Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської селищної ради ОТГ

Дата: 26.10.2017 15:47
Кількість переглядів: 1081

 

НАША ГРОМАДА

Інформаційний бюлетень № 22 (91)

Великобагачанської об’єднаної територіальної громади (ОТГ)

25.10.2017

Шановні ветерани, жителі Великобагачанської об’єднаної територіальної громади! Поздоровляємо вас з 73 річницею визволення України від фашистських загарбників, яку відзначають 28 жовтня! У нашій громаді проживає учасник бойових дій, житель селища Велика Багачка, Солод Олександр Павлович. Ми пишаємося Вашим подвигом, героїзмом і відвагою! Бажаємо усім ветеранам здоров’я, миру і злагоди, довгих років життя!

Нагадуємо, що у ніч з 28 на 29 жовтня о 4 годині ранку проводиться перехід на зимовий час – стрілки годинника переведуться на годину назад.

      18 жовтня відбулась сьома сесія сьомого скликання Великобагачанської селищної ради, на порядку денному якої було більше 100 питань. Перед початком сесії,  селищний голова Юрій Саковський представив депутатам нових працівників Великобагачанської селищної ради: начальника відділу освіти, молоді та спорту - Оксану Володимирівну Яценко, начальника фінансового відділу -  Марину Миколаївну Зленко, завідуючу сектором культури та туризму - Наталію Михайлівну Проскуру, завідуючого сектором економічного розвитку та інвестицій - Сергія Григоровича Семенюту, спеціаліста І категорії по роботі з персоналом - Аліну Вікторівну Бехтер.  Також був представлений екоінспектор на громадських засадах Євгеній Вікторович Буцький із села Бутова Долина. Депутат Великобагачанської селищної ради Сергій Ярошенко проінформував присутніх про роботу бюджетної комісії. Заступник селищного голови Анатолій Каленіченко доповів про депутатські запити та звернення громадян до Великобагачанської селищної ради. По фінансовим питанням виступила бухгалтер Галина Гирька, по земельним – інженер-землевпорядник Тетяна Гладка. З рішеннями сесії можна ознайомитись на нашому сайті velyka-bagachka.rada.org.ua.

      У Києві відбулась Всеукраїнська спартакіада працівників дорожнього господарства. У ній брала участь команда ДП «Полтавський облавтодор», у складі з працівниками Великобагачанської філії. Честь великобагачанців захищав старший виконавець робіт Дмитро Іванович Блажко, який зайняв почесне призове ІІ місце у бігові на середній дистанції (1000 м). У загальнокомандному рейтингу команда ДП "Полтавський облавтодор" зайняла перше місце.

      18 жовтня у Полтавській обласній державній адміністрації був проведений круглий стіл «Розвиток інвестиційної спроможності об’єднаних громад». Учасниками круглого столу були голова полтавської обласної адміністрації Валерій Головко, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький та представники об’єднаних територіальних громад. Великобагачанську ОТГ представив завідувач сектору економіки та інвестицій Сергій Семенюта. На заході обговорювались питання стратегічного підходу до місцевого економічного розвитку, потенціал громад на рівні місцевого економічного розвитку та інші.

      19 жовтня начальник фінансового відділу Великобагачанської селищної ради Марина Зленко відвідала практикум із застосування законодавства на тему «Особливості формування та виконання бюджетів ОТГ. Ефективне управління фінансовими ресурсами. ПЦМ», який був проведений у Полтавській облдержадміністрації. На заході були присутні директор департаменту фінансів облдержадміністрації Павло Анатолійович Кропивка,виконавчий директор Полтавського РВ АМУ Галина Іванівна Безносик та представники інших  ОТГ. Розглядались питання бюджетної політики щодо міжбюджетних відносин у 2018 році,  ефективного управління фінансовими ресурсами ОТГ та інші.

      19-20 жовтня Радою Європи був проведений семінар – тренінг «Сучасні інструменти управління людськими ресурсами в органах місцевого самоврядування», який відвідала Аліна Бехтер – спеціаліст І категорії по роботі з персоналом Великобагачанської селищної ради. На семінарі був присутній голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко, директор всеукраїнського центру підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування Володимир Юрченко, менеджер програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» Андрій Гук та представники установ з різних міст України.  Обговорювались такі теми: посадова інструкція службовця місцевого самоврядування, перфоманс менеджмент у місцевому самоврядуванні та ряд інших питань.

      Дякуємо Олегу Євгеновичу Пруглу ( перший заступник голови облдержадміністрації), Олександру Валентиновичу Королю (директор ОКВПТГ «Миргородтеплоенерго») та Василю Олександровичу Ільїну (майстер ОКВПТГ «Миргородтеплоенерго» ) за оперативну допомогу у підключенні опалення на території Великобагачанської ОТГ. Розпорядженням селищного голови, початок опалювального сезону 2017-2018 почався ввечері 20 жовтня. 

     Дякуємо Ільченко Ларисі Іванівні, жительці селища Велика Багачка, за надані саджанці тюльпанів для благоустрою селища.

    Дякуємо подружжю Кикоть Віталію та Оксані за надані  саджанці  хризантем.

    Дякуємо жителю селища Велика Багачка, Романченку Олексію Григоровичу, за надані саджанці смереки, які привезені із гори Говерла. Саджанці були роздані у  центральну районну лікарню (Леоніду Гавловському) , територіальний центр соціального обслуговування (Миколі Горбаню), РС ГУ ДСНС України в Полтавській області (Сергію Гайворонському) та церковній громаді (Василю Фазану).

     Пропонуємо започаткувати хорошу традицію – по можливості, привозити саджанці квітів та дерев із різних куточків України та закордону для благоустрою вулиць громади.

   Депутат селищної ради Антоніна Живолуп та начальник служби у справах дітей Великобагачанської райдержадміністрації Надія Онупко побували у неблагополучній сім’ї з села Довгалівка і склали акт обстеження матеріально-побутових умов.

     19 жовтня працівниками Великобагачанської  селищної ради було проведене прибирання прилеглих до ради  територій.

     21 жовтня відбулось відкриття клубу у селі Мала Решетилівка, який був реконструйований з приміщення старого магазину у приміщення культурного осередку. Свято розпочалось з виступу завідуючої сектором культури та туризму Великобагачанської селищної ради Наталії Проскури, яка надала вітальне слово селищному голові Юрію Саковському та  Валентині Володимирівні Вождаєнко (заступник начальника обласного управління культури облдержадміністрації), яка вручила подяку громаді від обласного управління культури ОДА за небайдужість до збереження культури у селі,  згуртованість та боротьбу за майбутнє села, і передала картину, написану студентами Гадяцького коледжу культури. Один із найменших жителів села, Арсеній Ярковий, урочисто перерізав червону стрічку на вході у клуб. Далі настоятель Церкви Різдва Богородиці отець Василь Фазан освятив приміщення. Потім усі були запрошені послухати невеликий концерт, який присутнім подарувала провідний методист обласного центру народної творчості, лауреат міжнародних конкурсів, Людмила Супрунова. Валентині Вождаєнко та Людмилі Супруновій були подаровані квіти, а також, як знак подяки, гостям був вручений смачний коровай від імені громади. Святкування було продовжене застіллям, яке приготували жителі села. Дякуємо всім жителям за проведення робіт та організацію свята! Окреме спасибі Миколі Йосиповичу Дрону за електрозабезпечення, Анатолію Дмитровичу Недосвітію за озвучування.

      22 жовтня відбулись навчальні стрільби з бойової зброї у селі Вакуленці, на яких були присутні депутати селищної ради Великобагачанської ОТГ – Сергій Ярошенко та Віктор Бутенко.

     Продовжується робота по створенню Стратегії розвитку Великобагачанської ОТГ, яка передбачає навчання учасників Робочої групи. 23 жовтня , у приміщенні районної бібліотеки, відбувся черговий етап процесу стратегічного планування.

  Відділом благоустрою виконано ямковий ремонт по вулиці Тітова у селищі Велика Багачка.

  Виконано ямковий ремонт фрезоматеріалами дороги  Якимове – Кротівщина.

  У селі Бутова Долина проведено частковий ремонт дороги по вулиці Миру.

  Ліквідовано несанкціоноване сміттєзвалище у селі Семенівка.

  Закінчено фарбування паркану біля пам’ятника, що знаходиться поблизу сільської ради у селі Багачка                                 Перша.

До відома жителів селища Велика Багачка! КП «Великобагачанський житлосервіс» надає платні послуги  по дрібному ремонту. Звертатись за телефонами: 0666866700 (Євгеній Юрійович), 0666036976 (Ігор Анатолійович),  9-13-34.

За інформацією районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану, у період з 3 по 24 жовтня 2017 року , зареєстровано 3 народження, 16 смертей, 12 (5) шлюбів, 2 розлучення.

Офіційні, неофіційні свята і пам’ятні дати в Україні:

27 жовтня — Всесвітній день аудіовізуальної спадщини.

28 жовтня — День визволення України від фашистських загарбників; Всесвітній день анімації.

29 жовтня — День автомобіліста; День військового фінансиста України.

31 жовтня — Всесвітній день міст; Міжнародний день економії; Хеловін (Ніч Всіх Святих).

1 листопада — Міжнародний день вегана.

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ОТГ

                                                                                                                         шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь