтава), ІІ - Василь Кучер (с. Степанівка), ІІІ - Павло Таран (м. Полтава). Диплом за "Найбільший улов" був вручений жителю Степанівки Івану Новосаду. Були присутні на нагородженні та привітали рибаків селищний голова Юрій Саковський та в.о. старости Ніна Большачкова. Олександр Шемет вручив їм Подяки за сприяння у проведенні змагань до Дня рибалки. Святкування закінчилось частуванням рибною юшкою та іншими смачними стравами. Дякуємо Олександрові Анатолійовичу Шемету та Олександру Петровичу Кучеру за організацію та проведення змагань у Стефанівщині, а також велика подяка за допомогу: Іванові Павловичу Новосаду, Вікторові Максимовичу Горьовому, Олександру Васильовичу Прокіпцю.

 Шановні жителі та гості громади! Запрошуємо всіх бажаючих без вікових обмежень взяти участь у змаганнях з лову риби, присвячених Дню рибалки, що відбудуться 14 липня на ставку в селі Затон. Початок змагань о 6.00 ранку, жеребкування – о 5.45. Учасників чекають подарунки, а по закінченню змагань буде пригощання рибною юшкою. 

  

   НОВИНИ КУЛЬТУРИ. 4-7 липня у громаді пройшло святкування Івана Купала. 4 липня відбулось театралізоване дійство до свята Івана Купала, проведене аматорами Великобагачанського РМЦНТ та КДР (директор Наталія Чобітько) у селах Якимове та Степанівка. У Якимовому жителів вітали  завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура та в.о. старости Олександр Лобур, у Степанівці – Наталія Проскура, в.о. старости Ніна Большачкова, також були присутні заступник селищного голови Віктор Беркало та депутат Петро Корнієнко.

  6 липня Івана Купала святкували у Великій Багачці, Радивонівці і Балюках. У Великій Багачці жителів привітав Юрій Саковський. У Балюках з вітанням звернувся в.о. старости Олександр Лобур. Концерт організували аматори Балюківського СК (директор Валентина М’якота). У Радивонівці, де відбувся концерт аматорів Радивонівського СБК (директор Анжеліка Олійник) та учнів закладу освіти, присутніх вітав Юрій Саковський та в.о. старости Лідія Філіпенко, були на святі депутати Антон Яркий та Олександр Балюк.

  7 липня  аматори Великобагачанського РМЦНТ та КДР провели свята у Байраці, де вітав жителів депутат селищної ради Володимир Журавель, та у Бутовій Долині, де були присутні і виступили з вітаннями Наталія Проскура і депутат Олександр Макаренко.

  8 липня у селі Пушкареве відбувся оргкомітет щодо святкування Дня села, у роботі якого взяли участь: селищний голова Юрій Саковський, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, в.о. старости Лідія Гордусенко, директор Багачанського Першого СБК Валентина Вовк, завідувач Пушкарівського СК Юлія Вишар.

  Шановні жителі та гості громади! Запрошуємо Вас на святкування Дня села Пушкареве, яке відбудеться 13 липня і розпочнеться о 16.00 на майданчику біля сільського клубу. У програмі свята: урочиста частина, концертна програма за участю аматорських колективів Білоцерківського та Багачанського Першого СБК, розважальні атракціони для дітей та громадське харчування, пригощання козацьким кулішом.

   НОВИНИ ОСВІТИ. 9 липня селищний голова Юрій Саковський, начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко та в.о. старости Лідія Філіпенко відвідали Радивонівський дитячий садок, де розпочався ремонт у коридорі, кухні та їдальні. У приміщенні вже замінено електропроводку та планується встановлення електроопалення, а також підключення електроплити. Для оновленого закладу закуплено холодильник та пральну машину за спонсорські кошти, замовлено посуд. Хід виконання робіт контролює директор закладу дошкільної освіти Ліна Сулименко.

   10-11 липня у Великій Багачці пройшло навчання для представників закладів освіти району «Впровадження системи HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) у шкільних та дошкільних навчальних закладах», яке провели спеціалісти Полтавського університету економіки і торгівлі та Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області. Участь у навчанні взяли 32 представники навчальних закладів нашої громади, серед яких – директори та їх заступники, а також кухарі. Захід організований з метою забезпечення якісного та безпечного харчування дітей у закладах освіти області.

   Продовжується встановлення мультимедійного обладнання у закладах освіти громади. Цього тижня комплекти було встановлено у ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів (початкова школа), Багачанському Першому та Радивонівському ЗЗСО.

 

   НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ. У Пушкаревому проведено підготовку до Дня села: працівниками відділу благоустрою прибрано та викошено територію біля сільського клубу. Дякуємо керівнику ПА «Агроінвест»  Віктору Пилиповичу Геращенку та керуючому відділком Анатолію Олексійовичу Ковтуну за надану техніку для обкошування стадіону.

  У Семенівці завершено ремонт памятника Голодомору.

  У Багачці Першій проведено благоустрій двох кладовищ та з обох боків викошено територію біля ставка.

  У Довгалівці на вулиці Молодіжній прогрейдеровано дорогу. Також проведено грейдерування дороги від знаку «Велика Багачка» до вїзду в село Бутова Долина.

  У Шепелях проведено реконструкцію вуличного освітлення.

  У Степанівці триває робота з благоустрою кладовища. У закладі освіти облаштовано паркан та хвіртку.

 

  У Великій Багачці біля футбольного поля з штучним покриттям змонтовано 2 електроопори, на яких встановлено 4 ліхтарі для освітлення поля у темну пору доби.

   Проведено ліквідацію стихійного сміттєзвалища на вулиці 1 Травня. Закликаємо жителів бути свідомими, не створювати стихійних сміттєзвалищ і піклуватися про чистоту навколишнього середовища!

  Працівники філії "Великобагачанський райавтодор" (керівник Олександр Черевко) провели ремонт дороги на вулиці Тітова. Заступник селищного голови Анатолій Каленіченко контролював хід виконання робіт та їх якість.

  На вулиці Бузковій почалась вирубка порослі та гілок дерев, що забезпечить прокладку кабелю для облаштування світильників на електроопорах.

  В районі вулиці Затишної розпочалась робота з укладення плитки біля містка через річку Багачку.

 

   СПОРТИВНІ НОВИНИ. 6 липня відбулись чергові футбольні матчі 2-го кола Чемпіонату району з футболу. Результати: ФК «Комунар» (Степанівка) – ФК «Псел» (Устивиця) 3:0, ФК «Рокита» (Рокита) – ФК «Зоря» (Семенівка) 4:0, ФК «Олімп» (Широка Долина) – ФК «Україна» (Радивонівка) 4:0. Наступні матчі відбудуться 13 липня між футбольними командами: «Україна» - «Комунар», «Зоря» - «Псел», «Рокита» - «Олімп». Початок о 17.00.

 

 До Вашої уваги мобільний телефон адміністраторів відділу «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради, до яких можна звернутись за консультацією: 095-694-59-98.

 

ПРЕС-СЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

          Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                                                 Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

 Ми у соціальній мережі:     facebook.com/velyka.bagachka.rada                             

Фото без опису                       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь