A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 02.05.2019 11:17
Кількість переглядів: 711

    НАША ГРОМАДА               

                                 Інформаційний  бюлетень №100 (169)                 02.05.2019

                               Великобагачанської  об’єднаної  територіальної  громади

  26 квітня відбулось засідання виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради. Перед початком селищний голова Юрій Саковський вручив Подяки виконавчого комітету за високий рівень професіоналізму, конструктивне ділове спілкування, злагоджену роботу, тісну партнерську співпрацю, високу якість і своєчасне надання послуг та у зв’язку із закінченням опалювального сезону 2018-2019 рр. начальнику Красногорівської філії ПАТ «Полтаваобленерго» Олександру Дмитровичу Соничу та начальнику Великобагачанської дільниці газопостачання Глобинського району газопостачання ПАТ «ПОЛТАВАГАЗ» Євгенію Олександровичу Маковецькому. Члени виконавчого комітету заслухали інформацію Олександра Сонича, Євгенія Маковецького, а також начальника дільниці ОКВПВКГ "Миргородводоканал" В’ячеслава Шості, майстра ОКВПТГ "Миргородтеплоенерго" Василя Ільїна про підсумки роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 рр. Також на цю тему доповіли начальник відділу благоустрою Леонід Маслов та механік відділу благоустрою Валерій Коблик. На засіданні було заслухано та взято до відома ряд питань: про виконання Програми соціально-економічного розвитку по Великобагачанській селищній раді на 2019-2020 роки за І квартал 2019 року; про роботу відділу освіти, молоді та спорту по організації оздоровлення дітей шкільного та дошкільного віку влітку 2019 року; про підготовку та відзначення 74-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, Дня пам’яті та примирення; про виконання бюджетного та фінансового звіту Великобагачанської ОТГ за І квартал 2019 року; про виконання бюджету Великобагачанської ОТГ за І квартал 2019 року. Було затверджено укладення договорів оренди з кількома організаціями, реєстрацію колективних договорів, надано дозвіл на списання житлового будинку та інші питання.

   НОВИНИ КУЛЬТУРИ. 25 квітня у Великобагачанській громаді був проведений ІІ етап обласного конкурсу "Найкращий читач Полтавщини" в рамках Всеукраїнського конкурсу дитячого читання "Книгоманія-2019". Між собою змагались семеро кращих читачів громади. Діти презентували прочитану книгу, що не входить до шкільної програми з української та зарубіжної літератури, а також свої читацькі щоденники. Оцінювало юних конкурсантів журі у складі: завідувача сектору культури та туризму Наталії Проскури (голова журі), бібліотекаря І категорії Бутоводолинської сільської бібліотеки-філії Наталії Іванівни Торкут, вчителя української мови та літератури Довгалівського ЗЗСО І-ІІ ступенів Ольги Іванівни Голокоз. На початку конкурсу присутніх привітав селищний голова Юрій Саковський. Наталія Проскура ознайомила усіх із критеріями оцінювання. За рішенням журі місця розподілились таким чином: 6 клас: І - Анна Трускало (Байрацька сільська бібліотека-філія), ІІ - Дарина Писаренко (ОЗ "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів"), ІІІ - Ілля Биба (Радивонівська сільська бібліотека-філія) та Анатолій Іваніченко (Багачанська Перша сільська бібліотека-філія). 7 клас: І - Катерина Тесленко (ОЗ "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів"), ІІ - Діана Борблик (Якимівська сільська бібліотека-філія), ІІІ - Анна Білецька (Степанівська сільська бібліотека-філія). Доки члени журі обговорювали результати конкурсу, учениця ОЗ "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів" Маргарита Пелипенко прочитала вірш Лесі Українки. Усім дітям були вручені Дипломи, книги, солодкі призи, а переможці отримали ще й цінні подарунки від селищного голови. Подяками виконавчого комітету селищної ради за вагомий внесок у розвиток читацьких інтересів юних користувачів (читачів) та якісну підготовку призера ІІ етапу даного конкурсу були нагороджені бібліотекарі сільських бібліотек-філій: Світлана Балюк, Ганна Чепуренко, Людмила Шара, Валентина Грузінова, Тамара Шарка і вчитель української мови та літератури ОЗ "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів" Інна Каленіченко. Переможці конкурсу поклали квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку.

   26 квітня, з нагоди 33-річниці аварії на ЧАЕС, у Великій Багачці відбувся мітинг-реквієм та покладання квітів до пам’ятного знаку ліквідаторам Чорнобильської катастрофи. Вшанувати пам'ять героїв-ліквідаторів прийшли керівники селища та району, представники громадськості, установ та організацій. Участь у заході взяли заступник селищного голови Віктор Беркало та голова селищної організації чорнобильців Володимир Лясовий. Віктор Беркало був запрошений до слова. У селах громади пройшли покладання квітів до могил чорнобильців, були проведені літературні композиції, вечори-реквієми.

  29 квітня у селі Якимове відбувся святковий концерт народного аматорського вокального ансамблю «Любава» Багачанського Першого СБК (керівник Валентина Вовк), присвячений Великоднім святам. На концерті був присутній в.о. старости Олександр Лобур.

  30 квітня заступник селищного голови Анатолій Каленіченко і завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура черговий раз провели перевірку стану памятників загиблим воїнам та братських могил, що знаходяться на території селищної ради.

  2 травня відбулось засідання оргкомітету з питань вшанування Дня памяті та примирення і Дня перемоги. Участь у роботі взяли: селищний голова Юрій Саковський, заступники Віктор Беркало та Анатолій Каленіченко, секретар ради та виконкому Людмила Срібна, начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, голова селищної ветеранської організації Надія Журавель, представники РДА, МПО, ЦРЛ, поліції, військкомату, газового господарства, краєзнавчого музею, районного товариства сприяння обороні України. Члени організаційного комітету обговорили план проведення заходів, які заплановані на 8-9 травня.

   НОВИНИ ОСВІТИ. 25 квітня начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко і завідувач сектору містобудування та архітектури Олександр Микитенко відвідали Радивонівський дитячий садок, черговий раз обговоривши хід виконання ремонту у приміщенні. Також Оксана Яценко побувала у закладі загальної середньої освіти, де було вирішено ряд поточних питань.

  30 квітня Оксана Яценко та представник Великобагачанського відділу поліції Євген Фененко відвідали Довгалівський ЗЗСО І-ІІ ступенів, де провели профілактичну бесіду з учнями закладу стосовно правил поведінки.

   СПОРТИВНІ НОВИНИ. 27 квітня у Рокиті був проведений традиційний футбольний турнір, присвячений пам’яті воїна-інтернаціоналіста Володимира Демиденка. Участь у ньому взяли команди: с. Степанівка, смт. Гоголеве, с. Широка Долина, с.Рокита. На відкритті матчу був присутній селищний голова Юрій Саковський. Вітаємо представника Великобагачанської ОТГ - команду Степанівки, яка виборола на змаганнях І місце!

   НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ. 25 квітня працівники апарату виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради черговий раз долучились до акції "За чисте довкілля" і прибрали територію біля Великобагачанського районного краєзнавчого музею. Працівники відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету селищної ради разом із директорами позашкільних закладів освіти провели роботу з фарбування металевої огорожі поля із штучним покриттям.

  2 травня заступник селищного голови Анатолій Каленіченко провів навчання з техніки безпеки для працівників відділу благоустрою. Також були присутні: селищний голова Юрій Саковський, начальник відділу благоустрою Леонід Маслов.

  У Великій Багачці встановлено додатковий контейнер для ПЕТ-пляшок на вулиці Набережній.

  За зверненням жителів вулиць Молодіжної, Шкільної та Івана Шепеля була проведена робота з ліквідації стихійного сміттєзвалища, що утворилось у районі "Великобагачанського комбікормового заводу" (на території, де проходило будівництво школи).  Хід виконання робіт контролювали: заступник селищного голови Анатолій Каленіченко, депутат селищної ради Віктор Бутенко, місцева жителька Віра Гирька. Шановні жителі прилеглих вулиць і всього селища! Закликаємо вас дотримуватись порядку і не викидати сміття у невстановленому місці!

   Триває робота по благоустрою частини території біля магазину «Європа». Дякуємо ПП Івану Івановичу Коляндрі (магазин «Фаворит»), Наталії Михайлівні Бибик (магазин «Лідер»), Ірині Русланівні Бут («Ремонт одягу») за сприяння у проведенні робіт.

  Дякуємо жителям вулиці Європейської, які під організацією депутата селищної ради Олега Онищенка провели прибирання та фарбування спортивного майданчика на розі вулиць Європейської та Шевченка (у районі «трикутника»).

  Дякуємо депутату селищної ради, керівнику СФГ "АстраАгро" Антоніні Павлівні Живолуп та керівнику ТОВ "БІЛАГРО" Юрію Володимировичу Кордубану за надану техніку для подолання наслідків стихійного лиха у селі Якимове на вулицях Миру та Молодіжній.

  Розпочалась робота по протипожежній обробці деревяних конструкцій на даху Радивонівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів.

  У Семенівці проведено благоустрій дитячого майданчика. У Пушкаревому встановлено квітники біля СК.

  На території громади продовжується благоустрій кладовищ та ремонт памятників загиблим воїнам.

За інформацією Великобагачанського районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану у квітні 2019 року у Великобагачаській ОТГ зареєстровано 2 народження, 10 смертей, 1 розірвання шлюбу. Відділ повідомляє, що наші громадяни також здійснюють державну реєстрацію народження дитини, а також реєстрацію шлюбів у інших відділах ДРАЦС, тобто вищенаведені дані по народжуваності і укладенню шлюбів є досить умовними.

ПРЕС-СЛУЖБА   ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

          Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                                                 Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

 Ми у соціальній мережі:     facebook.com/velyka.bagachka.rada   

Фото без опису                                               


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь