A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 16.05.2019 11:14
Кількість переглядів: 893

    НАША ГРОМАДА               

                               Інформаційний  бюлетень №102 (171)                 16.05.2019

                                Великобагачанської  об’єднаної  територіальної  громади

 

  15 травня відбулась 33 сесія Великобагачанської селищної ради сьомого скликання. На порядок денний було винесено 150 питань. Депутати опрацювали низку земельних питань, проголосували за надання матеріальної допомоги кільком жителям громади, а також розглянули фінансові питання. Було прийнято рішення: про виділення коштів на харчування дітей в таборі відпочинку «Олімп» Великобагачанського ДЮСЗ; про виділення коштів для проведення поточних ремонтів котелень та теплогенераторних ЗЗСО; про виділення коштів для проведення свята Дня захисту дітей; про виділення коштів у сумі більше 500 тис.грн. для проведення поточного ремонту доріг комунальної власності населених пунктів ОТГ (у Радивонівці, Семенівці, Степанівці, Балюках); про виділення субвенції районному бюджету у сумі 51700 грн на утримання КНП «Великобагачанська центральна районна лікарня»; про виділення субвенції районному бюджету у сумі 73600 грн для надання фінансової підтримки КНП «Великобагачанський районний центр первинної медико-санітарної допомоги». Було затверджено Програму комп’ютеризації сільських бібліотек-філій по Великобагачанській селищній раді на 2019-2020 роки, Програму матеріального заохочення кращих учнів Великобагачанської ДМШ імені Ф.Д. Кушнерика, внесено зміни до Програми «Турбота». З переліком усіх рішень можна ознайомитись на сайті: velyka-bagachka-rada.gov.ua.

  За ініціативою селищного голови Юрія Саковського 9 травня у Великобагачанській ОТГ була проведена природнича наукова експедиція. Її мета - дослідити флору, фауну та ландшафти перспективних територій, які у майбутньому можуть стати природоохоронними.  Зокрема, у планах ОТГ - розширення меж ландшафтного заказника "Байраківський" із можливим його об'єднанням із нещодавно створеним заказником "Шафранова балка", який знаходиться на околиці села Якимове. Експедиція була організована Товариством дослідників України за сприяння Полтавської обласної організації Українського товариства охорони природи. У експедиції взяли участь: кандидат біологічних наук Смоляр Наталія Олексіївна, кандидат географічних наук Булава Леонід Миколайович, кандидат географічних наук Остапенко Павло Олегович, а також учасники природничого відділу Товариства дослідників України.

 10 травня у Києві відбулась планова зустріч Першого заступника Міністра юстиції України Олени Сукманової та селищного голови Юрія Саковського. Були обговорені питання щодо юридичного забезпечення новоствореного ЦНАПу та механізм передачі філії «Великобагачанський райавтодор» у комунальну власність ОТГ.

 13 травня у Полтавській ОДА відбулась презентація проекту «Поліцейський офіцер громади» представникам ОТГ області. Участь у заході взяв Великобагачанський селищний голова Юрій Саковський. Представники ГУНП в Полтавській області розповіли громадам області про можливість запровадження важливої ініціативи в сфері громадської безпеки та правопорядку. Суть проекту полягає в тому, що в кожній ОТГ житиме та працюватиме поліцейський, який опікуватиметься виключно безпекою та захистом цієї громади.

   НОВИНИ ОСВІТИ. 14 травня у Великій Багачці пройшов районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" (Джура). Змагались 6 команд, у числі яких - учні ОЗ "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів" та Якимівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів. На відкритті змагань були присутні заступник селищного голови Віктор Беркало та депутат селищної ради Віктор Бутенко. Команда опорного закладу "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів" посіла ІІ місце, програвши 2 очка Красногорівській школі. Наші учні показали найкращі результати у конкурсах: "Рятівник", "Впоряд", "Туристична смуга перешкод", "Орієнтування за компасом". Дякуємо за сильну підготовку команди учителям: Володимиру Луценку та Володимиру Мармальову.

   14 травня у Полтавській ОДА відбулась нарада з організаційних питань проведення ЗНО на території Полтавщини, у роботі якої взяла участь начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко. Також у цей день у Полтавському  обласному науковому ліцеї-інтернаті імені А.С.Макаренка (у селі Ковалівка) відбулась нарада стосовно закінчення навчального року 2018-2019 та періоду оздоровлення, на якій теж побувала Оксана Яценко. Керівництвом області було відзначено, що у Великобагачанській громаді виділяється достатня кількість коштів для оздоровлення дітей. Цього року оздоровчий період почнеться з 27 травня і триватиме до 11 червня. Планується оздоровити 270 дітей 1-5 класів. На оздоровчий період вартість дитинодня складатиме: 64 грн у закладах загальної середньої освіти, 42 грн у позашкільних закладах. У закладах дошкільної освіти вартість збільшиться на 10%. Кошти на харчування виділяються із бюджету селищної ради.

   У заклади освіти доставлено фарбу для проведення ремонту приміщень. Кошти у сумі 60592 грн виділила сесія селищної ради. 

   НОВИНИ КУЛЬТУРИ. 9 травня у Великій Багачці відбулись урочисті заходи з нагоди 74-ї річниці перемоги над фашизмом у Другій світовій війні та Дня перемоги. Урочистості та концертна програма були проведені силами працівників та аматорів Великобагачанського РМЦНТ та КДР за участю працівників районного військового комісаріату, учнів ОЗ "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів". До слова була запрошена завідувач сектору культури та туризму виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради Наталія Проскура. Вона привітала ветеранів війни та усіх присутніх зі святом Перемоги та від імені селищного голови Юрія Саковського, депутатів та членів виконкому селищної ради вручила Грамоту Полтавського обласного військового комісаріату учителю предмету "Захист Вітчизни" опорного закладу "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів" Володимиру Олександровичу Луценку за високий рівень проведення навчально-польових зборів для юнаків Великобагачанської ОТГ та з нагоди свята. Перед початком заходу Наталія Проскура   привітала учасників аматорського хору ветеранів війни і праці (керівник Катерина Силімон, концертмейстер Володимир Данилейко) та вручила їм цінні подарунки. Після урочистостей та концертної програми люди колоною вирушили до Меморіалу Слави, щоб покласти квіти до пам'ятника солдату, Вічного вогню та могил загиблих воїнів. Учні ОЗ "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів" поклали до пам'ятника гірлянду військової слави. Під кінець усіх бажаючих пригостили "солдатською кашею".

  Дякуємо за спонсорську допомогу для відзначення Дня перемоги: Людмилі Миколаївні Малько (магазин «Монарх»), Віктору Володимировичу Шалаєнку (магазин «Атлон»), Павлу Миколайовичу Федотову (магазин «Арсенал»). Дякуємо учням та учителям ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» (директор Лариса Марченко) за виготовлення гірлянди, колективу ЗДО «Дзвіночок» (директор Валентина Пицяк) за приготування каші, працівникам Великобагачанського УЕГГ (керівник Євген Маковецький) за підключення Вічного вогню.  

  Також 9 травня відбулись святкові урочистості у селах громади. У Радивонівці були присутні: селищний голова Юрій Саковський, в.о. старости Лідія Філіпенко, депутати Антон Яркий, Оксана Івченко, Олександр Балюк, голова селищної ветеранської організації Надія Журавель, Герой України Іван Балюк, голова Радивонівської ветеранської організації Іван Балюк. Учні ЗЗСО та вокальний ансамбль «Чисті роси» підготували концерт.

   У Степанівці на мітингу були присутні: секретар ради та виконкому Людмила Срібна, в.о. старости Ніна Большачкова, голова ветеранської організації Людмила Литвин. Учні закладу освіти підготували літературну композицію.

  У Якимовому та Балюках жителів вітали начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко, в.о. старости Олександр Лобур, депутат Сергій Овчаренко (у Якимовому). Концерти організували аматорські колективи Якимівського СБК за участю учнів ЗЗСО та аматори Балюківського СК.

  У Багачці Першій та Семенівці на мітингу були присутні: заступник селищного голови Віктор Беркало, в.о.старости Лідія Гордусенко, голова ветеранської організації Олександра Лисак, депутати Петро Гриценко (у Багачці Першій) та Олександр Великий (у Семенівці). Концертну програму для обох сіл підготували учасники народного аматорського вокального ансамблю «Любава».

  У Довгалівці жителів вітав заступник селищного голови Анатолій Каленіченко. Перед глядачами виступили учні ЗЗСО та жіноча група народного аматорського хору Бутоводолинського СБК.

  У Бутовій Долині на заході були присутні завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура та депутат Олександр Макаренко. Участь у концертній програмі взяли учні закладу освіти та жіноча група народного аматорського хору Бутоводолинського СБК.

   10 травня у Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. М.В. Гоголя відбулись урочистості з нагоди Дня матері На запрошення організаторів захід відвідали матері загиблих учасників АТО - Людмила Миколаївна Тронько та Наталія Федосіївна Часова. Транспорт для поїздки забезпечила селищна рада.

   10 травня у відділенні денного перебування соціально-побутової адаптації Великобагачанського територіального центру соціального обслуговування відбувся святковий концерт, приурочений Дню перемоги та Дню матері. Провела свято Тетяна Ребрик. Чудові пісні глядачам дарував вокальний ансамбль «Веселка» Великобагачанського територіального центру соціального обслуговування (художній керівник Василь Балюк). Надзвичайно зворушливим був момент, коли учасники ансамблю розповідали про своїх матерів, фото яких розмістили на стіні.  На запрошення керівництва захід відвідала секретар селищної ради та виконкому Людмила Срібна. Вона привітала зі святом Перемоги та Днем матері усіх присутніх у залі. 

Великобагачанська дитяча музична школа імені Ф.Д. Кушнерика запрошує всіх своїх учнів, випускників, працівників минулих років та поціновувачів музичного мистецтва на Ювілейний концерт, присвячений 50-річчю від дня заснування закладу, який відбудеться 17 травня о 16.00 годині в глядацькій залі РМЦНТ та КДР.

  14 травня у Полтавській обласній бібліотеці для дітей ім. Панаса Мирного пройшов завершальний етап щорічного обласного конкурсу «Найкращий читач Полтавщини – 2019». Участь у конкурсі взяли 55 дітей, двоє серед яких - представники Великобагачанської ОТГ: Анна Трускало (Байрацька сільська бібліотека-філія) та Катерина Тесленко (ОЗ "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів"). Підтримувала дівчат завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура. Після насиченого конкурсного дня учасники разом із своїми супроводжуючими взяли активну участь у військово – патріотичному квесті «Worldofbooks» у селищі Лісок. А по закінченню квесту і проходженні усіх локацій присутніх пригощали справжньою «солдатською кашею». Діти отримали масу приємних вражень від проведеного конкурсу і квесту. 

   СПОРТИВНІ НОВИНИ. 10 травня розпочався Чемпіонат області серед ДЮФЛ. Перша гра пройшла у Пирятині, де команда Великобагачанського ДЮСЗ (тренер Віктор Скороденко) обіграла володарів поля з рахунком 2:1. Наступна гра відбудеться у Лубнах. Бажаємо нашій команді перемоги!

   Результати ІІ туру Чемпіонату Великобагачанського району з футболу (за 11.05.2019): ФК "Байрак" (Байрак) - ФК "Україна" (Радивонівка) 1:3, ФК "Зоря" (Семенівка) - ФК "Олімп" (Широка Долина) 2:3, ФК "Рокита" (Рокита) - ФК "Комунар" (Степанівка) 1:5, ФК "Гоголеве" (Гоголеве) - ФК "Псел" (Устивиця) 0:3. У ІІІ турі, що пройде 18 травня, зіграють: ФК «Комунар» (Степанівка) – ФК «Байрак» (Байрак), ФК «Україна» (Радивонівка) – ФК «Гоголеве» (Гоголеве), ФК «Псел» (Устивиця) – ФК «Зоря» (Семенівка), ФК «Олімп» (Широка Долина) – ФК «Рокита» (Рокита). Початок ігор о 16.00.

   НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ.   З метою інформування населення про актуальні питання з життя громади виготовлено рекламну продукцію для розміщення на білбордах у селищі. Стартову рекламу Якимівського старостинського округу (танцювальний колектив «Первоцвіт») уже  можна побачити на білборді поблизу автостанції. На черзі - розміщення ще 4 рекламних постерів.

  У Балюках проходить благоустрій території сільського клубу та дитячого майданчика. У селі Якимове почалась підготовка до Дня села, що буде відзначатись 16 червня.

  Дякуємо Олександру Григоровичу Коліньку за надані дошки для облаштування пісочниці у Великобагачанському ЗДО «Дзвіночок».

  Дякуємо жительці селища Велика Багачка Лідії Федорівні Єкімченковій за надане насіння квітів та за облаштування двох клумб на вулиці Театральній.

 

ПРЕС-СЛУЖБА   ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

          Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                                                 Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

 Ми у соціальній мережі:     facebook.com/velyka.bagachka.rada                                                   

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь