A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади

Дата: 10.11.2018 14:23
Кількість переглядів: 925

2 листопада відбулась 24 (позачергова) сесія сьомого скликання Великобагачанської селищної ради. Депутати підтримали рішення виконавчого комітету про обмеження та заборону реалізації алкогольних та слабоалкогольних напоїв в нічний час на території Великобагачанської ОТГ в період з 21.00 години вечора до 07.00 години ранку. Було прийнято рішення про виділення коштів на компютеризацію навчальних закладів громади в сумі 580 000 грн. Депутати проголосували за виділення субвенції районному бюджету для КНП «Великобагачанський РЦПМСД» у сумі 156 949 грн. на оплату газопостачання та електроенергії та субвенції у сумі 89 192 грн для забезпечення безперебійної роботи Великобагачанської ЦРЛ. Детально ознайомитись зі всіма рішеннями сесії ви можете на офіційному сайті громади (velyka-bagachka-rada.gov.ua).

    НОВИНИ ОСВІТИ.  3-4 листопада пройшли учнівські олімпіади з навчальних предметів, на яких учні закладів освіти громади показали хороші результати. На олімпіаді з історії призові місця вибороли учні Великобагачанського ЗЗСО І-ІІІ ступенів: І місце посіли учениця 8 класу Світлана-Юліана Карпова, учениця 9 класу Владислава Сень та учениця 11 класу Інна Липко, ІІ місце посіла учениця 11 класу Ельвіра Бужин, а ІІІ – учениця 10 класу Карина Пелих (учителі – С.Д. Осовська, Ю. В. Осовський, Н. М. Радченко). На олімпіаді з екології ІІІ місце виборола учениця 10 класу Великобагачанського ЗЗСО І –ІІІ ст. Єлизавета Лопатка (учитель – Н. Д. Христенко). На олімпіаді з української мови призові місця посіли учні Великобагачанського ЗЗСО І-ІІІ ступенів: І місце – учень 7 класу Євген Марчук та учениця 9 класу Владислава Сень, ІІ місце – учень 9 класу Данило Маленко та учениця 10 класу Марія Черевко, а ІІІ місце посіла учениця Радивонівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Вікторія Стрілець (учителі – І.М. Каленіченко, Л.М. Липко, С. В. Крахмілець, Л. М. Мошинська). Високі досягнення на олімпіаді з математики показали учні Великобагачанського ЗЗСО І-ІІІ ступенів: І місце посіли учениця 6 класу Ангеліна Старкова та учень 11 класу Богдан Крахмілець, ІІ місце – учень 11 класу Богдан Бехтер, ІІІ місце – учениця 8 класу Світлана-Юліана Карпова та учень 9 класу Денис Саленко, а також учень 9 класу Степанівського ЗЗСО І-ІІ ступенів Дмитро Сидоренко, який посів ІІ місце (учителі – О. В. Кізь, Т. П. Коротун, Л. М. Марченко, Ю. В. Бієнко).

    З 30 жовтня по 3 листопада у Києві пройшов Всеукраїнський турнір математичних боїв імені академіка І. І. Ляшка. Капітаном команди старшої ліги, яка посіла ІІ місце у турнірі, був учень Великобагачанського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Богдан Крахмілець.

   Відділом освіти, молоді та спорту було отримано і передано в усі заклади освіти підручники для 10-х класів з фізики, української мови та всесвітньої історії та підручники для 1-х класів з англійської мови.

  7 листопада у Радивонівці працювала комісія з питань передачі дитячого садка «Золотий ключик» у комунальну власність Великобагачанської селищної ради. У складі комісії: заступники селищного голови Віктор Беркало та Анатолій Каленіченко, начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко, в.о. старости Лідія Філіпенко, бухгалтер Людмила Гальченко, депутати Оксана Івченко та Антон Яркий, завідуюча ДНЗ Ольга Шудря.

   НОВИНИ  КУЛЬТУРИ. 5 листопада відбулась нарада керівників клубних закладів громади під керівництвом селищного голови Юрія Саковського і завідувача сектору культури та туризму Наталії Проскури. На початку засідання Наталія Проскура представила присутнім Юлію Іванівну Вишар - завідувача Пушкарівським сільським клубом, що був відкритий 1 листопада за рішенням сесії. На нараді було обговорено доручення, дані на розширеному засіданні колегії Департаменту культури та туризму Полтавської ОДА: проблемні питання охорони культурної спадщини, розвиток туризму Великобагачанської ОТГ. Піднімалось питання бюджетних потреб клубних закладів на 2019 рік. Наталія Проскура акцентувала увагу на веденні документації. Також обговорювалась організація та проведення свята до Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва (9 листопада).

   2 листопада відбулись святкові урочистості до Дня працівників соціальної сфери, що традиційно відзначається у першу неділю листопада. На заході були присутні та привітали працівників з професійним святом: селищний голова Юрій Саковський, завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура, в.о. старост – Лідія Гордусенко, Лідія Філіпенко, Ніна Большачкова, Олександр Лобур. Юрій Саковський нагородив Подяками виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради соціальних робітників відділення соціальної допомоги вдома Великобагачанського територіального центру соціального обслуговування: Аллу Іванівну Болюх, Руслана Миколайовича Матюшенка, Тамару Павлівну Стрілець, Ніну Миколаївну Онупко, Валентину Іванівну Смірнову, також був представлений до Подяки страховий експерт з охорони праці Великобагачанського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Полтавській області Олександр Володимирович Якименко. Участь у концертній програмі взяли солістка Наталія Проскура та народний аматорський чоловічий квінтет «Булава» Бутоводолинського СК (керівник – Віктор Шарий). Озвучення концерту провів працівник БТДтЮ Юрій Кальник.

   3 листопада у концертній залі Полтавського музичного училища ім. М. В. Лисенка пройшов Відкритий обласний дитячо-юнацького конкурс академічного сольного співу імені Володимира Путька. Великобагачанську дитячу музичну школу імені Ф.Д. Кушнерика результативно представили учні класу сольного співу: ІV місце у молодшій віковій категорії виборола Даша Герасименко, учениця 2 класу (викладач – А.О. Серьожкіна, концертмейстер – О. М.  Майборода), І місце у середній віковій категорії здобула Даша Живолуп, учениця 5 класу (викладач –А. О. Серьожкіна, концертмейстер М. Г. Серьожкіна), також у цій віковій категорії IV місце посів Олександр Білоусов, учень 8 класу (викладач - А. О. Серьожкіна, концертмейстер М. Г. Серьожкіна). Достойно презентували школу учениця 6 класу Софія Латишева (викладач Ю.П. Криндач, концертмейстер В. А. Гирка) та Анастасія Закладана, учениця 4 класу (викладач Т. В. Іщук, концертмейстер М. Г. Серьожкіна).

  6 листопада Департаментом культури та туризму Полтавської ОДА був організований інформаційно-просвітницький тур ''Батурин - гетьманська столиця'' для працівників культури області. На захід була запрошена завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура.

  СПОРТИВНІ НОВИНИ. 1 листопада у селі Полив'яне Миргородського району відбулись зональні обласні змагання з футзалу серед юнаків у залік обласної спартакіади школярів. Участь у змаганнях взяла збірна команда Великобагачанського району, у складі якої виступили юнаки Великобагачанської громади: Владислав Розсоха, Олег Писаренко, Назар П'ятак, Ілля Вільховий, Данило Вільховий, Дмитро Мимоход (тренер - Володимир Мармальов). Наша команда стала переможцем змагань, зігравши 3 гри і здобувши 3 перемоги: у збірної Миргородського району (рахунок - 3:1),  у команди міста Миргород (рахунок - 5:0), у збірної Шишацького району (рахунок - 5:0). Фінальні змагання відбудуться на початку грудня у місті Гребінка.

  На вихідних відбувся футбольний матч між ФК «Комунар» (Степанівка) та ФК Старт» (Бірки, Зіньківський район) у Бірках. Гра закінчилась рахунком 1:0 на користь ФК «Старт». На жаль, цього року участь наших команд у Чемпіонаті Полтавської області з футболу завершилась. Дякуємо командам за цікаві матчі!

      Житель Великої Багачки Василь Іванович Проскура надав 200 кілограм вирощених власноруч яблук для харчування вихованців дитячих садків громади.  5 листопада, за участі начальника відділу освіти, молоді та спорту Оксани Яценко,  плоди були доставлені у всі заклади дошкільної освіти ОТГ. Дякуємо Василеві Івановичу за надані яблука для дошкільнят, а також за їх доставку у садки.

  На вулиці Набережній у Великій Багачці група підлітків пошкодила дошку оголошень. Завдяки оперативним та професійним діям дільничного інспектора поліції Олександра Васильовича Падусенка, було встановлено особи хуліганів та проведено з ними і їх батьками розяснювальну бесіду.

  Біля приміщення Великобагачанського ЗЗСО І-ІІІ ступенів виорано та задисковано земельну ділянку. Дякуємо голові СФГ «СТЕРХ» Геннадію Івановичу Шпирні  за проведену роботу.

  У Великобагачанському ЗДО «Дзвіночок» частково виконано ремонт каналізаційної системи. 

  За зверненням громадян, у Великій Багачці в районі вулиці Вишневої облаштовано бетонний місток через річку Багачку. Роботу провели працівники відділу благоустрою під керівництвом заступника селищного голови Анатолія Каленіченка.

  Працівники Великобагачанського БТДтЮ разом із в.о. директора Сергієм Ярошенком організували та провели прибирання прилеглої до закладу території, а також виконали невеликий ремонт зовнішньої стіни приміщення.

  Відбулось чергове навчання з техніки безпеки для працівників відділу благоустрою за участі селищного голови Юрія Саковського, заступника Анатолія Каленіченка, начальника відділу благоустрою Леоніда Маслова, директора КП «Великобагачанський житлосервіс» Євгенія П’ятака.

  У Довгалівці встановлено додатковий контейнер для збору ПЕТ-пляшок.

  У Пушкаревому прибрано територію біля клубу та вивезено сміття після ремонту.

  У Багачці Першій викошено узбіччя дороги по вулиці Миру.

  У Якимовому працівники відділу благоустрою займались заготівлею дров для опалення приміщення старостату.

  У центрі села Балюки стався порив водогону. Працівник відділу благоустрою проводить відповідну роботу по усуненню проблеми.

    У приміщенні Степанівського старостату проходять ремонтні роботи. Установлено сходи та облаштовано клумбу біля меморіалу Голодомору; на клумбі висаджено квіти та хвойні кущі. Також висаджено багаторічні квіти на центральній клумбі села, біля пам’ятника загиблим воїнам. Випиляно гілки дерев на спуску з вулиці Молодіжної на Медову.   До уваги жителів Степанівського старостинського округу! З 12 по 23 листопада у Степанівці працюватиме мобільна бригада Великобагачанського територіального центру соціального обслуговування для надання соціальних послуг людям похилого віку та інвалідам.

        За інформацією районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану, за жовтень  2018 року у громаді зареєстровано 2 укладання шлюбу, 2 народження, 17 смертей.

ПРЕС-СЛУЖБА   ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ   СЕЛИЩНОЇ   РАДИ

                    Наш сайт:    velyka-bagachka-rada.gov.ua                                             Шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

                  Ми у соціальній мережі:     facebook.com/velyka.bagachka.rada                                             Тираж 320 прим.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь