A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 23.11.2018 08:27
Кількість переглядів: 959

НАША ГРОМАДА

Інформаційний  бюлетень 77 (146)      

Великобагачанської  обєднаної  територіальної  громади

22.11.2018

  19 листопада відбулась 25 сесія 7 скликання. Першим питанням порядку денного було використання коштів НКП «Великобагачанський РЦ ПМСД», виділених селищною радою. Перед депутатами прозвітувала головний лікар Валентина Хан; вона подякувала за співпрацю і виділення коштів. Було розглянуто ряд фінансових питань. Депутати проголосували за виділення коштів на підписку періодичних видань на 2019 рік для закладів освіти та сільських бібліотек-філій, для закупівлі новорічних подарунків дітям ОТГ, про виділення коштів для придбання обладнання для створюваного Байрацького навчально-виховного комплексу, придбання блоку розпалювання теплогенераторної Довгалівського ЗДО, придбання витяжки у Семенівський ЗДО, на придбання концертних костюмів для вокального ансамблю «Калинонька» Якимівського СБК, на придбання художньої літератури для бібліотек-філій. Було виділено кошти на допомогу погорільцям, на лікування онкохворої дитини.  Розглядався ряд земельних питань, депутатські запити. З переліком прийнятих рішень можна ознайомитись на офіційному сайті селищної ради velyka-bagachka-rada.gov.ua.

  НОВИНИ КУЛЬТУРИ. 15 листопада відбулась робоча поїздка за участі директора Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА Валентини Вождаєнко, селищного голови Юрія Саковського, завідувача сектору культури та туризму Наталії Проскури, в.о. старост Ніни Большачкової, Лідії Філіпенко, Олександра Лобура та керівників клубних закладів Великобагачанської ОТГ до Пушкарівського сільського клубу, який нещодавно було відкрито. Учасники зустрічі окреслили плани роботи закладу на найближчий час. На заході були вручені Подяки виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради за активну участь та вагомий особистий внесок, допомогу та сприяння у проведенні робіт в Пушкарівському сільському клубі жителям села ОЛЕКСАНДРУ ОЛЕКСАНДРОВИЧУ ХАВЕРУ та МИКОЛІ ПЕТРОВИЧУ ХОЛОДУ, а також Подяки за високу якість і своєчасність виконання будівельних робіт з капітального ремонту клубу директорові ТОВ будівельна компанія "МВ-БУД" ВІТАЛІЮ ОЛЕКСАНДРОВИЧУ БЕХТЕРУ та заступнику директора ТОВ будівельна компанія "МВ-БУД" МИХАЙЛУ СЕРГІЙОВИЧУ ПЕРЕДЕРІЮ. Дякуємо директору ДП «Миргородське лісове господарство» Артему Анатолійовичу Рябухіну за доставку туалету до Пушкарівського клубу.

 16 листопада селищний голова Юрій Саковський привітав працівників Полтавської філії ПАТ «Укртелеком» у смт. Великій Багачці з професійним святом -  Днем працівників радіо, телебачення та зв’язку. Він нагородив Подякою виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради провідного спеціаліста продажів та обслуговування абонентів Центру обслуговування абонентів №4 ІННУ ОЛЕКСАНДРІВНУ ЛОПАТКУ за повсякденну наполегливу працю, високу професійну майстерність, невичерпну енергію, знання, досвід, відданість своїй справі та з нагоди свята.

  17 листопада у Радивонівці в кафе "Україна" відбувся концерт "Уклін тобі - моя Земля" до Дня сільського господарства. Участь у концертній програмі взяли аматорський вокальний ансамбль "Чисті роси" Радивонівського СБК (керівник - Анжеліка Різніченко) та гості з Петракіївського СБК: гурт "Земляки" та гурт "Вільні". На початку свята Настя Юрченко, учениця закладу освіти, пригощала короваєм всіх глядачів. Ведучою заходу була Анжеліка Різніченко. На святкуванні були присутні та виступили з вітальними словами в.о. старости Лідія Філіпенко та депутат селищної ради Оксана Івченко.

  18 листопада в глядацькій залі Якимівського СБК відбувся святковий концерт, присвячений Дню працівників сільського господарства, в якому взяли участь вокальні ансамблі ''Калинонька'' та ''Десяточка'', дуети, тріо, солісти та з дебютом виступили дорослий та дитячий хореографічні колективи (керівник Ярослава Бехтер). Також цього дня святковий концерт відбувся у Балюках за участі аматорських колективів Балюківського СК та Кротівщинського СБК. Завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура від імені селищного голови вручила цінний подарунок Валентині М'якоті для клубного закладу. На заходах були присутні: секретар селищної ради Людмила Срібна, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, в.о. старости Олександр Лобур, депутат селищної ради Сергій Овчаренко (у Якимовому), депутат селищної ради Світлана Бехтер (у Балюках).

 21 листопада працівники апарату виконавчого комітету селищної ради взяли участь в урочистих заходах до Дня гідності і свободи, що були проведені у Великій Багачці. Разом із керівниками району до слова були запрошені  селищний голова Юрій Саковський та учасник Революції Гідності Анатолій Карпов.

  НОВИНИ ОСВІТИ. 17-18 листопада пройшли олімпіади з фізики, економіки, англійської мови.

На олімпіаді з фізики І місце посів учень 11 класу Опорного закладу «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» Богдан Крахмілець (учитель О.В. Кізь), ІІ місце посіла учениця 7 класу Якимівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Станіслава Швагер (учитель О. П. Трутень), ІІІ місце посів учень 7 класу Байрацького ЗЗСО І-ІІ ступенів Тарас Чилімок (учитель В. І. Чумак). На олімпіаді з економіки ІІ місце виборола учениця 11 класу Опорного закладу «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» Ельвіра Бужин (учитель Ю.В. Осовський). На олімпіаді з англійської мови І місце посіли учні Опорного закладу «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів»: учень 10 класу Ілля Вільховий (учитель С.Г. Стародуб) та учень 9 класу Данило Маленко (учитель О.Г. Молчанова); ІІІ місце виборов учень Якимівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Євгеній Кузуб (учитель А. П. Вільхова), а також учні Опорного закладу «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів»: учень 8 класу Назар Колінько (учитель Л.О. Пицяк) та учень 11 класу Богдан Бехтер (учитель С.Г. Стародуб).

  З 12 по 16 листопада 2018 року у Радивонівському ЗЗСО І-ІІІ ст. пройшов Тиждень толерантності. Також була проведена традиційна посвята учнів п’ятих класів у «весельчата».
Учні 5- 8 класів підготували святкову програму, у ході якої показали свої знання, таланти, взяли участь у різноманітних конкурсах. П’ятикласники ознайомилися з законами країни «Веселкової» та були нагороджені символічними емблемами її мешканців.

  16 листопада у Довгалівському ЗЗСО І-ІІ ступенів відбулось "Свято книги", яке провела для учнів початкових класів Дорофей Ірина Петрівна.

  21 листопада в 10 – Б класі Опорного закладу «Великобагачанський ЗЗСО І – ІІІ ступенів» відбувся урок історичної пам'яті, приурочений Дню гідності та свободи, 5-й річниці Євромайдану. 
На зустріч з десятикласниками завітали учасник цих знаменних, героїчних подій А.О. Карпов, а також директор Великобагачанського краєзнавчого музею К.О.Щербина.

  Було закуплено 14 мячів та передано їх у заклади освіти громади.

  СПОРТИВНІ НОВИНИ. 21-22 листопада у Полтаві відбувся Чемпіонат області з волейболу серед дівчат, у яких взяла участь команда дівчат Великобагачанського ДЮСЗ (тренер – Володимир Луценко). Також на змагання прибули команди з Гадяча, Лубен, Лохвиці, Карлівки, Нових Санжар і 2 команди з Полтави. Команда Великобагачанського ДЮСЗ виборола V місце.

* * *

  Відділом благоустрою заготовлено 300 тон піщано-сольової суміші. Суміш розвезена по селищу та завезена у  села громади: Якимове, Балюки, Степанівка, Багачка Перша, Семенівка.

 17 та 20 листопада було проведено розчистку снігу на території Великобагачанської ОТГ.

 За останній тиждень у громаду завезено 60 тон благодійно наданого гравію.

 Проведено поточний ремонт вуличного освітлення у Великій Багачці (вулиці Каштанова, Шевченка, Європейська, Гагаріна, Черкаса, Весняна), у Затоні (вулиця Шевченка), у Радивонівці (вулиця Дружби), Широкому (вулиці Молодіжна і Комарова), Семенівці (вулиці Молодіжна і Центральна), Стефанівщині (вулиця Садова). У Байраці проведено часткову реконструкцію вуличного освітлення (додатково встановлено 10 ліхтарів). У Балюках змонтовано та підключено нову лінію вуличного освітлення, що охоплює частково вулиці Козацьку та Шкільну.

  У Багачанському Першому ЗЗСО І-ІІ ступенів замінено всі двері та всі вікна на енергозберігаючі металопластикові. Ведуться роботи по облаштуванню відкосів.

  У Степанівському ЗДО «Світлячок» замінено 6 вікон на енергозберігаючі металопластикові. Іде робота по монтажу відкосів всередині приміщення та зовні. Також зроблені відкоси на вікнах у Степанівському  ЗЗСО І-ІІ ступенів (23 вікна).

  У спортзалі Опорного закладу «Великобагачанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів» виконується робота по встановленню світильників.

  По вулиці Шевченка у районі БТДтЮ встановлено 4 бетонні напівсфери для "захисту" водопровідного колодязя, який неодноразово був пошкоджений автотранспортом.

  За спонсорські кошти ТОВ "Гідроенергоресурс" у Великій Багачці встановлено паркан, хвіртку та ворота біля будівлі Будинку Творчості Дітей та Юнацтва, а також ворота біля закладу загальної середньої освіти.

  Дякуючи депутату селищної ради Антоніні Павлівні Живолуп та працівникам відділу благоустрою, підсипано дорожнє полотно до села Гарнокут.

  Дякуємо Василю Григоровичу Хоменку за надання техніки для ремонту вулиці Лугової у Якимовому.

  За участі слюсаря газового господарства Сергія Сергієнка та працівників відділу благоустрою відремонтовано систему опалення приміщення житлового будинку, у якому проживає завідувач Балюківським ФАПом, та завезено дрова.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь