A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Від Костянтина Іщейкіна для Великобагачанської об’єднаної громади 13 дитячих майданчиків!

Дата: 20.03.2019 09:06
Кількість переглядів: 750

У Великобагачанській об’єднаній територіальній громаді для найменших мешканців встановили 13 дитячих майданчиків. Для їх придбання народний депутат України Костянтин Іщейкін залучив понад 650 тисяч гривень. Як виглядають нововстановлені ігрові комплекси, далі у нашому матеріалі.

У чотирьох старостатах встановили дитячі майданчики, а саме: Радивонівці, Багачці Першій, Степанівці та Якимовому. Слід відзначити, що до їх встановлення підійшли творчо, на власний розсуд закуповували ігрові елементи, самі робили оздоблення майданчику. Наприклад, у Радивонівці ігровий майданчик загородили парканом, який розфарбували яскравими фарбами, а ще посадили квіти. До речі, невеличкі клумби зроблені по всіх майданчиках.

 – Була вимога до всіх майданчиків у нас, щоб скрізь були посаджені квіти, щоб було озеленення і мало якийсь затишний вигляд. Загалом по громаді закуплено 13 дитячих майданчиків. Далі б ми уже хотіли спортивні майданчики і зони відпочинку. У нас є ряд  проектів, які будемо спільно з народним депутатом розвивати заради майбутнього,розповів селищний голова Юрій Саковський.

Дитячий майданчик у Радивонівці розміщений у центрі села. Поряд дитячий садок, багато діток приходе відпочивати.

 – Ми і зварювали, і шворні забивали, щоб міцно стояли, бо на майданчику діти, а діти – це вогонь, потрібно, щоб усе надійно закріплено було. Все самі і красили, і білили, і всі представники старостату були тут, бо несемо відповідальність,повідомила в.о. старости Лідія Філіпенко.

Цей дитячий майданчик завжди наповнений дітлахами: хто на гойдалках, хто на гірках чи каруселях, малеча у пісочницях, а батьки можуть посидіти у затінку на лавочках. Все для зручності та комфортного відпочинку. У Радивонівському старостаті більше двохсот дітей, з них майже 70 дошкільного віку, відповідно таке місце відпочинку для них було дуже жданим та нагальним.

 – Діти є, перспектива є, треба і далі розвивати, щоб діти мали можливість, де відпочивати і проводити вільний час, зазначила начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко.

Фото без опису

Схожі майданчики були встановлені і в Багачці Першій та Степанівці, де їх також загородили парканчиками та оздобили на власний смак. У Степанівці, до речі, підійшли до облаштування ігрового комплексу творчо і зі смаком. Раніше тут була стара пожежна частина, яка згодом перетворилася на зарослі. Їх випиляли і розчистили, залишивши невеличкі зрізи, з яких зробили своєрідний урок математики: розфарбували у різні кольори та пронумерували, таким чином можна гратися і рахувати одночасно. А ще тут зробили найбільшу пісочницю у громаді.

 – Старі дерева випиляли, залишили кращі для затінку для дітей, працівники, які стоять на біржі занятості і тут працювали, виявили фантазію, залучили мене, тягали непосильні скати і зробили різні вироби з них, щоб дітям було цікаво тут відпочивати. Думаю, будемо ще доукомплектовувати, бо територія велика ще можна щось поставити. Допомагали ще нам працівники з благоустрою, і місцеві жителі з найближчих вулиць. Працювали в основному бабусі, ті хто вже вдома, не заняті, особисто на цьому майданчику мій колір був жовтий – фарбувала все в жовтий. Щовечора тут скільки галасу, що мені чути аж на сусідню вулицю, як пищать діти. Приходять із батьками, із старшими. Це ж центр села, вулиця Медова, Комарова, Молодіжна – всі сюди сходяться, і з інших приходять, і діти, і батьки тут спілкуються і проводять час. Тут жваво. У нас близько 20 дошкільнят, у школі 50 дітей, розповіла про облаштування дитячого майданчика в.о. старости Ніна Большачкова.

Слід зазначити, що у Степанівці встановлено два таких майданчики, один з яких на території дитячого садочка.

Старанно до встановлення дитячого місця відпочинку підійшли і в Якимовому. Вирішили облаштувати на пустці у центрі села, де поряд і капличка, й освітні заклади, і Будинок культури, і магазини – відповідно дітки постійно приходять сюди гратися.

 – Всі ми знаємо що це була ініціатива Костянтина Євгеновича, закупити всім сільським радам дитячі майданчики. Здійснювали монтаж нашого майданчику в основному працівники благоустрою і батьки. Загалом у нас 43 діток дошкільного віку і 83 шкільного віку. Дітки граються із задоволенням. Ми брали лише три позиції, все інше самі доробляли: і пісочницю, і грибки, он ще лежать колоди - хочемо самі індивідуально зробити балансир, ще поставимо кілька лавочок, посадили смереки, які колись даватимуть затінок для майданчику, стараємося зробити, щоб не гірше, ніж в інших. Велика подяка Костянтину Євгеновичу: батьки і діти дуже раді такому майданчику що він служить громаді вже заразподякував в.о. старости Олександр Лобур.

Слід зазначити, що по Якимівському старостату встановлено дитячий майданчик і в селі Балюки. А у конкурсі від нардепа на кращий благоустрій дитячого майданчика, їхні ігрові комплекси здобули почесне ІІ друге місце і додаткових 70 тисяч гривень державних коштів для потреб громади.

Подібні майданчики встановили по Великобагачанському, Лубенському, Оржицькому, Семенівському, Хорольському районах. Загалом для забезпечення малечі такими ігровими комплексами по окрузі народний обранець зміг залучити близько 6,5 мільйонів гривень.

Прес-служба народного депутата України

*На фото: Костянтин Іщейкін інспектує дитячий майданчик у Балюках
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь