A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 8(77)

Дата: 17.07.2017 14:38
Кількість переглядів: 726

НАША ГРОМАДА

Інформаційний бюлетень № 8 (77)

13.07.2017

 

 

6 липня в населених пунктах об’єднаної територіальної громади відбувалися святкування Івана Купала. У Великій Багачці це відбувалося на території санаторію «Псьол». На святі був присутній селищний голова Юрій Саковський. Присутнім була запропонована концертна програма з традиційними купальськими розвагами та дискотека для молодіжної аудиторії. Наймолодші учасники свята мали можливість розважитись на пересувних атракціонах. Дякуємо голові правління ПАТ «Санаторій «Псьол» Юрію Гребельнику за електропостачання озвучення та атракціонів, а також наданий для свята майданчик. Дякуємо жителеві Великої Багачки Ігорю Мещерякову за меценатську допомогу в проведенні дискотеки.

В купальських святкуваннях в Якимовому брали участь селищний голова Юрій Саковський, його заступник Анатолій Каленіченко, в. о. старости Олександр Лобур, депутат селищної ради Владислав Тронько. Жителям села була запропонована різноманітна концертна програма, підготовлена силами Якимівського СБК (директор Тамара Тронько) у складі художніх колективів «Калинонька» (художній керівник Василь Балюк) і «Десяточка» (художній керівник Тетяна Кваша) та атракціони. Аналогічне святкування відбувалося також у Балюках, де його учасників привітав Олександр Лобур. В цьому селі розважальну програму забезпечували місцеві художні колективи — «Хуторяночка» (керівник Валентина М’якота) і дитячий танцювальний ансамбль «Маргаритки» (керівник Маргарита Коритіна).

У Степанівці Купало відбувалося за участі Юрія Саковського, Анатолія Каленіченка, заступника селищного голови Віктора Беркала, в. о. старости Ніни Большачкової, депутата селищної ради Петра Корнієнка. Дякуємо директору ПП «Комунар», члену виконкому селищної ради Олександру Джуганю за матеріальну підтримку святкових заходів. Дякуємо учасникам художньої самодіяльності Степанівки — Ларисі Беркало, Наталії Литвин, Ларисі Хворостовій, Галині Лисенко, Лідії Ткачук, Тамарі Шаркій, Катерині Литвин, Тетяні Кучер, Наталії Горбик, Віті Кулик, Володимиру Булату, Юрію Михайлику — за представлену концертну програму.

В Багачці Першій у святкуванні брали участь Юрій Саковський, Анатолій Каленіченко, в. о. старости Лідія Гордусенко, депутат селищної ради Петро Гриценко. Концертну програму свята забезпечував самодіяльний мистецький колектив «Любава» в наступному складі: Валентина Вовк, Людмила Брекало, Світлана Ткаченко, Любов Липко, Юлія Вишар, Надія Домбровська, Ірина Беркута, Ганна Гарна, Лідія Гордусенко. Завдяки керівництву відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації (начальник Сергій Кушнерик), яке надало для потреб громади шкільний автобус, у святкуванні мали змогу брати участь жителі інших сіл колишньої Багачанської Першої сільради.

Купальські ігрища і розваги мали місце у Бутовій Долині та Байраці. Дякуємо депутату селищної ради Володимиру Журавлю, завдяки якому гірки та атракціони для дітей у Байраці були безкоштовними.

Юрій Саковський, Анатолій Каленіченко, в. о. старости Лідія Філіпенко, депутат селищної ради Оксана Івченко брали участь у купальських святкуваннях в Радивонівці.

Дякуємо директору районному центру народної творчості Наталії Чобітько та методисту РМЦНТ Тетяні Кононенко за створення сценарію та проведення свят Івана Купала в населених пунктах громади.

Дякуємо медичним працівникам Центру ПМСД, співробітникам відділення поліції та районного сектору Державної служби надзвичайних ситуацій за професійний супровід масових заходів.

 

9 липня на території об’єднаної громади відбувалися святкування Дня рибалки. На річці Затон організатором події традиційно виступило громадське об’єднання «Рибачок» за підтримки селищної ради. З 6.00 розпочалися змагання рибалок-любителів, у яких брали участь близько 30 учасників з різних населених пунктів громади. Переможцем змагань став Володимир Сінійчук. Призові місця здобули Рустам Товстошкур і Олександр Убийвовк. Їм же дісталися заохочувальні призи як, відповідно, наймолодшому і найстаршому учасникам. Прпиз «За волю до перемоги» присуджений Дарині Проскурі. Призи для переможців і учасників змагань надали селищна рада та група великобагачанських підприємців. Призи і дипломи переможцям та учасникам вручив селищний голова Юрій Саковський. Диплома також удостоївся голова ГО «Рибачок» Василь Проскура. Після завершення змагальної частини учасників свята запросили скуштувати рибальської юшки, за що присутні вдячні кухарям Івану Різнику і Віктору Каралашу.

Аналогічне святкування відбувалося в той же час на ставку в Стефанівщині. Там ініціатором та організатором події виступив Олександр Шемет. У відзначенні Дня рибалки в селі брали участь селищний голова Юрій Саковський, його заступник Віктор Беркало, в. о. старости Ніна Большачкова. Переможні місця у змаганні здобули: 1. Сергій Лайло (Багачка Перша) 2. Василь Куценко (Степанівка) 3. Геннадій Соколенко (Полтава). Додаткові нагороди були вручені за найбільшу зловлену рибину — її отримав Сергій Михно (Кременчук); наймолодшим учасником став Євген Голиш (Довгалівка), найстаршим — Віктор Горьовий (Стефанівщина). По завершенні змагань без призів і без юшки не залишився ніхто з присутніх. Селищний голова вручив диплом Олександру Шемету за його організаційні старання.

Підприємець Микола Гирька передав селищній раді 20 тумб-квітників, які встановлені на вулицях Великої Багачки. Дякуємо!

 

Дякуємо жителькам Великої Багачки Тетяні Талашовій і Любові Корнієнко за придбану розсаду і облаштування 8 тумб-квітників на вулиці Європейській.

 

Дякуємо голові фермерського господарства «Меридіан» Олексію Луценко за наданий трактор з причепом-бочкою для поливання квітів на вулиці Шевченка.

 

Завезений пісок для подальшого облаштування дитячих майданчиків на подвір’я Якимівської загальноосвітньої школи та у двір багатоквартирних житлових будинків на вулиці Європейській, 59 та 61 у Великій Багачці.

 

Завершений ямковий ремонт у Великій Багачці на вулицях Шевченка, Чекалових, Європейській. Виконане будівництво тротуару на вулиці Каштановій біля будинку №27. Облаштований заїзд для зупинки транспорту на вулиці Каштановій (магазин «Кулінічі»).

 

Завершена відсипка гравієм вулиць Затону, що ведуть до фельдшерсько-акушерського пункту та до кладовища.

 

В попередньому випуску бюлетеня була розміщена інформація про грейдерування вулиць у Малій Решетилівці, Затоні та Бутовій Долині (Боси). Дякуємо місцевим жителькам Валентині Фесенко, Лідії Максименко, Раїсі Михайлюк за організацію харчування дорожніх працівників.

 

Виконана побілка вапном приміщення Степанівського сільського будинку культури. Продовжуються роботи з благоустрою на кладовищах Степанівського старостинського округу. Кладовище в Степанівці оброблене гербіцидами від бур’янів. В’їзд до кладовища в Стефанівщині підготовлений до щебенювання.

 

В Пушкаревому закінчена вирубка самосійної деревної рослинності на місцевому кладовищі. У цьому ж селі підготовлене до використання приміщення для проведення поминальних обідів.

 

Проведена робота з благоустрою санітарної зони навколо водяної свердловини в Якимовому (район місцевої загальноосвітньої школи). Дякуємо місцевому жителю Руслану Полякову за виконання робіт.

 

Проведена підготовка до подальшого виконання ремонтних робіт на вулиці Луговій в Якимовому. Це стало можливим завдяки старанням  підприємця Владислава Пульса.

 

Протягом минулого тижня заанонсований пересувний флюорограф працював у Довгалівці, Степанівці, Багачці Першій, Пушкаревому, Семенівці, Радивонівці, Мар’янівці. У всіх населених пунктах робота флюорографа відбувалася стараннями працівників КЗ «Центр ПМСД», за підтримки селищної ради та виконувачів обов’язків старост, на належному медичному та організаційному рівні.

 

Відбулося догравання пропущених з різних причин ігор першого кола першості району з футболу. В них зустрічалися: Довгалівка — Устивиця 2:4; Радивонівка — Довгалівка 6:1. Матч Байрак — Багачка Перша не відбувся через неявку гостей, яким зарахована поразка.

Друге коло чемпіонату району стартує 29 липня.

 

Офіційні, неофіційні свята та пам’ятні дати наступного тижня.

16 липня — День металурга; День бухгалтера.

17 липня — День етнографа.

 

Хай вам щастить!

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ      

                                                                                                               шеф-редактор Анатолій КАРПОВ                                                                                 

 

 

                                                                                                                                                

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь