A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 30.05.2019 11:10
Кількість переглядів: 824

   НАША ГРОМАДА               

                            Інформаційний  бюлетень №104 (173)                 30.05.2019

                            Великобагачанської  об’єднаної  територіальної  громади

  28 травня відбулось засідання виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради. Члени виконкому заслухали заступника селищного голови Анатолія Каленіченка з питанням про затвердження заходів з підготовки об'єктів соціальної сфери та дорожнього господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 рр.. В.о. старост Олександр Лобур, Лідія Філіпенко, Лідія Гордусенко та Ніна Большачкова доповіли про хід виконання Заходів з благоустрою та наведенню санітарного порядку в населених пунктах Великобагачанської ОТГ. З інформацією про підсумки роботи закладів позашкільної освіти та дитячої музичної школи імені Ф.Д. Кушнерика виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради в 2018-2019 рр., та перспективи з охоплення школярів закладів загальної середньої освіти громади гуртковою роботою і навчанням у ДМШ виступили в.о. директора БТДтЮ Сергій Ярошенко, директор ДЮСЗ Геннадій Варченко, директор СЮТ Юрій Гавленко, директор ДМШ Олена Романенко. Було затверджено кілька Програм, протокольних рішень, розглянуто 2 заяви щодо приватизації житла, надано дозвіл на розташування дитячих пересувних атракціонів та інше.

  25 травня у селищній раді відбулось засідання громадського об'єднання "Рибачок". Включно із головою об'єднання Василем Проскурою присутніми були близько 30 членів. Також взяли участь у засіданні селищний голова Юрій Саковський та начальник загального відділу Олег Онищенко. Однією із найголовніших тем для обговорення стало урегулювання проблемного питання між ГО "Рибачок" та мисливським господарством Полтавської обласної організації УТМР, які мають спільну межу біля ставка в селі Затон. Було вирішено визначитись із основними напрямками діяльності громадського об’єднання, а також звернутись до постійної депутатської комісії селищної ради з питань земельних відносин, перспективного розвитку та охорони навколишнього середовища щодо вирішення проблемних питань.

  28 травня у Великій Багачці зібрались ветерани прикордонних військ з усього району, щоб традиційно відмітити своє свято. З вітальним словом до присутніх звернувся селищний голова Юрій Саковський. Нагрудним знаком "100 років на варті кордону" Всеукраїнської організації ветеранів-прикордонників був нагороджений Іван Іванович Лещенко, пам'ятною медаллю "100 років прикордонним військам" Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України був нагороджений Анатолій Михайлович Кіяшко, Грамотами Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України за особисту мужність і відвагу, виявлені при виконанні військового та службового обов'язку, активну життєву та громадянську позицію, патріотичне виховання молоді та з нагоди Дня прикордонника були нагороджені Віктор Володимирович Луценко та Микола Григорович Тронько. Після нагородження Юрій Саковський вручив квіти присутній на заході Людмилі Тронько, матері загиблого учасника АТО, воїна прикордонних військ Руслана Тронька. Долучились до вітань прикордонників і юнаки опорного закладу "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів".

  НОВИНИ ОСВІТИ. 17–19 травня в с. Марківка Полтавського району відбулись обласні змагання з авіамодельного спорту, у яких взяли участь вихованці СЮТ. У класі „Вільнолітаючі авіамоделі” ІІІ місця посіли Дмитро Вишинський і Олександр Радько (керівник гуртка Володимир Кузьменко),а у командному заліку в цьому класі наша СЮТ посіла ІІ місце.

   24 травня у всіх закладах загальної середньої освіти громади відсвяткували Останні дзвоники. У Великій Багачці вітали учнів та вчителів селищний голова Юрій Саковський, який вручив Грамоти Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА і цінні призи переможцям і призерам обласних та Всеукраїнських учнівських олімпіад та учителям. У Байраці вітали присутніх секретар ради та виконкому Людмила Срібна і депутат селищної ради Володимир Журавель, у Багачці Першій – заступник селищного голови Анатолій Каленіченко, в.о. старости Лідія Гордусенко, депутат Петро Гриценко, у Радивонівці – в.о.старости Лідія Філіпенко і начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко, яка також вручила Грамоту Департаменту освіти і науки та цінний подарунок призеру обласної олімпіади, у Степанівці – начальник загального відділу Олег Онищенко та в.о. старости Ніна Большачкова, у Якимовому – спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Тетяна Кожушко та депутат селищної ради Сергій Овчаренко, у Бутовій Долині – в.о. директора БТДтЮ Сергій Ярошенко, у Довгалівці – начальник відділу «Центр надання адміністративних послуг» Сергій Андріященко.

 У закладах дошкільної освіти тривають випускні, на яких дітей вітають представники місцевої влади та депутати. Усі 82 випускники громади отримають подарунки від селищної ради.

 З 27 травня почався період оздоровлення. У громаді діє 11 пришкільних таборів відпочинку.

 29 травня були отримані 104 нові парти для першокласників громади. Дякуємо жителю селища Василю Проскурі за доставку парт у заклади освіти громади.

  НОВИНИ КУЛЬТУРИ. 26 травня у Великій Багачці відбулось обласне свято кобзарського мистецтва «Взяв би я бандуру». Участь у концертній програмі взяли колективи дитячої музичної школи імені Ф.Д. Кушнерика. Завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура взяла участь у відкритті свята та покладанні квітів до памятника Ф.Д. Кушнерику, а також у презентації книги «Книга, написана з любовю до рідного краю», що вийшла за підтримки народного депутата К.Іщейкіна.

  НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ. З метою організації безпечного літнього відпочинку громадян працівники Полтавської рятувально-водолазної служби провели обстеження підводної частини зон відпочинку на річці Псел у Великій Багачці (з обох сторін у районі підвісного мосту та біля центрального входу в санаторій). Слідкували за роботою водолазів заступник селищного голови Анатолій Каленіченко та працівник апарату селищної ради Дмитро Бут. Також було обстежене дно ставків у Багачці Першій (під наглядом в.о. старости Лідії Гордусенко) та у Радивонівці (під наглядом в.о. старости Лідії Філіпенко). Були виявлені та вилучені сторонні та небезпечні предмети, які можуть травмувати людей. Шановні громадяни! Будьте обережні на воді та дотримуйтесь правил безпеки! Приємного відпочинку!

   Дякуємо члену виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради Борису Олександровичу Хорольському за надану техніку для дискування зони відпочинку біля центрального входу в санаторій "Псьол".

   Працівники філії "Великобагачанський райавтодор" (керівник Олександр Черевко) провели роботу з асфальтування тротуару від магазину "Арсенал" до зупинки "Школа". За ходом виконання робіт та їх якістю слідкував завідувач сектору архітектури та містобудування Олександр Микитенко.

   У Великій Багачці почалась робота з установки залізного містка через річку Багачку (в районі вулиці Затишної).

   Було завезено пісок для дитячих майданчиків, що знаходяться у районі хлібозаводу та на вулиці Європейській.

   29 травня працівники апарату виконавчого комітету селищної ради спільно із працівниками райдержадміністрації (голова К. І. Байрамов) та районної ради (голова Г. М. Полтавець) провели толоку у сквері Ювілейному, приурочену Міжнародному дню захисту дітей. Працівники відділу благоустрою установили у сквері нові лавочки. Дякуємо за надані дошки для лавочок жителям Великої Багачки Олегу Веретельніку та Денису Черномазову. Висловлюємо вдячність усім, хто взяв участь у толоці!

   Дякуємо жителям селища, які надали саджанці квітів: Людмилі Прудніковій, Любові Коблик, Олені Журбій.

   У Радивонівці почалось упорядкування зони відпочинку біля ставка, куди було завезено пісок.

   У Стефанівщині проведено благоустрій кладовища. У Степанівці викошено стадіон, територію закладів освіти, ФАПу, дитячого майданчика. До відділення Укрпошти завезено дрова.

   У Балюках працівники філії «Великобагачанський райавтодор» почали ремонт дороги на вулицях Пасічній та Шкільній. За ходом виконання робіт та їх якістю стежить в.о. старости Олександр Лобур. Працівники відділу благоустрою проводять ремонтні роботи на даху сільського клубу. Також триває упорядкування центру села.

  У Якимовому почались роботи з облаштування електроопалення у будинку культури. За кошти депутата селищної ради Сергія Павловича Овчаренка та за участю депутата Владислава Тронька здійснюється ремонт гримерки. Продовжується робота з благоустрою автомобільного мосту на вулиці Дружби, проведено обкошування території парку та старостату. В.о. старости Олександр Лобур, працівник відділу благоустрою Руслан Поляков та місцевий житель Едуард Тронько запустили у Якимівський ставок 22 кг риби.

   СПОРТИВНІ НОВИНИ. 26-27 травня у Великій Багачці пройшли Всеукраїнські змагання з футболу "Шкіряний м'яч - Кубок Coca-Сola" 2019 року (у віковій групі U-13, 2006 р.н.) . До нашого селища завітали команди із Харківської, Кіровоградської та Черкаської областей. Також взяла участь у турнірі команда ОЗ "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів". У перший день змагань відбулось урочисте відкриття, на якому були присутні: селищний голова Юрій Саковський, начальник відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету селищної ради Оксана Яценко, голова Федерації футболу Великобагачанського району Володимир Журавель, депутат обласної ради Руслан Ляшко, директор ДЮСЗ Геннадій Варченко, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту РДА Віктор Недайкаш, голова районної організації ФСТ "Колос" Василь Коцар, директор ОЗ "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів" Лариса Марченко, учителі фізичної культури, вболівальники та прихильники футболу. Віктор Недайкаш відкрив змагання та передав слово селищному голові. Юрій Саковський виступив із вітаннями до учасників змагань та всіх присутніх. Після вітального слова учні опорного закладу "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів" вручили запашні короваї представникам команд від селищної ради. З правилами змагань присутніх ознайомив головний суддя Володимир Олексенко. У результаті зіграних матчів місця розподілились таким чином: 1 - команда КЗ ХСШ №15 м. Харків, 2 - команда НВК «Олександрійський колегіум — спеціалізована школа» (Кіровоградська область), 3 - Ватутінська ЗОШ №2 (Черкаська область), 4 - ОЗ "Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів" (Полтавська область). Нагородили спортсменів Юрій Саковський, Володимир Олексенко, Оксана Яценко, Віктор Недайкаш. Команди, що посіли 2-4 місце, отримали Диплом, вимпел змагань, по 3 футбольні м'ячі. Команда-переможець візьме участь у Всеукраїнських фінальних змаганнях "Шкіряний м'яч - Кубок Coca-Сola" 2019 року, що пройдуть з 5 по 7 червня у м. Вишневе Київської області , де і отримає свої нагороди і подарунки. Також відбулось нагородження у змаганнях з елементів техніки гри у футбол. Учасник нашої команди Арсеній Ткачук виборов І місце у розділі "Удари на точність" і був нагороджений Грамотою та вимпелом Асоціації аматорського футболу України. Отримали Грамоти, вимпели змагань та ААФУ і кращі гравці турніру, серед яких - представник нашої команди Дмитро Кваша. Тренер команди Віктор Скороденко отримав у подарунок футболку з логотипом змагань.

   Щиро дякуємо усім, хто брав участь у підготовці та проведенні Всеукраїнських змагань, а саме: відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету селищної ради (начальник Оксана Яценко), відділу благоустрою (начальник Леонід Маслов) та окремо працівникам відділу Івану Кіяшкові і механіку Валерію Коблику; директору ДЮСЗ Геннадію Варченку, в.о. директора БТДтЮ Сергію Ярошенку, працівнику БТДтЮ Юрію Кальнику; головному спеціалісту відділу освіти, молоді та спорту РДА Віктору Недайкашу; голові районної організації ФСТ «Колос» Василю Коцару; директору ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» Ларисі Марченко, учителям фізкультури: Володимиру Луценку, Володимиру Мармальову, Юрію Яценку, працівнику закладу освіти Олександру Давиденкові, учням закладу освіти: Маргариті Пелипенко, Катерині Гирьці, Владиславу Проскурі, Яні та Владі Іваненко, Данилу Маленку, Денису Саленку, Олександру Кір’яну; директору ЗДО Валентині Пицяк; голові Федерації Великобагачанського району з футболу Володимиру Журавлю; депутату обласної ради Руслану Ляшкові; головному лікарю КНП "Великобагачанський районний центр первинної медико-санітарної допомоги" Валентині Хан та окремо працівнику Людмилі Лукаш; в.о. головного лікаря КУ «Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Ірині Нікітіній та екіпажу: Володимиру Балюку та Аллі Чвалій, Владиславу Олефіру та Наталії Ярошенко; начальнику Великобагачанського відділення Миргородського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Полтавській області Олександру Свердану; власниці ресторану «Перлина» Валентині Якименко; директору ТОВ «Санаторій Псьол» Юрію Гребельнику; водієві Володимиру Мусієнку. Окремо висловлюємо вдячність тренеру нашої команди Віктору Скороденку та гравцям: Олександру Монастирьову, Єгору Тимченку, Степану Голубцову, Дмитру Мимоходу, Назару Терещенкові, Олександру Бажанові, Артему Федотову, Арсенію Ткачуку, Сергію Бондару, Роману Срібному, Дмитру Кваші, Дмитру Данилку, Максиму Борблику, Артуру Веретельніку, Артему Голінькові, Олександру Бубиру, Артему Лейкові.

   23 травня у Полтаві відбулася традиційна обласна спартакіада сільських, селищних голів, голів районних рад та їхніх заступників, працівників виконавчого апарату обласної ради. Великобагачанську ОТГ представила в.о. старости Багачанського Першого старостинського округу Лідія Гордусенко, яка посіла 5 місце (з 15) на змаганні з дартсу.

     25 травня відбулись чергові ігри Чемпіонату Великобагачанського району з футболу. Результати: ФК «Байрак» (Байрак) – ФК «Гоголеве» (Гоголеве) 1:2, «Зоря» (Семенівка) - ФК «Україна» (Радивонівка) 0:2, ФК «Рокита» (Рокита) - ФК «Псел» (Устивиця) 1:4, ФК «Комунар» (Степанівка) - ФК «Олімп» (Широка Долина) 3:7. В V турі зустрінуться: команди «Олімп» - «Байрак», «Псел» - «Комунар», «Україна» - «Рокита», «Гоголеве» - «Зоря». Початок матчів о 17.00.

ПРЕС-СЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

          Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                         Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

 Ми у соціальній мережі:     facebook.com/velyka.bagachka.rada        

Фото без опису                              


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь