A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 55

Дата: 22.02.2017 15:41
Кількість переглядів: 903

                                                                          РІДНЕ СЕЛИЩЕ

               

                                                                     Інформаційний бюлетень

                                                                          №7 (55) 17.02.2017

                                               

Внаслідок складних погодних умов протягом останнього часу виникла необхідність в додатковому розгортанні снігу на вулицях та тротуарах селища і посипанні їх піщано-сольовою сумішшю. В цих умовах ряд суб’єктів господарювання надав допомогу селищній раді в забезпеченні паливно-мастильними матеріалами. У зв’язку з цим дякуємо Анатолію Івановичу Мірошниченку, Анатолію Івановичу Троню, Григорію Івановичу Дорофею, Василю Васильовичу Яремку, Анатолію Анатолійовичу Нагозі, Сергію Дмитровичу Устименку.

 

На вході до магазину «Наша ряба» на вулиці Каштановій виконані роботи з покращення умов користування та уникнення травматизму серед клієнтів. Дякуємо представнику фірми-власника Ігорю Івановичу Лихарю за виявлену ініціативу та виконання робіт.

 

Продовжуються щорічні творчі звіти закладів культури та самодіяльних творчих колективів краю. 11 лютого в приміщенні районного методичного центру народної творчості відбувався виступ народного самодіяльного хорового колективу Бутоводолинського будинку культури. Колектив виступав у нових сценічних костюмах, виготовлених за кошти селищного бюджету. Селищний голова Юрій Саковський та секретар селищної ради Людмила Срібна привітали учасників творчих звітів та вручили їм подарунки.

 

Стараннями жительки Довгалівки Варвари Давидівни Писаренко та за підтримки депутата селищної ради Олега Миколайовича Живолупа виготовлена значна кількість теплих шкарпеток для воїнів Збройних Сил України. Це вже третя партія шкарпеток, виготовлених Варварою Давидівною для захисників Вітчизни. Дві попередні були доставлені волонтерами на лінію боєзіткнення. Щойно виготовлені шкарпетки теж невдовзі потраплять на Східний фронт.

 

Герой України Іван Махтейович Балюк передав селищній раді свій портрет роботи Сергія Ярошенка. Передача відбулась в рамках запланованої ідеї створення галереї портретів видатних людей, причетних до Великої Багачки та територіальної громади.

 

Продовжується ремонт підвісного пішохідного мосту через Псьол. Дякуємо суб’єктам господарювання, які надали необхідні для виконання ремонтних робіт металоконструкції та забезпечили їхню доставку на місце: Василю Харченку, Михайлу Харченку, Наталії Бибик, Олександру Кухаренку.

 

15 лютого у Великій Багачці та районі відбувалися урочистості з нагоди вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Селищний голова Юрій Саковський, депутат селищної ради Сергій Ярошенко та заступник голови районної організації ветеранів Афганістану, член виконкому селищної ради Анатолій Писаренко у складі делегації керівників району та селища відвідали могили загиблих в Афганістані земляків Володимира Демиденка і Геннадія Захарченка з покладанням до них квітів. У Великій Багачці урочистості розпочалися з ходи воїнів-інтернаціоналістів вулицею Шевченка до меморіальної дошки на будинку, де проживав Геннадій Захарченко. Присутні вшанували пам’ять героя хвилиною мовчання і поклали до меморіальної дошки квіти. Продовження мало місце біля пам’ятного знаку воїнам-афганцям. Серед тих, хто вітав присутніх з подією, були наш земляк Надзвичайний та Повноважний Посол України, учасник бойових дій в Афганістані, генерал-лейтенант Володимир Бутяга, селищний голова Юрій Саковський, голова районної ради Григорій Полтавець, перший заступник голови районної державної адміністрації Світлана Мельник, районний військовий комісар Сергій Погорелов. Відзнаки Української спілки ветеранів афганістану, медалі «За звитягу» та “За заслуги” І—ІІІ ступенів, були вручені Володимиром Бутягою ветеранам війни, жителям Великобагачанської громади — Володимиру Левчуку, Павлу Максименку, Анатолію Шендрику, Михайлу Дзюбенку, Олександру Щербаку. Після закінчення офіційної частини ветерани мали можливість згадати бойових побратимів та обговорити поточні справи районної організації у неформальній обстановці. В ході спілкування неодноразово звучала думка про необхідність зберерження районної організації УСВА та єднання ветеранів ріних часів і збройних конфліктів. Неформальне спілкування стало можливим завдяки старанням колективу ресторану «Перлина» та керівника споживчого товариства «Крокус»  Валентини Якименко, яким селищний голова вручив подяку селищної ради за багатий і смачний обід. Дякуємо також за сприяння у проведенні урочистостей депутату обласної ради Олександру Коваленку та депутату обласної ради минулого скликання Григорію Хану.

 

Нещодавно стараннями фізичної особи-підприємця Олексія Мазура майже півсотні найбільш соціально незахищених пенсіонерів Великої Багачки отримали продуктові набори. Це не перший і, напевне, не останній подібний крок суб’єкта господарювання. Хоча Олексій Олексійович — не місцевий, родом із Хмельниччини, та й основне виробництво розташовується на території Миргородського району, підприємець відчуває себе зобов’язаним допомагати територіям, де здійснює господарську діяльність. До того ж просто допомагати людям, котрі справді потребують такої допомоги — це вже приносить радість, вважає Олексій Мазур. А ще він вважає, що справжній благодійник не повинен занадто афішувати свої старання. Тож і знають про більшість його добрих справ тільки він сам та ті, кого це стосувалося.

Нині на виробничих площах підприємця триває реконструкція обладнання, зокрема орієнтованого на виробництво гречаної крупи. Реконструкція покликана збільшити обсяги виробництва, кількість задіяних працівників та збільшення надходжень до бюжетів різних рівнів. Що за сучасних умов, погодьтеся, як ніяк не зайве.

 

Перелік офіційних, неофіційних свят та пам’ятних дат наступного тижня:

19 лютого — Міжнародний день захисту морських тварин.

20 лютого — День Героїв Небесної Сотні; Всесвітній день соціальної справедливості.

21 лютого— Міжнародний день рідної мови.

22 лютого — Міжнародний день підтримки жертв злочинів.

 

За інформацією відділу Державної реєстрації актів цивільного стану, з .9 по 16  лютого 2017 року відділом зареєстровані 2 народження, 1 смерть та 3 укладені шлюби.

 

Хай вам щастить!

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ      шеф-редактор Анатолій КАРПОВ               

                                                                                                            

 

   

                                                                                              

 

 

                                                                                             

                                                                                                         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь