A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень №68

Дата: 15.05.2017 14:55
Кількість переглядів: 1013

                                                                        РІДНЕ СЕЛИЩЕ

                                                        Інформаційний бюлетень № 20 (68)

                                                                          12.05.2017                                                         

 

Жителі Великої Багачки Володимир Миколайович Рясний та Вікторія Анатоліївна Федотова передали для встановлення  на вулицях селища по 10 тумб для квітів. Вікторія Федотова, окрім того, надала розсаду квітів для висадження їх біля Меморіалу Солдатської Слави.

 

Стараннями члена виконкому Оксани Яценко, вчителя Великобагачанської загальноосвітньої школи Юрія Яценка, учнів школи Владислава Піпи, Едуарда Шахрайчука, Антона Свічкаря, Владислава Свічкаря, Антона Левченка, Олександра Тура, Павла Даценка, Катерини Даценко, Дмитра Скороденка, Тетяни Якименко, Надії Горячої, Оксани Бондар, Віталія Дробилка розсада квітів висаджена на території Меморіалу Слави розсаду квітів.

 

Працівники виконавчого апарату селищної ради провели толоку з прибирання території Меморіалу Слави, схилу уздовж вулиці Чекалових, автобусної зупинки «Заготконтора».

 

Дякуємо жительці Великої Багачки Наталії Олексієнко за надану селищній раді розсаду квіткових рослин.

 

Працівники районного споживчого товариства (голова Олексій Романченко) провели озеленення територій, прилеглих до офісного приміщення споживчого товариства, кафе «Псьол» та ряду інших об’єктів.

 

За кошти субвенції із селищного бюджету вийшла друком книжка поезій великобагачанської авторки Ганни Симоненко «Свічадо». Тираж книжки переданий до центральної районної бібліотеки для розповсюдження в бібліотечній мережі.

 

Дякуємо голові наглядової ради ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» Володимиру Івановичу Приходьку за організовану на вулицях Великої Багачки презентацію прибиральної машини «Чистий шлях».

 

Колектив Великобагачанського відділення Миргородської об’єднаної податкової інспекції облаштував на прилеглій до своєї будівлі території (на вулиці Каштановій) клумбу в патріотичних мотивах.

 

Дякуємо працівникам Великобагачанського лісництва ДП «Миргородський лісгосп» за фарбування Альтанки молодят на автошляху Велика Багачка — Мала Решетилівка; співробітникам районного сектору ГУ ДСНС — за допомогу у фарбуванні гармати біля районного краєзнавчого музею.

 

Завдяки старанням депутата селищної ради Сергія Ярошенка проведені прибирання та впорядкування поховання військового часу на північній околиці Великої Багачки, в районі колишнього хутора Писаренки.

 

Мав місце підпал лісосмуги  у Довгалівці, уздовж дороги на Гарнокут. В зоні підпалу опинилися лінії електропередач та газопровід високого тиску, тому поширення вогню загрожувало виникненням надзвичайної ситуації. Завдяки високопрофесійним діям працівників районного сектору ГУ ДСНС (начальник Сергій Гайворонський) загоряння було вчасно локалізоване і знешкоджене.

 

З нагоди наближення Дня Перемоги голова селищної ветеранської організації Надія Журавель, депутати селищної ради Сергій Ярошенко і Віктор Бутенко відвідали ветеранів війни, щоб привітати їх зі святом та вручити знаки уваги.  Дякуємо підприємцю Олексію Мазуру за надану ветеранам матеріальну допомогу.

 

Працівник селищної ради Володимир Журавель разом із членами своєї родини власним посадковим матеріалом облаштував клумбу на вулиці Каштановій неподалік приміщення районного методичного центру народної творчості.

Житель Великої Багачки, підприємець Віктор Шалаєнко встановив квіткові тумби неподалік магазину «Атлон» на вулиці Чекалових у Великій Багачці.

Дякуємо депутату селищної ради Андрію Морозу за викошування трави на території, прилеглої до приміщення селищної ради.

 

Радник селищного голови Анатолій Карпов взяв участь у семінарі, організованому департаментом економіки облдержадміністрації для представників об’єднаних територіальних громад. Темою зібрання були особливості формування бюджетів ОТГ та їх участь у реалізації проектів Державного фонду регіонального розвитку.

 

Спеціаліст селищної ради Олег Онищенко побував у Балюках та Радивонівці, де брав участь у визначенні аварійних та сухостійних дерев з метою подальшого їх видалення.

 

У передсвяткових заходах з прибирання і благоустрою території селища брали участь керівництво та трудові колективи  селищної ради, районного суду, управління агропромислового розвитку РДА, відділення податкової інспекції, відділення поліції, сектору  ГУ ДСНС, центральної районної бібліотеки, центральної районної лікарні,  санаторію «Псьол», районного споживчого товариства, підприємства «Гарант».

 

На вимогу групи жителів вулиць Ювілейної, Садової, Степової ДП «Полтавський регіональний науково-технічний центр стандартизації, метрології та сертифікації»  провело дослідження атмосферного повітря навколо свинокомплексу на північно-західній околиці Великої Багачці. При дослідженнях були присутні заступник селищного голови Анатолій Каленіченко та заступник голови РДА Андрій Филипась. У всіх відібраних пробах показники забрудненості не досягали десятої частини гранично допустимих концентрацій. Бажаючі мають можливість ознайомитись із протоколом досліджень в селищній раді

 

8 травня селищний голова Юрій Саковський відвідав територіальний центр соціального захисту, де зустрівся з групою постійних відвідувачів закладу. Селищний голова привітав їх зі святом Перемоги і вручив коровай. Захід став можливим  завдяки старанням депутата селищної ради Наталії Проскури.

 

Селищний голова Юрій Саковський разом із головою селищної ветеранської організації Надією Журавель відвідали учасників бойових дій у Другій Світовій війні Олександра Павловича Солода і Ганну Степанівну Бережну, привітавши їх з Днем Перемоги, побажавши міцного здоров’я та вручивши цінні подарунки.

 

8 травня святкові заходи з нагоди Дня Перемоги відбулися в Довгалівці та Бутовій Долині. В урочистостях брав участь селищний голова Юрій Саковський. Він привітав мешканців названих населених пунктів і побажав їм миру та злагоди. В Довгалівці група місцевих жителів звернулася до селищного голови з проханням щодо продовження благоустрою території навколо пам’ятника воїнам-визволителям.

 

9 травня у Великій Багачці відбулися урочистості з нагоди святкування Дня Перемоги. В рамках святкової програми перед жителями та гостями селища традиційно виступив хор ветеранів. Хор виступав в оновлених за кошти селищного бюджету сценічних костюмах. Учасники свята висловлюють вдячність керівникам споживчої кооперації Олексію Романченку, Валентині Якименко, їх працівникам, головному лікарю центральної районної лікарні Леоніду Гавловському  за організацію частування присутніх солдатською кашею. Дякуємо жителеві Великої Багачки Василеві Проскурі за підвезення звукоапаратури для святкових заходів. Дякуємо сценаристам і безпосереднім учасникам урочистостей: Наталії Чобітько, Тетяні Кононенко, учням Великобагачанської ЗОШ.

 

Також 9 травня святкові заходи відбулися в інших населених пунктах громади: В Якимовому та Семенівці — за участі селищного голови Юрія Саковського; в Радивонівці — за участі секретаря селищної ради Людмили Срібної та начальника відділення поліції Олександра Свердана; у Степанівці — за участі заступника селищного голови Анатолія Каленіченка і начальника сектору ГУ ДСНС Сергія Гайворонського; у Малій Решетилівці та Затоні — за участю радника селищного голови Анатолія Карпова. В Якимовому відбувся концерт за підтримки депутата селищної ради Сергія Овчаренка.

 

Офіційні, неофіційні свята та пам’ятні дати наступного тижня:

14  травня — День матері.

15 травня — Міжнародний день сім’ї; Міжнародний день клімату.

17 травня — Всеукраїнський день інформаційного суспільства; Міжнародний день боротьби з гомофобією.

18 травня — День пам’яті геноциду кримського татарського народу — День боротьби за права кримськотатарського народу; Міжнародний день музеїв.

 

Фінал Кубка району з футболу відбудеться 14 травня у Великій Багачці, на стадіоні «Колос». Початок матчу о 11 годині.

 

За інформацією районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану, з 28 квітня по 11 травня 2017 року відділом зареєстровані 1 народження, 4 смерті та 1 укладення шлюбу.

 

Шановні читачі інформаційного бюлетеня!

У зв’язку з проведенням 30 квітня перших виборів селищного голови та депутатів селищної ради об’єднаної територіальної громади сфера розповсюдження інформаційного бюлетеня поширилася на ряд населених пунктів колишніх Якимівської, Степанівської, Багачанської Першої, Радивонівської сільських рад. Тому виникла необхідність у пошуку нової назви для бюлетеня, яка би повною мірою відображала зміни в адміністративному устрої краю. Пропозиції щодо нової назви приймаються за телефоном 066-714-81-17.

 

Хай вам щастить!

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ                                                             шеф-редактор Анатолій КАРПОВ                                                                     

 

                                                                                                                                                

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь