A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 41

Дата: 15.11.2016 14:33
Кількість переглядів: 749

                 РІДНЕ СЕЛИЩЕ

                                 Інформаційний бюлетень №41

                           11.11.2016

 

  Великобагачанська селищна рада продовжує інформувати про поточні питання життя громади.

  За участі селищного голови Юрія Саковського та його заступника Анатолія Каленіченка відбулася сходка жителів будинків на вулиці Європейській, 59 та 61. Громадяни висловили побажання щодо облаштування на прибудинковій території дитячого майданчика. В ході діалогу учасники зібрання визначили місце розташування майданчика, домовилися про дольову участь кожної зі сторін, органу місцевого самоврядування та колективу мешканців, в його облаштуванні.

  Під час виконання сільськогосподарських робіт невідомою особою було пошкоджене дорожнє покриття на вулиці Європейській неподалік території колишньої заготконтори. Силами працівників селищної ради особа винуватця встановлена. Ним виконане відновлення пошкодженого покриття за власний кошт.

  4 листопада група діячів місцевого самоврядування (в т. ч. Великобагачанський селищний голова Юрій Саковський та шеф-редактор прес-служби Анатолій Карпов) і працівників культури здійснила поїздку до Києва. В ході цього візиту вони брали участь у нараді за участі віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка, народних депутатів Костянтина Іщейкіна, Богдана Дубневича та Олександра Горбунова. Учасники поїздки отримали багато інформації про подальшу децентралізацію влади та особливості формування місцевих бюджетів у 2017 році, мали змогу поставити посадовцям запитання на актуальні теми. Говорилося, наприклад, про підтриманий урядом законопроект відрахування до місцевих бюджетів частини рентних платежів за користування надрами та про функціонування електронних систем, покликаних забезпечити прозорість використання місцевих бюджетів. Зустріч відбувалася в будівлі комітетів та комісій Верховної Ради.

  З пізнавальною метою члени делегації відвідали приміщення Конституційного Суду України, побували в бібліотеці, архіві та залі судових засідань цієї установи, поспілкувалися із головою КС Юрієм Бауліним. У приміщенні Верховної Ради України учасник візиту мали можливість ознайомитися з історією та архітектурою будинку парламенту, відвідати кулуари другого та третього поверхів, ряд інших приміщень.

  4 листопада в актовій залі відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації відбулися урочистості з нагоди Дня соціального працівника. В них брала участь секретар селищної ради Людмила Срібна. Вона привітала працівників установ соціальної сфери, вручила подяки селищної ради та цінні подарунки ряду соціальних працівників:

П’ятак Олені Іванівні та Голубцовій Оксані Олексіївні — соціальним робітницям;

Радько Валентині Михайлівні — головному бухгалтеру територіального центру соціального обслуговування.

Відбулася заміна аварійних перил на автомобільному мосту, що розташований на вулиці Каштановій поряд із кварталом п’ятиповерхівок.

Виконане чергове підгортання центрального сміттєзвалища Великої Багачки.

Виконані роботи з грейдерування проїжджої частини та смуги відведення автодороги на Гарнокут.

  На жаль, у минулому випуску бюлетеня (№40 від 4.11.2015) з вини автора була допущена помилка. У переліку осіб, які порушували земельне законодавство в Довгалівці та щодо яких комісією з розгляду земельних питань селищної ради було прийняте відповідне рішення, було назване ім’я Володимира Омеляненка. Насправді він не причетний до названих у тексті порушень. Приносимо вибачення Володимиру Петровичу за завдані незручності.

  За ініціативи селищної ради та за кошти з місцевого бюджету виготовлені проекти будівництва водогонів на вулицях Молодіжній та Скелі у Великій Багачці. Якщо підрядник будівництва,  обласне комунальне підприємство «Миргородводоканал», поставиться до виконання своїх зобов’язань з належною відповідальністю, будівельні роботи можуть розпочатися найближчим часом.

  8 листопада селищний голова Юрій Саковський брав участь у засіданні Асоціації міст України. Зібрання відбувалося в Миргороді в рамках презентації проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), реалізовуваного за підтримки Американської агенції з міжнародного розвитку (USAID).  Крім очільників багатьох міст і селищ Полтавщини, у зібранні брали участь народні депутати Андрій Река та Олег Кулініч, які поділилися своїм баченням проблем місцевого самоврядування та шляхів їх вирішення.

  В рамках вищезгаданого зібрання Юрій Саковський зустрівся з народним депутатом Олегом Кулінічем. Темою розмови стало вжиття заходів з покращення стану центрального сміттєзвалища Великої Багачки. Йшлося як про врегулювання питань землекористування на сміттєзвалищі, так і про покращення його стану за рахунок загальнодержавних та міжнародних екологічних програм. Народний депутат запевнив про готовність сприяти у вирішенні даних питань.

  Виконане асфальтування ділянки, прилеглої до кафе “Псьол” на вулиці Каштановій у Великій Багачці — благоустрій даної території завершений.

  Завершилося виконання зводовідведення на вулиці Механізаторів — потоки дощової та майбутньої талої води спрямовані у безпечному напрямі.

  Виконане облаштування пішохідних доріжок через сквер “Молодіжний” для зручності жителів навколишніх територій та всього селища.

  9 листопада селищний голова Юрій Саковський привітав з професійним святом працівників культури та аматорів народного мистецтва. Подякою та подарунком від селищної ради був відзначений Олександр Андрійович Косинський — соліст народного аматорського хору “Козацькі барви”. Він також повідомив про нещодавнє вручення нагороди Українського фонду культури великобагачанському митцеві Сергію Олександровичу Макаренку.

  Відбулася передача літератури отриманої в Національній бібліотеці України для дітей бібліотечним закладам об’єднаної триторіальної громади. Книжки вирушать до бібліотек-філій Радивонівки, Багачки Першої, Степанівки, Якимового, Довгалівки, Бутової Долини, Байраку.

 

  Хай вам щастить!

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ       

                                                                                                        шеф-редактор Анатолій КАРПОВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь