A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської об'єднаної територіальної громади (ОТГ)

Дата: 11.10.2017 15:14
Кількість переглядів: 829

 

НАША ГРОМАДА

Інформаційний бюлетень № 20 (89)

Великобагачанської об’єднаної територіальної громади (ОТГ)

11.10.2017

 

3 жовтня у музичній школі відбулось свято першокласників «Юний музикант» , на якому виступали учні і викладачі школи. З вітальним словом до першокласників виступила секретар селищної ради Людмила Срібна. Вона побажала дітям старанності в навчанні та творчого успіху.

3 жовтня черговий раз було підгорнуте сміття на звалищі.

4 жовтня, за ініціативою селищного голови Юрія Саковського, відбулась зустріч з директором департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації. Були обговорені питання щодо проблем освітян у новоствореній Великобагачанській об’єднаній територіальній громаді.

5 жовтня відбулось позачергове екстренне засідання виконкому. На порядку денному вирішувалось питання про початок опалювального сезону на  території Великобагачанської селищної об’єднаної територіальної громади. Заступник селищного голови Віктор Беркало проінформував присутніх про те, що температура в освітніх і медичних закладах не відповідає нормам, а також  зачитав проект рішення про початок опалювального сезону. За результатом голосування членів виконкому, було вирішено вважати початок опалювального сезону з 6.10.2017 р.

5 жовтня у селі Великі Сорочинці Миргородського району відбулась Всеукраїнська нарада керівників обласних центрів народної творчості. На нараду був запрошений художній колектив Степанівського сільського будинку культури у складі Беркало Л.А.,  Булат В.П., Горбик Н.О., Кучер Т.Д., Литвин Н.М., Кулик В.М., Лисенко Г.М., Хворостова Л.М., Ткачук Л.В. Художній керівник колективу – Юрій Михайлик. Участь колективу в даному заході стала можливою за сприяння Великобагачанської селищної ради.

У селі Степанівка продовжується санітарна вирубка хмизу на кладовищі.

У селі Пушкареве проведено випилювання аварійних дерев.

У селі Багачка Перша продовжується фарбування паркану біля сільської ради.

У селі Якимове, біля будинку культури, прочищено і встановлено різьблений колодязь.

У селі Балюки, завдяки старанням депутата Великобагачанської селищної ради Вишара В.І.та благодійній допомозі директора СФГ «Грунтознавець» Чишка В.В, обладнується майданчик для проведення Дня села та інших святкувань.

По вулиці 1-го Травня у селищі Велика Багачка був проведений ямковий ремонт за благодійні кошти товариства з обмеженою відповідальністю «Гідроенергоресурс», яке орендує шлюз через річку Псел.

Дякуємо Вороненку Валерію Станіславовичу, жителю селища Велика Багачка, який своїми силами провів роботи по благоустрою вулиці Механізаторів у напрямку вулиці Європейської.

Дякуємо Маковецькому Євгену Олександровичу, начальнику Великобагачанської газової дільниці Глобинського УЕГГ, за оперативне підключення до газопостачання житлового будинку багатодітної сім’ї в селі Радивонівка.

У суботу 7 жовтня відбулись відбіркові матчі з футболу на розіграш Кубка пам’яті Михайла Кушнерика. У Степанівці зустрілись ФК «Комунар» та команда Багачки Першої. У Великій Багачці путівку до фіналу розіграли команди Байраку, Довгалівки та Гоголевого. Переможцями у групах стали команди Степанівки та Байраку.  Запрошуємо всіх на фінальний матч з їх участю, який відбудеться 14 жовтня о 15.00  на стадіоні «Колос» у селищі Велика Багачка.

До Великобагачанської селищної ради звернулась голова Полтавської обласної організації Українського товариства охорони природи Наталія Смоляр з проханням опублікувати статтю про випуск навчально-методичного посібника для освіти та самоосвіти з екології та охорони довкілля «Еко-зум, або пильнуймо важливі еко-деталі» Тетяни Луньової (псевдонім – Горицвіт). Книга присвячена актуальним проблемам екології, екології в Україні, екологічної освіти та формування екологічної самосвідомості людини. Із презентованою книгою можна буде з часом ознайомитись у Великобагачанській районній бібліотеці.

 

У п’ятницю 13 жовтня відбудеться святкування Дня захисника України, яке розпочнеться о 14.45 покладанням квітів біля Вічного вогню, пам’ятників воїнам-афганцям та воїнам АТО в Східній Україні. Святкування продовжиться о 15.00 у залі районного методичного центру народної творчості вітанням і урочистою концертною програмою «Захищати край батьківський – наш обов’язок святий».

14 жовтня   запрошуємо всіх на  святкування Дня козацтва і Покрови Пресвятої Богородиці, яке відбудеться о 13.00 біля козацького каменю, де на Вас чекає невелика концертна програма і пригощання козацьким кулішом.

 

 

Офіційні, неофіційні свята і пам’ятні дати в Україні:

12 жовтня — Всесвітній день зору; Всесвітній день боротьби з артритом.

13 жовтня — Всесвітній день зменшення наслідків стихійних лих; Всесвітній день яйця.

14 жовтня — ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ; День українського козацтва; Покров Пресвятої Богородиці.

15 жовтня — День працівників харчової промисловості; Всесвітній день миття рук; Міжнародний день білої палички; Міжнародний день сільських жінок.

16 жовтня — Всесвітній день продовольства; Всесвітній день хліба; День анестезіолога; День шефа (боса).

17 жовтня — Міжнародний день боротьби за ліквідацію бідності.

19 жовтня — Міжнародний день кредитних спілок.

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ  ОТГ  

   

                                                                                                               шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь