A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 23.05.2019 11:12
Кількість переглядів: 795

    НАША ГРОМАДА               

                                Інформаційний  бюлетень №103 (172)                 23.05.2019

                                Великобагачанської  об’єднаної  територіальної  громади

   17 травня У селі Копили пройшла перша регіональна конференція «Дороги Полтавщини: реалії та перспективи».
Організатори першої подібної конференції - учасники Асоціації «Дорожники Полтавщини», куди входить вісім дорожніх компаній області. Саме вони запросили усіх зацікавлених, аби обговорити існуючі проблеми, окреслити шляхи їх вирішення, домовитись про прозору співпрацю. Заради відкритого діалогу на тему реформування транспортно-дорожньої системи на конференції зібрались дорожники, підприємці, науковці, політики, представники органів місцевого самоврядування. На захід був запрошений селищний голова Юрій Саковський. Він розповів про дорожні проблеми у Великобагачанській ОТГ та запропонував варіанти вирішення їх органами місцевого самоврядування. 

   18 травня у Києві відбулось спортивне свято «Олімпійський день-2019», організатором якого є Національний олімпійський комітет України спільно з Міністерством молоді та спорту України, Київською МДА та Федерацією легкої атлетики України. Селищний голова Юрій Саковський вручив президенту НОК Сергію Бубці коровай. На святі він обговорив питання відзначення Олімпійського уроку в Великобагачанській ОТГ із Сергієм Бубкою і Міністром молоді та спорту Ігорем Ждановим. Також селищний голова зустрівся з Олімпійською чемпіонкою з легкоатлетичного багатоборства Наталією Добринською та іншими відомими спортсменами та представниками НОК. Дякуємо депутату Полтавської обласної ради Руслану Віталійовичу Ляшкові за сприяння у поїздці.

   20 травня в Україні відзначається День банківських працівників. На щотижневу апаратну нараду, яка проходить у залі засідань селищної ради, були запрошені представники банківських установ селища Велика Багачка. Селищний голова Юрій Саковський вручив Подяки виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради за повсякденну наполегливу працю, високий професійний рівень обслуговування населення Великобагачанської ОТГ та з нагоди Дня банківських працівників України: колективу Великобагачанського відділення АТ "Райффайзен Банк Аваль" (керуюча Т.М. Шульга), колективу Великобагачанського відділення АТ "Полтава-банк" (керуюча Т.М. Почеп), колективу Великобагачанського відділення Полтавського Головного Регіонального Управління АТКБ "ПРИВАТБАНК" (керівник О.В. Вороненко),  колективу ТВБВ №10016/037 філії Полтавського обласного управління АТ "Ощадбанк" (керуюча В.О. Шостя).

   НОВИНИ ОСВІТИ. 16 травня відбулась нарада директорів закладів освіти громади. Нараду провела начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко за участю селищного голови Юрія Саковського. Було обговорено особливості проведення ЗНО та ДПА, завершення навчального року 2018-2019, відзначення Останніх дзвоників та випускних вечорів. Значну увагу було приділено питанню реабілітації, оздоровлення та відпочинку дітей у оздоровчих та пришкільних таборах. Присутніх директорів ознайомили із планами святкування Дня захисту дітей. Піднімались питання стосовно прийому першокласників у заклади загальної середньої освіти, курсової перепідготовки 2019-2020 н.р., замовленню документів про освіту на 2020 рік. Обговорювалось проведення ремонтних робіт у закладах освіти.

   16-17 травня відбулась обласна методична рада директорів районних, міських станцій юних техніків та центрів позашкільної освіти на базі Великобагачанської та Миргородської СЮТ. 16 травня учасники методичної ради ознайомились із роботою Великобагачанської СЮТ, де їх зустрів директор Юрій Гавленко. Урочисте відкриття методради відбулось у приміщенні Великобагачанської селищної ради. З вітальними словами до присутніх звернулись селищний голова Юрій Саковський, начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко та директор Полтавського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Полтавської обласної ради Володимир Дуброва. Володимир Іванович нагородив директора Великобагачанської СЮТ Юрія Гавленка Грамотою Полтавської обласної ради. 
Після засідання для учасників методичної ради була проведена екскурсія по селищу. 

  17 травня у селищній раді відбулась перевірка архіву представниками Державного архіву Полтавської області. Було відзначено належний рівень упорядкування архіву. Відповідальна за нього - секретар ради та виконкому Людмила Срібна.

   НОВИНИ КУЛЬТУРИ. 15-16 травня у Полтаві відбувся півфінал VII Всеукраїнського фестивалю-конкурсу мистецтв «Зірковий час». Участь у ньому взяли двоє представників нашої громади, які пройшли відбірковий кастинг у першому турі: учениця ОЗ "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів" Марія Кононенко (художнє читання) та директор Радивонівського СБК Анжеліка Олійник (вокальне мистецтво). Підтримувала наших дівчат завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура. Учасники отримали від конкурсу яскраві та незабутні враження. Дякуємо Ігорю Олексійовичу Олійнику за підвезення учасників на фестиваль.

   17 травня  у РМЦНТ та КДР пройшло свято з нагоди 50-річчя відкриття дитячої музичної школи імені Ф.Д. Кушнерика. Перед початком Ювілейного концерту було покладено квіти до могил Федора Кушнерика та Надії Марченко, а також до пам'ятника Федору Кушнерику, що знаходиться біля приміщення музичної школи. На захід були запрошені директори та педагоги минулих років, випускники. Прибуло керівництво селища, району, області. Відбулося урочисте нагородження викладачів, ветеранів праці. За участю селищного голови Юрія Саковського учні отримали Свідоцтва про здобуття початкової музичної освіти. Яскравим моментом стало вручення завідувачем сектору культури та туризму Наталією Проскурою вихованцям школи Подяк виконавчого комітету за перемоги у різноманітних конкурсах та фестивалях. Директору музичного закладу Олені Романенко та колективу школи було вручено ряд Подяк та Грамот, у числі яких – від директора Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА Валентини Вождаєнко та директора обласного методичного кабінету навчальних закладів мистецтва та культури Ліни Богодистої.

   19 травня у Радивонівці відбулось свято, приурочене Дню матері, проведене силами вокального ансамблю «Чисті роси» Радивонівського СБК (керівник Анжеліка Олійник) та учнів закладу освіти. Були присутні в.о. старости Лідія Філіпенко та депутат селищної ради Оксана Івченко.

   21 травня відбулась нарада працівників клубних закладів громади, яку провела завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура за участю селищного голови Юрія Саковського. Наталія Проскура ознайомила директорів із умовами проведення обласного фестивалю дитячої творчості "Миргородський квітограй", міжобласного фестивалю "Діти вивчають країну", обласного конкурсу-рейтингу фахівців керівного складу клубних закладів "Кращий директор року", обласного огляду-конкурсу на ідентифікацію та визначення місцевого елемента нематеріальної культурної спадщини "Народні джерела Полтавщини", обласного конкурсу на кращий сценарій театралізованого масового заходу, присвяченого Різдву Христовому "З Різдвом Христовим будьте здорові", обласного свята кобзарського мистецтва "Взяв би я бандуру". Присутні обговорили можливість участі колективів громади у цих заходах. Також керівники клубних закладів ознайомились із графіком проведення свят сіл у ОТГ та мистецьких заходів згідно календаря знаменних та пам'ятних дат. Наприкінці наради були обговорені поточні питання.

   22 травня у у стінах Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва імені Олеся Гончара пройшов IX фестиваль читацьких талантів «Крок до успіху» під назвою «Мій рідний край – окраса України!». У фестивалі взяли участь 20 талановитих користувачів віком 14-21 років з Диканського, Машівського, Новосанжарського, Кобеляцького, Великобагачанського та Полтавського районів. Великобагачанський район представила жителька нашої громади (с. Радивонівка) Катерина Близнюк. ЇЇ супроводжували завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура і бібліотекар Радивонівської сільської бібліотеки-філії Ганна Чепуренко. Катерина Близнюк прочитала вірш уродженки Радивонівки Таїсії Артюшенко «Ми українці». Учасники фестивалю традиційно запустили у небо кульки з гаслом «Зірки запалюють бібліотекарі» та були нагороджені дипломами і призами.

  НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ. Протягом двох днів було проведено роботу з підгортання сміттєзвалища у Великій Багачці.

  Селищною радою було передано косарку для районної організації ФСТ «Колос» (керівник Василь Коцар).

   За ініціативи селищного голови Юрія Саковського та за спонсорські кошти встановлено інформаційне табло – рухомий рядок на фасаді приміщення Радивонівського ЗЗСО та ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів».

  17 травня працівники відділу благоустрою та апарату виконавчого комітету селищної ради провели заходи з благоустрою у сквері Молодіжному та на території поблизу «Альтанки молодят». На дитячому майданчику, що знаходиться у сквері Молодіжному, було додатково встановлено дитячі ігрові комплекси. Роботу проведено під керівництвом заступника селищного голови Анатолія Каленіченка і завідувача сектору архітектури та містобудування Олександра Микитенка.

   Біля магазину «Кулиничі» установлено 3 бетонні клумби.

   Було прогрейдеровано дорогу до села Мала Решетилівка, дорогу біля шлюзів, дорогу у Великій Багачці на вулиці Каштановій (у районі ветлікарні).

   У Пушкаревому проведено благоустрій кладовища. У Багачці Першій упорядковано територію соціального будинку.

   У Широкому проведено роботу із скошування трави біля зупинки.

   У Степанівці продовжується впорядкування території біля ЗДО.

   У Якимовому проведено благоустрій на вулиці Миру та автомобільного містка на вулиці Дружби.

   Дякуємо голові ГО «Рідне село, рідний край» Володимиру Володимировичу Чишкові за надану спонсорську допомогу для облаштування глядацької зали і сцени у приміщенні Якимівського ЗЗСО.

 СПОРТИВНІ НОВИНИ. 20 травня у селищній раді відбулось засідання оргкомітету з проведення Всеукраїнських зональних змагань з футболу "Шкіряний м'яч - Кубок Coca-Cola" 2018-2019 років у віковій групі U-13 (2006 р.н.). Змагання пройдуть 26-27 травня у Великій Багачці. Участь візьмуть команди із Великої Багачки, Кіровоградської, Харківської та Черкаської області. У роботі оргкомітету під головуванням селищного голови Юрія  Саковського та голови Федерації футболу Великобагачанського району Володимира Журавля взяли участь: заступник селищного голови Анатолій Каленіченко, начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко, завідувач сектору архітектури та містобудування Олександр Микитенко, директор ЗДО Валентина Пицяк, директор ОЗ "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів" Лариса Марченко та учителі фізкультури (Юрій Яценко, Володимир Мармальов, Віктор Скороденко, Володимир Луценко), директор ДЮСЗ Геннадій Варченко, директор БТДтЮ Сергій Ярошенко, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту РДА Віктор Недайкаш, голова районної організації ФСТ "Колос" Василь Коцар, голова районної організації сприяння товариства обороні України Анатолій Бандур, головний лікар КНП "Великобагачанський районний центр первинної медико-санітарної допомоги" Валентина Хан, начальник філії "Великобагачанський райавтодор" Олександр Черевко, представник РМЦНТ та КДР Тетяна Кононенко, представник поліції Володимир Любченко, ПП Олег Малько. Підсумком засідання стало вирішення організаційних та інших питань щодо забезпечення належного рівня проведення змагань з футболу.

  Шановні жителі громади! 26-27 травня у Великій Багачці на стадіоні «Колос» відбудуться Всеукраїнські зональні змагання з футболу «Шкіряний м’яч – Кубок Coca-cola» у віковій групі U-13 (2006 р.н.). Початок матчів: 26 травня – з 16.30 (+вправи на елементи техніки), 27 травня – з 9.00. Запрошуємо вболівальників підтримати нашу команду!

   18 травня відбувся ІІІ тур Чемпіонату Великобагачанського району з футболу. Результати: ФК «Комунар» (Степанівка) – ФК «Байрак» (Байрак) 10:2, ФК «Україна» (Радивонівка) – ФК «Гоголеве» (Гоголеве) 7:0, ФК «Псел» (Устивиця) – ФК «Зоря» (Семенівка) 4:0, ФК «Олімп» (Широка Долина) – ФК «Рокита» (Рокита) 4:1. У IV турі (25.05.2019) зустрінуться: ФК «Байрак» (Байрак) – ФК «Гоголеве» (Гоголеве), «Зоря» (Семенівка) - ФК «Україна» (Радивонівка), ФК «Рокита» (Рокита) - ФК «Псел» (Устивиця), ФК «Комунар» (Степанівка) - ФК «Олімп» (Широка Долина). Початок матчів о 17.00.

   22 травня у Полтаві відбулись фінальні змагання Чемпіонату області з футболу серед ДЮСШ. Команда юнаків Великобагачанського ДЮСЗ (тренер Віктор Скороденко) посіла ІІ місце, вигравши 5:0 у команди з м. Карлівка та 2:1 у команди з м. Кременчук, і отримавши поразку 2:1 від команди з м. Гадяч.

    Шановні жителі громади! У зв’язку із створенням у Великобагачанській селищній раді Центру надання адміністративних послуг з 20.05.2019 року заяви стосовно земельних питань, адресовані відділу земельних відносин виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради, приймаються адміністраторами ЦНАПу.

ПРЕС-СЛУЖБА   ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

          Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                                                 Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

 Ми у соціальній мережі:     facebook.com/velyka.bagachka.rada             

Фото без опису                                     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь