A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 50

Дата: 31.01.2017 14:38
Кількість переглядів: 1241

                                                                           РІДНЕ СЕЛИЩЕ

                                                                               Інформаційний бюлетень

                                                                       №2 (50) 12.01.2017

                                               

Інформуємо про поточні події діяльності Великобагачанської селищної ради та життя територіальної громади

 

Дякуємо депутату селищної ради, начальнику відділу надання адміністративних послуг Сергію Дмитровичу Андріященку за допомогу в забезпеченні дровами приміщення відділення поштового зв’язку в Довгалівці.

 

На нараді у селищного голови найбільш важливою темою обговорення стали рясні снігопади на території громади упродовж 7—9 січня цього року та протидія їм. За словами заступника селищного голови Анатолія Каленіченка та начальника відділу благоустрою Владислава Третяка, ліквідація наслідків надзвичайної події відбувалася силами підрозділів органу місцевого самоврядування із залученням суб’єктів господарювання. Загалом в ліквідації заметів брали участь близько півтора десятка одиниць техніки. Незважаючи на несприятливі умови, від снігу були звільнені всі перехрестя та проїзди до населених пунктів громади, переважна більшість тротуарів і доріг комунальної власності. Основний тягар прибав на співробітників відділу благоустрою, які працювали над прибиранням снігу без відриву від виконання повсякденних обов’язків. У дуже складному режимі працювало центральне сміттєзвалище. Дякуємо працівникам відділу благоустрою, які у вихідні та святкові дні працювали над забезпеченням безперебійного функціонування інфраструктури громади: Владиславу Миколайовичу Третяку (начальник), Миколі Григоровичу Пилиповичу, Олександру Олександровичу Бульвіну, Василю Михайловичу Казюці, Станіславу Васильовичу Сергійцю, Миколі Вікторовичу Вовчку, Наталії Олександрівні Утепбергеновій, Оксані Володимирівні Левченко, Сергію Олексійовичу Михайленку, Івану Михайловичу Кіяшку, Світлані Миколаївні Писаренко, Івану Івановичу Сердюку. Допомогу селищній раді надали Великобагачанська філія ДП “Полтавський облавтодор” (начальник Олександр Володимирович Черевко), Сергій Данилович Балюк, Геннадій Іванович Шпирна, Олексій Васильович Онищенко, Олексій Ілліч Луценко, Володимир Пилипович Журавель, Антоніна Павлівна Живолуп, Олександр Олексійович Яцюк, Олександр Григорович Колінько, забезпеченню паливно-мастильними матеріалами сприяли Анатолій Іванович Мірошниченко, Анатолій Іванович Тронь, Василь Васильович Яремко.

 

11 січня невстановленими особами була здійснена спроба пошкодити таймер, що регулює ввімкнення зовнішнього освітлення на вулицях Марусенка, Котляревського, Гагаріна та прилеглій до них частині вулиці Каштанової. Спроба не вдалася, пошуками зловмисників займаються правоохоронні органи. Звертаємося до потенційних пошкоджувачів комунального майна! Своїми діями ви не тільки завдаєте прикрощів співгромадянам, а й наражаєте себе на значну небезпеку — елементи механізма таймера перебувають під високою напругою. Не ризикуйте життям і здоров’ям!

 

У відповідності до Закону України “Про вищу раду правосуддя” розширене коло осіб, які мають право на вторинну правову допомогу. Насамперед це внутрішньо переміщені особи та особи, які претендують на отримання такого статусу, а також учасники бойових дій та особи, що претендують на отримання статусу ветерана війни. Крім того, безоплатна вторинна допомога особам, на яких поширюється дія Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” надаватиметься не лише з питань їх соціального захисту, а з будь-яких питань.

Суттєво підвищується поріг малозабезпеченості для отримання доступу до безоплатної вторинної правової допоиоги:

1) враховуватиметься середньомісячний дохід особи, а не сукупний дохід сім’ї;

2) право на безоплатну допомогу особа має, якщо її дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів;

3) інвалід має право на безоплатну допомогу, якщо отримує пенсію або соціальну допомогу, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб.

 

11 січня селищний голова Юрій Саковський брав участь у нараді, на якій йшлося про покращення криміногенної ситуації та вдосконалення правоохоронної діяльності на території району. Він висловив свої міркування з цього приводу. Зокрема, стосовно формування мережі камер спостереження в ключових місцях Великої Багачки та створення централізованого пульту відеоспостереження у приміщенні районного відділення Національної поліції . Свого часу дана ідея активно обговорювалася, але з різних причин не була реалізована. Юрій Саковський підтвердив готовність селищної ради до співучасті у фінансуванні та виконанні проекту.

 

Серед суб’єктів господарювання, чий внесок у формування інфраструктури і підтримання благоустрою селища досить значний, неодмінно називають ім’я власника магазину «Атлон» у Великій Багачці Віктора Володимировича Шалаєнка. За його старання він нагороджувався подякою селищної ради.

Найбільш, напевне, помітним здобутком Віктора Шалаєнка в даному напрямі стало будівництво автостоянки на території між магазином «Атлон» та приміщеннями відділень «Укрпошти» і «Укртелекому». Ця частина селища акктивно відвідується великою кількістю людей, в тому числі автомобілістів. Шляхом взаємних консультацій підприємця та органу місцевого самоврядування сторони розподілили коло обов’язків кожної і незабаром стоянка зайняла визначене їй місце. Відтоді минуло небагато часу, але в жителів та гостей Великої Багачки вже складається уявлення, що вона була там завжди — наскільки органічно вдалося її «вписати» в існуючий міський ландшафт.

Силами Віктора Шалаєнка та його працівників регулярно викошуються території скверу біля Меморіалу Слави та на схилах, що прилягають до вулиці Чекалових.

Дякуємо Віктору Володимировичу за плідну співпрацю та сподіваємося на її продовження в майбутньому.

 

За інформацією районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану, з 1 по 11 січня відділом зареєстровані 3 народження (з них 1 — житель громади), 4 смерті (2), шлюби та розлучення не реєструвались.

 

Хай вам щастить!

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ       

                                                                                шеф-редактор Анатолій КАРПОВ                

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь