A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 40

Дата: 15.11.2016 14:33
Кількість переглядів: 758

                 РІДНЕ СЕЛИЩЕ

                                          Інформаційний бюлетень №40

                             4.11.2016

 

  Великобагачанська селищна рада продовжує інформувати про поточні питання життя громади.

  Селищний голова Юрій Саковський зустрівся, з нагоди професійного свята автомобілістів і дорожників, з трудовим колективом Великобагачанської філії ДП «Полтавський облавтодор». Він привітав працівників філії зі святом, побажав їм трудових успіхів та фінансових гараздів, а також вручив подяки працівникам філії:

— Черевку Володимиру Олександровичу, механіку;

— Кіяшко Валентині Іванівні, економісту;

— Цилюрику Анатолію Олександровичу, водію.

  Секретар селищної ради Людмила Срібна та заступник селищного голови Анатолій Каленіченко брали участь у покладанні квітів до Меморіалу солдатської слави з нагоди 72-ї річниці визволення України від нацистських загарбників. В ході урочистостей, які відбувалися потому в приміщенні районного методичного центру народної творчості, Анатолій Каленіченко вручив відзнаку селищної ради жительці Великої Багачки, дитині війни Варварі Луківні Лозовій.

  На центральному цвинтарі встановлена меморіальна дошка на надгробку з втраченої могили Паата Курганашвілі, грузинського військового діяча XVIII століття, соратника Давіда Гурамішвілі, котрий останню частину свого життя мешкав у Багачці.

  Для зручності користувачів неформальної автобусної зупинки на вулиці Чекалових у Великій Багачці встановлені дві тимчасові лавочки біля приміщення відділення банку «Аваль».

  Збудований тротуар по парній стороні вулиці Каштановій на відрізку від вулиці Козацької до вулиці Молодіжної. Тротуар на пожвавленому відрізку однієї з центральних вулиць селища покликаний сприяти зручності піщоходів та безпеці дорожнього руху.

  Продовжується заміна вікон в головному корпусі центральної районної лікарні. Дані роботи виконуються за співфінансування, у тому числі, з Великобагачанського селищного бюджету в обсязі 18 тис. грн.

  На вулиці Механізаторів у Великій Багачці розпочалися роботи з облаштування водовідведення. Щовесни талі води загрожували підтопленням ряду садиб на цій вулиці. Після завершення робіт загроза підтоплення має бути унеможливлена.

  В Довгалівці відбулося виїзне засідання постійної депутатської комісії з врегулювання земельних питань, в якому брали участь депутати Григорій Савенко, Віктор Бутенко, Сергій Андріященко, Тетяна Гладка. Приводом для події став факт порушення земельного законодавства рядом місцевих жителів. Землекористувачі Сергій Діденко, Сергій Колбаносов та Володимир Омеляненко розорали смугу відводу дороги місцевого значення, чим поставили під загрозу транспортне сполучення із селом Гарнокут. Частина порушників відгукнулася на запрошення і прибула на засідання комісії. Комісія попередила землекористувачів щодо недопущення порушень і приведення своїх дій у відповідність до чинного законодавства.

  Продовжуємо представляти суб’єктів господарської діяльності, котрі останнім часом зробили помітний внесок у благоустрій та розвиток інфраструктури громади. Один з них — підприємець Олег Малько. Йому належать в селищі продовольчий та промисловий магазини «Монарх», кафе-бар «Неаполь». Розташовуються вони на розі вулиць Каштанової І Миру і є,  на думку багатьох одними з найпривабливіших в архітектурному сенсі в селищі. Олег Іванович постарався, щоб і прилегла до закладів територія мала привабливий вигляд. Цей висаджування ялинок та кущів троянд, і встановлення лавочок і облаштування невеликого скверу. Звичайно, є в цьому і комерційний інтерес: до привабливих об’єктів і покупці заходять охочіше. Тобто можемо говорити про випадок, коли приватний інтерес співпав із суспільним. Два роки тому, коли розпочалася війна на Сході, Олег Малько був одним із найактивнішим волонтером-помічником для Збройних Сил. Тепер же він спрямував свою енергію на покращення селища, доля якого йому небайдужа. Він вважає, що кожен підприємець повинен зробити щось навколо себе, щоб рідний край виглядав краще.

  3 листопада селищний голова Юрій Саковський разом із групою громадських активістів з Великої Багачки брали участь у семінарі, який відбувався в Миргороді за ініціативи обласної ради та обласної державної адміністрації та присвячувався перспективам діяльності об’єднаних територіальних громад. Отримана в ході семінару інформація допоможе, крім усього іншого, у налагодженні співпраці між органом місцевого самоврядування та об’єднаннями громадян для подальшого соціально-економічного розвитку селища і громади.

  На прохання жителів Великої Багачки та інших населених пунктів громади повідомляємо про зміни у графіку включення вуличного освітлення у зв’язку з переведенням годинників на зимовий час. Отже, з 31 жовтня і в найближчому майбутньому

 у Великій Багачці вуличне освітлення працює з 17 до 24 години та з 5 до 6 години вранці;

 В Бутовій Долині — 17.00—23.00 та 5.00—6.00

 В Довгалівці та Байраці — 17.00—23.00

В Малій Решетилівці — 17.00—22.00.

За інформацією районного відділу Державаної реєстрації актів цивільного стану, з 28 жовтня по 3 листопада зареєстровані 7 народжень (1 житель селищної ради), 2 смерті (2), 1 шлюб (0), розлучення не реєструвалися.

 

Хай вам щастить!

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ        

шеф-редактор Анатолій КАРПОВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь