A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

До уваги жителів Великобагачанської громади!

Дата: 26.11.2018 10:36
Кількість переглядів: 973

Фото без опису

         Великобагачанське об'єднане управління Пенсійного фонду України Полтавської області інформує:

            З 1 грудня 2018 року в Україні відбудеться черговий перерахунок пенсій.

         Передусім, зросте мінімальна пенсія - з 1 грудня вона становитиме 1497 грн. (до грудня становила 1435 грн.)

         Перерахують пенсії і тим, хто отримує максимальний розмір пенсії. З грудня вони отримуватимуть 14970 грн ( до грудня отримували 14350 грн).

         Окрім мінімальних та максимальних розмірів пенсій з 1 грудня 2018 року також будуть перераховані надбавки, підвищення та інші виплати, які встановлюються до пенсій, розмір яких розраховується, виходячи із прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Тож суми, на які зростуть пенсійні виплати, у кожного будуть різні. Зараз іде перерахунок пенсій, точніше сказати про те, наскільки зростуть пенсійні виплати можна буде наприкінці листопада.

         Також у грудні дещо більші пенсії отримають ті, у кого є понаднормативний стаж, громадяни, які отримують пенсії у зв'язку з втратою годувальника, ветерани війни, орденоносці тощо.

         Працюючим пенсіонерам перерахунок в зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму не проводиться. Пенсіонерам, які працюють, проводять діяльність з отриманням доходу, такий перерахунок здійснюється після звільнення з роботи або припинення такої діяльності, з урахуванням прожиткового мінімуму, який встановлено на дату звільнення або припинення такої діяльності.

         Перерахунок не потребує додаткового звернення пенсіонерів до органів Пенсійного фонду України (крім випадків повідомлення про працевлаштування чи звільнення з роботи). Перерахунку підлягатимуть мінімальні розміри пенсій, призначені відповідно до статті 28 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

         Додаткову інформацію Ви можете отримати за телефонами (05345)91864 (відділ обслуговування громадян у смт Велика Багачка).

 

 

 

Великобагачанське ОУПФУ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь