Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 13.06.2019 10:48
Кількість переглядів: 745

НАША ГРОМАДА               

           Інформаційний  бюлетень №106 (175)                 13.06.2019

Великобагачанської  об’єднаної  територіальної  громади

   11 червня на щоденну нараду керівників відділів виконавчого апарату селищної ради завітав начальник Великобагачанського відділення Миргородського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Полтавській області Олександр Свердан. В форматі відкритої зустрічі керівник відділення поліції озвучив результати проведеної поліцією роботи, розповів про резонансні правопорушення в громаді та обговорив питання співпраці. Під час спілкування виникли та були обговорені питання щодо реалізації на території громади спиртних напоїв у невстановлений час, а також щодо порушення порядку та спокою в нічний час.

   У ході підготовки до чергової сесії Великобагачанської селищної ради пройшли засідання постійних депутатських комісій з питань бюджету, фінансів, планування інвестицій та соціально-економічного розвитку (голова комісії Сергій Ярошенко)  та з питань земельних відносин, перспективного розвитку та охорони навколишнього середовища (голова комісії Володимир Журавель).

   НОВИНИ ОСВІТИ.  З 3 по 21 червня шестеро діток Великобагачанської громади проходять реабілітацію у Центрі комплексної реабілітації дітей з інвалідністю м. Миргорода  (директор Валентина Сіваченко).  Система реабілітаційних заходів включає: соціальну реабілітацію, психолого-педагогічну корекцію, дефектологічну корекцію та заходи медичного супроводу (лікувальна фізкультура, масаж, фізіотерапевтичні процедури: магнітотерапія, озокеритотерапія, СКТ терапія, пневмопресінг, інгаляції, електрофорез та інші), що спрямовані на формування життєвої компетентності дитини-інваліда та повернення її до активної участі в житті.  З дітьми працюють висококваліфіковані спеціалісти, які використовують сучасні реабілітаційні методики. Реабілітаційний курс проводиться по індивідуальних програмах реабілітації за рішенням реабілітаційної комісії Центру. Відділом освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради організовано щоденне підвезення дітей та батьків до закладу. Дитинодень у Центрі коштує 365 грн. З бюджету селищної ради виділено більше 75 тис. грн для реабілітаційних послуг. Додатковий реабілітаційний курс буде проведено на осінніх канікулах. 

   З 27 травня по 11 червня у громаді пройшов період літнього оздоровлення дітей. Працювали 3 позашкільні та 8 пришкільних оздоровчих закладів, у яких  оздоровленням та відпочинком було охоплено 270 дітей. Діти отримали високоякісне харчування. Дитинодень коштував 65 грн, кошти виділялись селищною радою. За час оздоровлення вихованці побували на екскурсіях у м. Миргород, на Дібрівському кінному заводі, на приватному підприємстві «Білоцерківська агропромислова група», у санаторії «Псел» та багатьох місцях рідного краю. Щоденно у таборах проводились тематичні дні, конкурси, ігри, квести, прогулянки на свіжому повітрі. Триває оздоровчий період у закладах дошкільної освіти. За рахунок збільшення овочів та фруктів, а також введення другого сніданку, у закладах покращено харчування.

   11 червня у дитячий оздоровчий заклад «Соснова поляна», що знаходиться у селі Колосівка Великобагачанського району, було відправлено 17 дітей на оздоровлення та відпочинок. Начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко особисто проконтролювала підвезення дітей до Колосівки, розміщення їх у загонах відповідно до вікових категорій та ознайомилась із роботою закладу. Бажаємо дітям гарного, яскравого, незабутнього відпочинку!

   11 червня з метою збереження життя та здоров’я дітей працівники Великобагачанського РС ГУ ДСНС України у Полтавській області (начальник Сергій Гайворонський) ознайомили вихованців позашкільних  таборів відпочинку "Юний технік" Станції юних техніків та "Веселка" Будинку творчості дітей та юнацтва з найголовнішими правилами безпеки на воді. Захід відбувся на березі річки Псел. Зокрема, провідний інспектор Андрій Капінус пояснив дітям, що купатися можна лише на спеціально обладнаних місцях відпочинку та тільки під наглядом дорослих. Керівників гуртків було ознайомлено з правилами надання першої допомоги потопаючому. Також дітям були продемонстровані рятівний круг, жилет, надувний човен та інші рятувальні приладдя. Завершуючи інструктаж співробітники ДСНС побажали дітям цікавого, змістовного, а головне, безпечного відпочинку. Участь у профілактичному заході взяли: селищний голова Юрій Саковський, директор СЮТ Юрій Гавленко, в.о. директора БТДтЮ Сергій Ярошенко. Дякуємо члену виконкому, начальнику Великобагачанського районного сектору ГУ ДСНС України у Полтавській області Сергію Васильовичу Гайворонському за організацію інструктажу для вихованців таборів відпочинку.

   НОВИНИ КУЛЬТУРИ. 7 червня в Степненському сільському будинку культури Полтавського району відбулося обласне родинне свято ''За все, що маю, дякую батькам'', на якому пошановували подружні пари, які прожили разом 50 і більше років.  Від Великобагачанської ОТГ на свято прибуло подружжя Євдокії Павлівни та Миколи Павловича Яремків із Якимового, які цього року святкують своє золоте весілля.  Підтримати своїх батьків приїхали донька Галина Миколаївна, зять Олександр Миколайович та внучка Ліза. Також участь у поїздці взяла завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура. Загалом на свято прибуло багато гостей - 30 подружніх пар з усієї області, яких господарі щиро вітали добрим словом, гарною піснею, запальним танцем, всіх присутніх в залі пригощали запашним весільним короваєм. Про кожну з родин ведучі свята зробили розповідь, на екрані демонструвалися сімейні фото, ювілярам дарували квіти та подарунки. Відбулося красиве і трепетне, дійсно гарне родинне свято!

   НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ. Триває ремонт комунальних доріг Великобагачанської ОТГ. Працівники філії "Великобагачанський райавтодор"  закінчили ремонт вулиці Молодіжної у Степанівці та почали ямковий ремонт дороги на вулиці Центральній у селі Семенівка. За ходом виконання робіт слідкує в.о. старости Багачанського Першого старостинського округу Лідія Гордусенко.

   Працівники відділу благоустрою на чолі з начальником Леонідом Масловим провели роботу над нанесенням розмітки пішохідного переходу на вулиці Шевченка у районі Будинку творчості дітей та юнацтва. Дозвіл на створення пішохідного переходу затверджений виконавчим комітетом Великобагачанської селищної ради. Члени виконкому прийняли таке рішення, щоб створити безпечний перехід через вулицю вихованцям БТДтЮ та людям, які встають на автобусній зупинці. 

     Дякуємо за надані саджанці квітів жителям селища Велика Багачка: Надії Іванівні Тронько, Зої Дмитрівні Гордієнко, Любов Іванівні Коблик.

  Черговий раз дякуємо депутату селищної ради Віктору Михайловичу Бутенкові та жителю селища Анатолію Михайловичу Кіяшку за дискування спортивного поля для пляжних видів спорту, що знаходиться поблизу підвісного мосту.

   У Великій Багачці черговий раз підгорнуте сміттєзвалище.

   У селі Якимове активно проходить підготовка до Дня села. Біля сільського будинку культури встановлено 4 лавочки та 2 сміттєві урни. Лавочки виготовлені працівниками відділу благоустрою, а роботу з облаштування провели в.о. старости Олександр Лобур та працівник відділу благоустрою Руслан Поляков. Працівник відділу благоустрою Наталія Бойко пофарбувала автомобільний міст на вулиці Миру.

Шановні жителі Великобагачанської об’єднаної територіальної громади! Запрошуємо Вас взяти участь у святкуванні Дня села Якимове, яке відбудеться 16 червня. У програмі: 12.00 – служба у капличці, 13.00 - футбольний матч між молоддю та ветеранами Якимівського старостинського округу, 13.00 – концерт у СБК за участю аматорських колективів СБК та відомих артистів із Києва (співак Олександр Яременко, група «Selfy» та інші), після закінчення концерту – пригощання рибною юшкою. Для дітей будуть працювати атракціони.

  Дякуємо керівнику ПА «Агроінвест» Сергію Вікторовичу Геращенку та керуючому відділком Анатолію Олексійовичу Ковтуну  за викошування території кладовищ у Багачці Першій, Пушкаревому та Широкому. Також дякуємо керуючому відділком ПП «Комунар» Миколі Петровичу Максименку за обкошування кладовища у Семенівці.

   У Степанівці проведено благоустрій території та висаджено квіти біля пам’ятника загиблим воїнам. Обкошено алею на вулиці Комарова, памятник і могилу жертвам Голодомору, дитячий майданчик, вїзд у Степанівське кладовище.

   СПОРТИВНІ НОВИНИ.  6 червня у черговому турі Чемпіонату області з футболу серед ДЮФЛ команда Великобагачанського ДЮСЗ (тренер Віктор Скороденко) перемогла команду Лубенського ДЮСШ з рахунком 7:0. Гра відбулась у Великій Багачці на стадіоні «Колос». А 11 червня теж у Великій Багачці пройшов останній тур Чемпіонату області з футболу серед ДЮФЛ, у якому наша команда здобула перемогу над командою Гребінківської ДЮСШ з рахунком 3:0. Таким чином юнаки Великобагачанського ДЮСЗ лідирують у першому турі Чемпіонату з відривом у 6 очок від команди м. Миргорода. Наступний тур розпочнеться у вересні. Побажаємо нашій команді набратись за літо наснаги і знову стати чемпіонами області!

   8 червня відбувся VI тур Чемпіонату Великобагачанського району з футболу. Результати матчів: ФК «Байрак» (Байрак) - ФК «Зоря» (Семенівка) 3:4, ФК «Комунар» (Степанівка) - ФК «Україна» (Радивонівка) 3:1, ФК «Рокита» (Рокита) - ФК «Гоголеве» (Гоголеве) 6:0,  ФК «Олімп» (Широка Долина) - ФК «Псел» (Устивиця) 2:2 (результат не затверджено). 15 червня зустрінуться: ФК «Псел» - ФК «Байрак», ФК «Гоголеве» - ФК «Комунар», ФК «Україна» - ФК «Олімп», ФК «Зоря» - ФК «Рокита». Початок матчів о 17.00.

Шановні жителі громади!

    Під час літніх канікул дітей підстерігає підвищена небезпека як вдома, так і на дорозі, під час відпочинку на водоймах, у лісі, на ігрових майданчиках, у громадських місцях, під час прогулянок. Керівництво поліції та ДСНС закликає дотримуватись правил безпеки на дорозі, на водоймах, правил пожежної безпеки.

   Памятайте, що неповнолітні діти повинні знаходитись під наглядом дорослих, особливо у вечірній та нічний час. Навчайте дітей навичкам культури поведінки, демонструючи на власному прикладі дотримання правил дорожнього руху та поведінки на воді, обережність у поводженні з вогнем, водою, газо- та електроприладами. Завдання дорослих полягає в тому, щоб не тільки оберігати і захищати дитину, але й підготувати її до зустрічі з різними складнощами та небезпечними життєвими ситуаціями.

   Бажаємо Вам та Вашим дітям приємного і безпечного літнього відпочинку!

ПРЕС-СЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

          Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                                                 Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

 Ми у соціальній мережі:     facebook.com/velyka.bagachka.rada         

Фото без опису        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь