A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 39

Дата: 15.11.2016 14:32
Кількість переглядів: 864

РІДНЕ СЕЛИЩЕ

                  Інформаційний бюлетень №39 

                 27.10.2016

 

            Великобагачанська селищна рада інформує про поточні події життя громади

  Селищний голова Юрій Саковський мав зустріч з директором Національної бібліотеки для дітей Аллою Гордієнко. За результатами зустрічі централізована бібліотечна система району збагатилася підбіркою книжок для дітей. Найближчим часом вони будуть розподілені в бібліотечні заклади Довгалівки, Бутової Долини, Байраку та Великої Багачки.

  Під час свого перебування в Києві селищний голова Юрій Саковський зустрівся з головою Українського фонду культури, Героєм України Борисом Олійником. Сторони обговорили форми і способи співпраці в гуманітарній галузі, зокрема, щодо екскурсії в Київ для школярів, переможців літературного конкурсу та про відзначення кращих діячів культури нашого краю. На згадку про зустріч Борис Ілліч подарував співрозмовнику свій портрет роботи народного художника України Віктора Ковтуна.

  22 жовтня в Бутоводолинському сільському будинку культури відбулося святкування 30-річчя місцевого народного аматорського хорового колективу. Селищний голова Юрій Саковський привітав бутоводолинських митців з ювілеєм, побажав їм усіляким творчих успіхів та вручив почесну грамоту і нагрудний знак Українського фонду культури солістові Бутоводолинського хору Сергію Олександровичу Макаренку.

  Розпочався поточний ремонт центральної вулиці Бутової Долини — вулиці Миру. Ремонт здійснюється за кошти Великобагачанської селищної ради силами Великобагачанської філії ДП “Полтавський облавтодор”.

  Дякуємо працівникам районного споживчого товариства Павлу Івановичу Чеверді, Андрію Миколайовичу Нагозі, Геннадію Дмитровичу Онупку, Івану Федоровичу Шишу за виконання ними робіт з облаштування майданчика перед кафе “Псьол” на вулиці Каштановій.

  Дякуємо Олегу Анатолійовичу Веретельнику та В’ячеславу Михайловичу Вороненку за надані матеріали для здійснення заходів з благоустрою на вулиці Каштановій.

  Кілька днів тому на вулиці Шевченка була викрадена нещодавно там встановлена урна для сміття. Завдяки старанням співробітників відділення Національної поліції у Великобагачанському районі викрадена урна знайдена вже забетонованою в обійсті жительки одного з розташованих поруч домогосподарств. Наразі вирішується питання про притягнення винуватиці до відповідальності. Дякуємо співробітникам поліції за сумлінне виконання службових обов’язків.

  24 жовтня відбулася 17 сесія сьомого скликання Великобагачанської селищної ради. До порядку денного були внесені майже 40 питань з числа віднесених до компетенції органу місцевого самоврядування. Значна частина пленарного засідання була присвячена розгляду звернень керівників бюджетних установ комунальної власності. Зокрема, кошти з місцевого бюджету отримали Бутоводолинський сільський будинок культури на придбання сценічних костюмів жіночій групі народного аматорського хорового колективу. Також були виділені кошти Великобагачанському районному будинку творчості дітей та юнацтва і Великобагачанській загальноосвітній школі на передплату фахових періодичних видань, Центру первинної медико-санітарної допомоги на придбання ноутбука для ведення медичної документації, центральній районній лікарні на придбання медикаментів та медичного інвентаря. Частково задоволені прохання районного методичного центру народної творчості щодо виділення коштів на придбання кондиціонерів та Великобагачанської загальноосвітньої школи — на ремонт автомобіля, необхідного для навчання автосправі учнів старших класів. Крім того, сесія селищної ради розглянула ряд інших питань порядку денного: земельних, виплати допомоги демобілізованому учасникові антитерористичної операції тощо. Юрист селищної ради Анатолій Писаренко проінформував депутатів про особливості електронного декларування доходів депутатами місцевих рад. Начальник відділу надання адміністративних послуг Сергій Андріященко звітував про діяльність відділу. З квітня 2016 року відділ надав різноманітних адміністративних послуг жителям громади та іншим громадянам на суму понад 70 тис. грн.

  26 жовтня працівники Красногорівської філії ПАТ “Полтаваобленерго” виконували планові профілактичні роботи в центральній частині Великої Багачки. Внаслідок чого приміщення селищної ради лишалося знеструмленим протягом усього робочого дня, що робило неможливою її діяльність, зокрема, роботу зі зверненнями громадян. Користуючись нагодою, працівники селищної ради провели акцію з прибирання парку навколо Меморіалу солдатської слави, приурочивши її до чергової річниці визволення України від німецьких загарбників.

  За інформацією районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану, з 20 по 26 жовтня 2016 року зареєстровані 1 народження (на території селищної ради відсутні), 3 смерті (2 — на території селищної ради), 2 шлюби (1), одне розлучення (1).

  Нагадуємо жителям громади, що 28 жовтня о 4.00 годині, у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України, відбудеться переведення стрілок годинників на 1 годину назад.

Шановні великобагачанці!

  Голова селищної ради, депутатський корпус та виконавчий комітет щиро вітають вас із 72-ю річницею визволення України від німецько-фашистських загарбників. Ця знаменна подія поклала край поневоленню нашої Батьківщини, додала віри у Перемогу і краще мирне життя після закінчення війни. Схилимо голови у пам’ять про загиблих і померлих учасників бойових дій, побажаємо здоров’я живим учасникам Другої світової війни. Хай мир, достаток і благополуччя постійно будуть в наших родинах, громаді і в країні!

  Хай вам щастить!

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ 

шеф-редактор Анатолій КАРПОВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь