A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 07.06.2019 11:07
Кількість переглядів: 726

    НАША  ГРОМАДА               

                               Інформаційний  бюлетень №105 (174)                 06.06.2019

                            Великобагачанської  об’єднаної  територіальної  громади

4-5 червня у селищній раді відбувся тренінг у рамках програми «U-LEAD з Європою». Участь у ньому взяли працівники відділу «Центр надання адміністративних послуг», секретар ради та виконкому, виконуючі обов’язки старост, спеціалісти загального відділу, депутати селищної ради. Провела захід адміністратор Сумського ЦНАПу Юлія Євенко. На відкритті був присутній селищний голова Юрій Саковський. Обговорювалась роль органів місцевого самоврядування в обслуговуванні громади, адміністративні послуги та порядок їх надання, а також багато інших тем.

  3 червня у Якимівському СБК відбулась зустріч селищного голови Юрія Саковського із депутатом селищної ради Сергієм Овчаренком та в.о. старости Якимівського старостинського округу Олександром Лобуром щодо святкування Дня села Якимове (16 червня). Було частково обговорено план заходів та святкову програму. Сергій Овчаренко поділився інформацією, що на його запрошення участь у концерті візьмуть відомі артисти із Києва - Олександр Яременко та група "Selfy". Заразом було оглянуто, як проходить облаштування електрообладнання і заміна електропроводки, а також ремонт гримерки у сільському будинку культури.

   НОВИНИ ОСВІТИ. 1 червня в Україні святкується День захисту дітей. У Великобагачанській громаді вже стало традицією вітати діток з цим святом і дарувати їм гарний настрій та незабутні емоції. Цього року святкування відбулось 31 травня. Відділом освіти, молоді та спорту було забезпечено підвіз 170-ти дітей та батьків із населених пунктів громади. До святкування долучились і школярі, і вихованці садків. Було дуже приємно бачити щасливі очі дітлахів, мам і тат, бабусь і дідусів.
   Урочисто відкрили свято та привітали діток селищний голова Юрій Саковський, начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко, в.о. директора БТДтЮ Сергій Ярошенко. Вони вручили Свідоцтва про закінчення навчання у БТДтЮ випускникам закладу. Далі вихованці БТДтЮ за участю дошкільнят із ЗДО «Дзвіночок» подарували присутнім цікаву концертну програму, під кінець якої всі учасники художньої самодіяльності отримали солодкі подарунки.

   На гостей свята чекало багато цікавого. Усі бажаючі взяли участь у майстер-класі з виготовлення лизунів, отримали солодку вату, скористались послугами аквагриму. Фантастичним подарунком став мюзикл «Аліса в країні чудес», під час якого діти вдосталь натанцювались і розважились у конкурсах, а також мали змогу побачити кріо-шоу та шоу мильних бульбашок. Масу позитиву викликав показ різнокольорових голубів, якому раділи і діти, і дорослі. Дітлахи відвідали зону аніматорів, сфотографувались із ростовими ляльками. Вихованці та керівники гуртків СЮТ провели на стадіоні парад літаючих моделей. А справжньою родзинкою свята стала паперова шоу-дискотека, яка нікого не залишила осторонь.

  Дякуємо за організацію та проведення свята: відділу освіти, молоді та спорту (начальник Оксана Яценко), відділу благоустрою (начальник Леонід Маслов), керівникам гуртків та вихованцям БТДтЮ (в.о. директора Сергій Ярошенко), працівникам СЮТ (директор Юрій Гавленко), працівникам ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» (директор Лариса Марченко), працівникам ЗДО «Дзвіночок» (директор Валентина Пицяк), голові районної організації ФСТ «Колос» Василю Коцару, директору РМЦНТ та КДР Наталії Чобітько, екіпажу КУ «Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» (головний лікар Ірина Нікітіна), працівникам КНП «Великобагачанський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» (головний лікар Валентина Хан), працівникам Великобагачанського відділення поліції ГУНП в Полтавській області (начальник Олександр Свердан), працівникам РС ГУ ДСНС (начальник Сергій Гайворонський).

   31 травня відбулись випускні у Степанівському та Семенівському ЗДО. У Семенівці дітей вітали селищний голова Юрій Саковський та в.о. старости Лідія Гордусенко, у Степанівці – начальник загального відділу Олег Онищенко. Випускникам були вручені подарунки.

  Для покращення матеріально-технічної бази закладів освіти у Степанівський ЗЗСО І-ІІ ступенів, Байрацький ЗЗСО І-ІІ ступенів та ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» було додатково придбано та встановлено проектори, екрани для проекторів та ноутбуки.

   У закладах загальної середньої освіти продовжуються державні підсумкові атестації. Одинадцятикласники здають ЗНО та готуються до випускних. Триває робота пришкільних оздоровчих таборів, а також період оздоровлення у закладах дошкільної освіти. Діти з особливими потребами проходять курс реабілітації у Миргороді.

  Дякуємо депутату селищної ради Антоніні Павлівні Живолуп за наданий транспорт для підвезення дитини позбавленої батьківського піклування у оздоровчий табір «Сонячний», що розташований у селі Омельник Кременчуцького району.

   НОВИНИ КУЛЬТУРИ. 1 червня в Миргороді відбувся обласний фестиваль дитячої та юнацької творчості ''Миргородський квітограй'', на якому Великобагачанську ОТГ у номінації ''Вокал'' представила юна співачка Даша Герасименко (Якимівський СБК). Супроводжували Дашу у поїздці завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура та директор Якимівського СБК Тамара Тронько.

   НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ. 3 червня заступник селищного голови Анатолій Каленіченко провів черговий інструктаж з техніки безпеки для працівників відділу благоустрою, на якому також були присутні: селищний голова Юрій Саковський, начальник відділу благоустрою Леонід Маслов, механік відділу Валерій Коблик, директор КП «Великобагачанський житлосервіс» Микола Холод.

   Власними силами працівників відділу благоустрою (під керівництвом начальника відділу Леоніда Маслова) біля селищної ради було заасфальтовано парковку для автомобілів з передбаченим місцем для інвалідів та заїзд на вулицю Каштанову.

   Працівники філії "Великобагачанський райавтодор" (керівник Олександр Черевко) продовжують виконувати ремонт комунальних доріг громади. У Балюках відремонтовано більше 2 км дороги на вулицях Козацькій, Шкільній та Пасічній. Розпочався ремонт у Степанівці на вулиці Медовій.

   Дякуємо голові СФГ «СТЕРХ» Геннадію Івановичу Шпирні за надану техніку для дискування зони відпочинку на річці Псел біля підвісного мосту (зі сторони Малої Решетилівки).

   Дякуємо жителю Великої Багачки Олександру Миколайовичу Сердюкові за виготовлення велопарковок, які були встановлені біля селищної ради та магазину «Кулиничі».

  На території Степанівського ЗДО почались роботи з підготовки території для встановлення дитячого ігрового майданчика.

  У приміщенні Якимівському ЗЗСО було замінено 4 вікна на енергозберігаючі металопластикові.

  Була проведена робота з упорядкування кладовища у Стефанівщині.

  У Семенівці внаслідок стихії впало дерево, яке пошкодило електропроводи та залишило без світла заклад дошкільної освіти. Завдяки оперативній організації робіт в.о. старости Лідії Гордусенко працівником відділу благоустрою Леонідом Гончаренком та працівником ЗДО Анатолієм Радченком дерево було прибрано.

  У Семенівці почалась підготовка до ремонту памятника жертвам Голодомору.

  За підтримки селищної ради, участю жителів села Бутова Долина (Боси) і депутата селищної ради Олександра Макаренка розпочалось обкошування обочини підїзної дороги у селі.

  Під керівництвом начальника Великобагачанської експлуатаційної дільниці Хорольського міжрайонного управління водного господарства Василя Катруші  почалась робота з викошування прилеглої до дільниці території.

   СПОРТИВНІ НОВИНИ. 30 травня у Миргороді відбулась чергова гра Чемпіонату області з футболу серед ДЮФЛ. Команда Великобагачанського ДЮСЗ (тренер Віктор Скороденко) виграла у команди м. Миргород з рахунком 3:0.

  1 червня відбувся V тур Чемпіонату Великобагачанського району з футболу. Результати матчів: ФК «Олімп» (Широка Долина) – ФК «Байрак» (Байрак) 7:0, ФК «Псел» (Устивиця) – ФК «Комунар» (Степанівка) 3:5, ФК «Україна» (Радивонівка) – ФК «Рокита» (Рокита) 0:4, ФК «Гоголеве» - ФК «Зоря» (Семенівка) 1:2. У наступному турі 8 червня зустрінуться команди: «Байрак» - «Зоря», «Рокита» - «Гоголеве», «Комунар» - «Україна», «Олімп» - «Псел». Початок ігор о 17.00.

 

За інформацією Великобагачанського районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану у травні 2019 року у Великобагачаській ОТГ зареєстровано 3 народження, 17 смертей, 1 укладення шлюбу. Відділ повідомляє, що наші громадяни також здійснюють державну реєстрацію народження дитини, а також реєстрацію шлюбів у інших відділах ДРАЦС, тобто вищенаведені дані по народжуваності і укладенню шлюбів є досить умовними.

 

ПРЕС-СЛУЖБА  ВИКОНАВЧОГО  КОМІТЕТУ  ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

          Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                                Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

 Ми у соціальній мережі:     facebook.com/velyka.bagachka.rada           

Фото без опису                                      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь