A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 04.07.2019 10:50
Кількість переглядів: 723

НАША ГРОМАДА

                Інформаційний  бюлетень №109 (178)              04.07.2019

           Великобагачанської  об’єднаної  територіальної  громади

 

   2 липня відбулась робоча поїздка Прем’єр-Міністра України Володимира Гройсмана до Полтавської області. У ході поїздки разом із керівництвом області Володимир Гройсман відвідав місто Пирятин, де зустрівся із головами ОТГ Полтавщини. На зустріч був запрошений голова Великобагачанської ОТГ Юрій Саковський. Він подякував Прем’єр-Міністру за приділену увагу до проблеми стосовно передачі філії «Великобагачанський райавтодор» ДП «Полтавський облавтодор» у комунальну власність Великобагачанської ОТГ та попрохав сприяти якнайшвидшому вирішенню цього питання. Володимир Гройсман зазначив, що буде тримати дану ситуацію під контролем.

   НОВИНИ КУЛЬТУРИ. 28 червня відбулось свято Дня села у Степанівці. На святі були присутні: селищний голова Юрій Саковський, заступник селищного голови Віктор Беркало, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, в.о. старост Ніна Большачкова та Лідія Гордусенко, депутати селищної ради Петро Корнієнко, Петро Гриценко та Тамара Удод, голова ветеранської організації Людмила Литвин, заступник директора ПП «Комунар» Сергій Костенко. Ведучою та організатором заходу була в.о. старости Ніна Большачкова. Юрій Саковський привітав жителів села зі святом та вручив подарунки від селищної ради: фліпчарт у заклад загальної середньої освіти та принтер у бібліотеку. Концертна програма була проведена за участю учнів закладу освіти (директор Валентина Велика), аматорів Степанівського СБК (директор Лариса Беркало), артистів ПП «Комунар» (керівник Сергій Злобін), Устивицького народного аматорського вокального ансамблю «Барвінок» (керівник Костянтин Шиян). Також 23 жителі села були нагороджені подарунками у різних номінаціях. Сільський бібліотекар Тамара Шарка організувала виставку народних умільців села.

   Дякуємо директору ПП «Комунар» Олександру Васильовичу Джуганю за допомогу у проведенні свята, а саме за: транспортне забезпечення артистів та глядачів, святковий стіл для учасників концерту, подарунки для номінантів, надані короваї та участь у організаційних питаннях.

    30 червня у Великій Багачці вже традиційно відсвяткували День молоді. Для усіх бажаючих працювало громадське харчування, діти мали змогу розважитись на атракціонах. Відкрила свято завідувач сектору культури та туризму виконавчого комітету селищної ради Наталія Проскура. Привітавши жителів та гостей громади, вона передала слово селищному голові Юрію Саковському, який побажав молоді та всім, хто відчуває себе молодим душею і тілом, енергії, завзяття, процвітаючого майбутнього та всього найкращого. Пізніше до вітань долучився народний депутат України діючого скликання Костянтин Іщейкін, який сприяв організації свята.

  Юрій Саковський та Наталія Проскура вручили подарунки та Подяки Міністерства молоді та спорту України за вагомий особистий внесок у реалізацію державної молодіжної політики в Україні, сумлінну працю, професіоналізм, відданість справі та з нагоди Дня молоді керівнику гуртків Великобагачанського БТДтЮ Юрію Миколайовичу Кальнику та провідному спеціалісту Великобагачанського районного відділу ДРАЦС Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Руслані Сергіївні Свічкар. З нагоди Українського Дня родини, що відзначатиметься 8 липня, Подяками виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради за сумлінне батьківство, значний внесок у виховання дітей, збереження та розвиток сімейних традицій, підвищення рівня духовних, моральних цінностей та авторитету української сім’ї були нагороджені жителі громади:  Тарабан Галина Любомирівна та Тарабан Іван Миколайович, Свічкар Марія Василівна та Свічкар Віктор Іванович, Майборода Олена Миколаївна та Майборода Валерій Анатолійович. Запальним подарунком До дня молоді став концерт кавер-групи з міста Суми "Dance Band", на якому глядачів розважала енергійна музика, а після закінчення молодь із задоволенням фотографувалась із артистами.

  28 червня відбулась нарада бібліотекарів громади, яку провела завідувач сектору культури та туризму Наталія проскура за участю селищного голови Юрія Саковського. Присутні ознайомились та обговорили участь у таких конкурсах: Всеукраїнський дитячий літературний конкурс «Творчі канікули-2019», обласний етап Всеукраїнського конкурсу «Успішні бібліотечні програми для молоді», обласний конкурс серед працівників бібліотек «Comics from books».

 

  НОВИНИ ОСВІТИ. 26 червня у Радивонівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів відбувся випускний вечір для 11-класників. Були присутні на святі та вітали випускників: селищний голова Юрій Саковський, начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко, в.о. старости Лідія Філіпенко, депутат Оксана Івченко.

  Продовжується літнє оздоровлення та відпочинок дітей громади у таборах області. Триває період оздоровлення у закладах дошкільної освіти ОТГ.

  На суму 135600 грн було закуплено і передано мультимедійне обладнання (ноутбук, екран, проектор) для Радивонівського ЗЗСО (по 1 шт.), Якимівського ЗЗСО (по 1 шт.), Багачанського Першого ЗЗСО (по 1 шт.), ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» (по 2 шт.). Обладнання встановлюється у закладах.

  Також було закуплено 12 фліпчартів (демонстраційних таблиць) на суму 17976 грн: 2 у ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів», 2 у Радивонівський ЗЗСО І-ІІІ ст., 2 у Якимівський ЗЗСО І-ІІ ст., 1 у Степанівський ЗЗСО І-ІІ ст., 1 у Багачанський Перший ЗЗСО І-ІІ ст., 2 у Байрацький ЗЗСО І-ІІ ст., 1 у Довгалівський ЗЗСО І-ІІ ст.,  1 у Бутоводолинський ЗЗСО І ст.. Дякуємо жителю селища Василю Івановичу Проскурі за доставку фліпчартів у заклади освіти.

   НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ. 3 липня заступник селищного голови Анатолій Каленіченко провів інструктаж з техніки безпеки для працівників відділу благоустрою, на якому були присутні: селищний голова Юрій Саковський, начальник відділу благоустрою Леонід Маслов та механік Валерій Коблик, директор КП «Великобагачанський житлосервіс» Микола Холод.

  У Великій Багачці встановлено нову арку на вході у сквер Ювілейний. Черговий раз проводиться робота з підгортання сміттєзвалища. Працівники філії "Великобагачанський райавтодор" ДП "Полтавський облавтодор" (начальник Олександр Черевко) відремонтували частину тротуару на вулиці Шевченка від повороту до опорного закладу "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів" до Полтава-Банку.

  Розпочався ямковий ремонт комунальної дороги на вулиці Молодіжній у Довгалівці.

  У Стефанівщині внаслідок весняної повені замулилось джерело. Дякуємо орендарю ставка Олександру Анатолійовичу Шемету, який організував чистку джерела, а також жителям села, які йому допомагали, а саме: Віктору Максимовичу Горьовому, Олександрові Петровичу Кучеру, Дмитру Володимировичу Нікітенкові, Івану Павловичу Новосаду. Також у селі був викошений вигін.

  У Степанівці триває робота з облаштування паркану біля приміщення закладу дошкільної освіти. Роботу виконують працівники відділу благоустрою та працівники закладу з допомогою батьків вихованців.

  У Семенівці продовжуються роботи з ремонтування памятника Голодомору.

  У Пушкаревому обкошено територію кладовища та памятник.

  У Радивонівці розпочинається ремонт в дитячому садку, що був нещодавно переданий на баланс селищної ради. У звязку з цим садок тимчасово не працює. Відкриття оновленого закладу дошкільної освіти планується до початку нового навчального року.

    Почалась підготовка до свята Івана Купала. На території всієї громади працівники відділу благоустрою приводять до ладу місця для святкування. Дякуємо члену виконкому Борису Олександровичу Хорольському за дискування зони відпочинку біля центрального входу в санаторій «Псьол» у Великій Багачці.

Графік проведення свята Івана Купала у Великобагачанській ОТГ:

04.07 – с. Якимове (17.00), с. Степанівка (20.00); 06.07 – с. Балюки (14.00), смт. Велика Багачка (18.00), с. Радивонівка (20.00); 07.07 – с. Байрак (16.00), с. Бутова Долина (19.00).

* * *

   Дякуємо директору Великобагачанського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Миколі Григоровичу Горбаню за надане соціальне таксі для перевезення жительки похилого віку з села Степанівки до центральної районної лікарні.

   Дякуємо депутату селищної ради Антоніні Павлівні Живолуп за проведений моніторинг у селі Довгалівка щодо підключення жителів до широкосмугового доступу до мережі Інтернет («HomeNet») по оптоволоконному кабелю.

* * *

   СПОРТИВНІ НОВИНИ. 28 червня у Радивонівці був проведений Кубок Героя України І. М. Балюка, присвячений дню народження Івана Махтейовича Балюка. У товариському матчі зіграли футбольна команда ПАФ «Україна» та команда ветеранів ФК «Динамо» Київ. На грі були присутні: селищний голова Юрій Саковський, Герой України Іван Балюк, в.о. старости Лідія Філіпенко, депутати селищної ради Антон Яркий, Оксана Івченко, Олександр Балюк. Юрій Саковський привітав Івана Балюка зі святом.

За інформацією Великобагачанського районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану у червні 2019 року у Великобагачаській ОТГ зареєстровано 1 народження, 9 смертей, 1 розірвання шлюбу. Відділ повідомляє, що наші громадяни також здійснюють державну реєстрацію народження дитини, а також реєстрацію шлюбів у інших відділах ДРАЦС, тобто вищенаведені дані по народжуваності і укладенню шлюбів є досить умовними.

ПРЕС-СЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

          Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                                                 Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

 Ми у соціальній мережі:     facebook.com/velyka.bagachka.rada                 

Фото без опису                        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь