Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 24.01.2019 17:01
Кількість переглядів: 844

    НАША   ГРОМАДА               

                             Інформаційний  бюлетень № 86 (155)                 24.01.2019

                             Великобагачанської  об’єднаної  територіальної  громади

   

21 січня відбулось засідання виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради. Члени виконкому заслухали та взяли до відома інформацію про хід виконання Закону України "Про звернення громадян" на території Великобагачанської селищної ради у 2018 році (доповів начальник загального відділу Олег Онищенко), про виконання закону України "Про загальний військовий обов'язок та військову службу" на території Великобагачанської селищної ради у 2018 році (доповіла працівник військового обліку Любов Бієнко).  Було затверджено паспорти бюджетної програми на 2019 рік: по органах управління, по закладах естетичного виховання, по наданню підтримки громадським організаціям, по діяльності бібліотек, по організації благоустрою та ряд інших. Члени виконкому заслухали та затвердили низку земельних питань. Було затверджено Графік особистого прийому громадян посадовими особами виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради на 2019 рік, план заходів з підготовки та відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-тої річниці виведення військ з Афганістану та інші питання.

  22 січня відбулась 29 сесія 7 скликання Великобагачанської селищної ради. Порядок денний включав у себе 257  питань, 234 з яких – земельні. Робота сесії тривала більше 4 годин. Окрім вирішення питань із землею, депутати прийняли рішення про виділення коштів для облаштування віддаленого робочого місця працівнику Великобагачанського об’єднаного управління Пенсійного фонду Полтавської області у Радивонівці, про виплату матеріальної допомоги жителю Великої Багачки на подолання наслідків пожежі у розмірі 10 тис.грн., про виділення коштів на підготовку та проведення проміжних виборів депутата селищної ради у звязку зі смертю депутата округу №3. Було затверджено фінансовий звіт про виконання бюджету ОТГ за 2018 рік. З усіма рішеннями можна ознайомитись на офіційному сайті селищної ради.

  У ході підготовки до сесії, 18 січня провели роботу профільна комісія з питань регламенту, депутатської діяльності та етики (голова комісії Олександр Макаренко), а також земельна комісія (голова - Володимир Журавель), яка працювала стаціонарно та мала виїзне засідання. 22 січня відбулось спільне засідання бюджетної комісії (голова - Сергій Ярошенко) та комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я (голова - Людмила Скороденко).

   НОВИНИ ОСВІТИ. 17-18 січня начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко і в.о. директора БТДтЮ Сергій Ярошенко відвідали заклади освіти громади. Поїздка відбулась з метою вивчення роботи закладів на початку ІІ семестру. Було відвідано Радивонівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів, Багачанський Перший ЗЗСО І-ІІ ступенів, Семенівський ЗДО, Степанівський ЗЗСО І-ІІ ступенів, Степанівський ЗДО, Довгалівський ЗЗСО І-ІІ ступенів, Довгалівський ЗДО, Якимівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів, Якимівський ЗДО, Байрацький ЗЗСО І-ІІ ступенів, приміщення майбутнього Байрацького ЗДО, Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів, Великобагачанський ЗДО. Оксана Яценко та Сергій Ярошенко перевірили як проходить навчально-виховний процес, яка відвідуваність і захворюваність дітей, як опалюються заклади, як діти харчуються. Також вони оглянули процес навчання дітей на новій комп'ютерній техніці. У деяких закладах було виявлено недоліки в роботі і вказано на них директорам.

  16 січня керівник гуртка «Спортивне орієнтування» БТДтЮ Юрій Кальник взяв участь у роботі педагогічної наради «Створення електронного портфоліо керівника гуртка закладу позашкільної освіти», що була організована Полтавським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

 18 січня пройшли новорічні свята у Семенівському ЗДО "Барвінок" та у Якимівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів, які були перенесені у звязку із ускладненими погодними умовами.

  19 січня у Полтаві пройшли обласні олімпіади з української мови та літератури, математики, на яких учні ОЗ «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» показали чудові результати. Владислава Сень посіла ІІІ місце на олімпіаді з української мови та літератури (учитель І.М. Каленіченко), а Богдан Крахмілець вийшов у ІІ тур олімпіади з математики (учитель О. В. Кізь), який відбудеться 27 січня. З радістю вітаємо учнів та учителів! Бажаємо успіхів на подальших олімпіадах!

  22 січня у всіх закладах загальної середньої освіти були проведені тематичні заходи до Дня Соборності України: урочисті інформаційні лінійки, виховні години, круглі столи, виставки літератури, конкурси малюнків, ігри, віртуальні естафети, флешмоби та ін. Учні та вчителі взяли активну участь у заходах.

 Учителі початкової школи, які навчатимуть учнів 1 класів у 2019/2020 н.р. році, отримали Сертифікати про успішне завершення курсу «Підвищення кваліфікації учителів початкових класів з упровадження нового Державного стандарту початкової освіти».

  Заклади освіти громади отримали ліцензії на ведення освітньої діяльності.          

   НОВИНИ КУЛЬТУРИ. 12 січня у місті Київ на Контрактовій площі відбулася масштабна концертна програма «Новий Рік на Подолі», у якій взяла участь Живолуп Даша, учениця 7 класу бандури (викладач Романенко О.М.) Великобагачанської дитячої музичної школи імені Ф.Д. Кушнерика.

    20 січня у Радивонівці відбувся святковий новорічний концерт "Відпочиваймо разом з нами". У концертній програмі були представлені сольні виступи Лідії Філіпенко, Оксани Рибки, Ольги Фірманюк, Анжеліки Різніченко, Владислави Дзюбенко та Ярослави Логвіненко, також виступили вокальний ансамбль "Чисті роси" (керівник Анжеліка Різніченко) та дитячий ансамбль "Чарівні голосочки" у складі: Іллі Биби, Анастасії Юрченко, Владислави Дзюбенко та Дарії Бондаревої. Валентина Ковальчук виступила з гумористичним номером. Ведучою свята була Альона Шудря, звукооператор - Торкут С.В.

  22 січня, у День Соборності України, працівники апарату виконавчого комітету селищної ради долучились до урочистих заходів з нагоди свята, що відбулись у Великій Багачці. Завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура взяла участь у покладанні квітів до пам’ятника Т. Г. Шевченку. 20 січня у Степанівці відбулось зібрання жителів села з нагоди свята, організоване бібліотекаром Тамарою Шаркою. Для присутніх було продемонстровано 2 тематичні  кінофільми, проведено лекцію та обговорення. Участь у заході взяла в.о. старости Ніна Большачкова.

  Традиційно Великобагачанська селищна рада проводить конкурс на краще новорічне оздоблення фасадів установ, закладів, підприємств, власних садиб. Цього року переможцями стали: Наталія Іванівна Єкімченкова (магазин «Гастрономчик»), Галина Миколаївна Лобур (магазин «Малятко»), Олена Миколаївна Журбій (перукарня «Наталія»), Юрій Васильович Красніков (хлібопекарня «Майстер Смаку»), Василь Іванович Фазан (капличка по вулиці Каштановій), Ігор Григорович Діденко (ПП «Комбікормовий завод»), Дмитро Сергійович Сердюк (власна садиба). Свідоцтва переможцям за створення святкового настрою жителям і гостям селища та за одне з найкращих новорічних оздоблень, а також подарунки, були вручені перед початком засідання 29-ї сесії, 22 січня.

  18-19 січня у Великій Багачці та селах громади (Багачка Перша, Пушкареве, Семенівка, Балюки, Якимове, Радивонівка, Степанівка) відбулось освячення постової та хрещенської води. Дякуємо директору ПП «Комунар» Олександру Джуганю за організацію підвезення людей Степанівського старостинського округу на освячення води.

 У Степанівці налагоджено роботу світлофорів, які вийшли з ладу. Працівник відділу благоустрою виконує роботу по доставці дров на пошту.

 У Широкому працівник відділу благоустрою провів роботу по вирубці порослі на вулиці Комарова.

 У села громади завезено піщано-сольову суміш.

 Черговий раз дякуємо за розчищення снігу на території громади керівникам фермерських господарств: Геннадію Івановичу Шпирні, Сергієві Даниловичу Балюку, Олексію Іллічу Луценку, Олександру Васильовичу Джуганю, Антоніні Павлівні Живолуп, Володимиру Пилиповичу Журавлю, Сергієві Павловичу Овчаренку, Володимиру Володимировичу Чишку, Сергію Вікторовичу Геращенку; також дякуємо керівнику ТОВ «Білагро» Юрію Володимировичу Кордубану,  ПАФ «Україна» (засновник Іван Махтейович Балюк).

Великобагачанська селищна виборча комісія повідомляє, що 17 березня 2019 року відбудуться вибори депутата Великобагачанської селищної ради по виборчому округу №3 (смт. Велика Багачка).

  Дякуємо голові селищної ветеранської організації Надії Григорівні Журавель за організацію відвезення жительки смт. Велика Багачка у Ліщинівський психоневрологічний будинок-інтернат, а також дякуємо депутату селищної ради Антоніні Павлівні Живолуп за наданий транспорт для відвезення.

  Вітаємо депутата селищної ради Сергія Миколайовича Ярошенка з отриманням Cертифікату про успішно закінчені курси «Антикорупційні програми органів влади» (на платформі масових відкритих online-курсів Prometheus).

  Вітаємо депутата селищної ради Віктора Михайловича Бутенка, який отримав запрошення на семінар з актуальних питань депутатської діяльності в рамках проекту «Сильні ради – спроможні громади», що відбудеться у Києві 14-16 лютого.

 З 23 січня у Радивонівці (у приміщенні старостату) розпочав свою роботу працівник Великобагачанського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області. Графік роботи: кожна четверта середа місяця, з 9.00 до 12.00.

ПРЕС-СЛУЖБА   ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

                                                                                                                               Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь