A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 52

Дата: 31.01.2017 14:28
Кількість переглядів: 844

                   РІДНЕ СЕЛИЩЕ

               

                       Інформаційний бюлетень

                       №4 (52) 26.01.2017

                                               

Інформуємо про поточні події діяльності Великобагачанської селищної ради та життя територіальної громади.

 

   20 січня у Великій Багачці відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності України. Заступник селищного голови Анатолій Каленіченко брав участь у покладанні квітів до Меморіалу Небесної Сотні, а секретар селищної ради Людмила Срібна — до пам’ятника  Шевченку у Великій Багачці.

 

   22 січня в районному центрі методичної творчості відбувся ювілейний концерт «Спішу за роками, щоб пісню доспівати — оту єдину, що не встила мати», заслуженого працівника культури України, депутата селищної ради Григорія Кузьмича Серьожкіна, присвячений його 75-річчю. У переповненому залі метр нашої культури та керовані ним колективи продемонстрували творчі здобутки останнього часу. Селищний голова Юрій Саковський привітав ювіляра та вручив йому цінний подарунок.

 

   24 січня відбулося перше у нинішньому році засідання виконкому селищної ради. На ньому про співпрацю з органом місцевого самоврядування звітував директор територіального центру соціальної допомоги Микола Горбань. Він поінформував про обсяг наданих центром послуг для пільгових категорій населення громади. Особливо велике значення має обслуговування вдома одиноких літніх громадян. В той же час недостатнє фінансування закладу змушує його керівництво сподіватися на співфінансування із селищного бюджету. Інформація була взята до відома.

Директор комунального підприємства «Великобагачанський житлосервіс» Євгеній П’ятак повідомив про діяльність підприємства протягом останнього часу. Однією з проблем, що постали перед «Великобагачанським житлосервісом» є заборгованість жителів кількох будинків за електроенергію, витрачену на освітлення місць загального користування (під’їздів, підвалів тощо). З мешканцями цих будинків (3 на вулиці Європейській та один — на Шевченка) будуть проведені профілактичні розмови, в разі відсутності відповідної реакції — об’єкти знеструмлять до погашення заборгованості.

   Виконавчий комітет також розглянув питання щодо реєстрації колективних договорів та ліцензій на торгівлю підакцизними товарами, затвердження актів на видалення зелених насаджень, розглянув ряд інших питань,  віднесених до його компетенції.

 

   Колектив підстанції екстренної медичної  допомоги Великобагачанського району дякує керівництву та депутатам селищної ради за надану допомогу в облаштуванні приміщення підстанції. Зокрема, в частині надання лінолеуму для підлоги.

 

   Дякуємо головному лікарю центральної районної лікарні, депутату селищної ради Леоніду Гавловському за доломогу, надану в матеріальному забезпеченні місцевого загону територіальної оборони.

 

   Як вже повідомлялося у попередньому номері «Рідного селища», у Великій Багачці та інших населених пунктах громади почастішали випадки нападів собак на перехожих, в тому числі дітей. У всіх відомих випадках таких нападів йдеться не про безпритульних тварин, а про собак, які утримуються громадянами та були відпущені чи втекли з домогосподарств. У зв’язку із ситуацією, що склалася, селищна рада буде вживати передбачених законом заходів. Шановні жителі громади! Уникайте самовільного вигулу ваших собак за межами  приватних територій. Вбережіть від небезпек як своїх співгромадян, так і самих тварин.

 

   25 січня відбулася двадцять перша сесія селищної ради сьомого скликання. До порядку денного сесії було внесено понад 50 питань порядку денного та «Різне». Сесія заслухала звіти начальника відділу освіти, молоді та спорту Сергія Кушнерика та директора районного будинку творчості дітей та юнацтва Василя Бережного про використання коштів, наданих у 2016 році в рамках субвенції закладам освіти територіальної громади.

   Депутати затвердили фінансовий звіт селищної ради, розглянули ряд звернень від установ,  розташованих на території селища. У більшості випадків депутати ухвалили рішення про виділення відповідної фінансової допомоги за рахунок вільного залишку коштів селищного бюджету за підсумками першого півріччя 2017 року. Разом із тим, кошти були виділені на потреби невідкладного характеру, як-то передплата фахових періодичних видань для Довгалівської школи чи програмне забезпечення платіжних систем відділення Держказначейства.

   Сесія внесла зміни до програм соціально-економічного та культурного розвитку, благоустрою населених пунктів, підтримки забезпечення обслуговування бюджетів та оперативного управління бюджетними коштами, затвердила штатний розпис комунального підприємства «Великобагачанський житлосервіс» та нове Положення про відділ благоустрою селищної ради. Були також прийняті рішення з цілого ряду земельних та інших питань.

 

   За інформацією районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану, з 19 по 26 січня відділом зареєстровані 1 народження та 1 смерть серед жителів нашої територіальної громади. Шлюби та розлучення не реєструвалися.

 

Державні, професійні та неофіційні свята наступного тижня:

26 січня — Міжнародний день митника, День працівника контрольно-ревізійної служби України.

29 січня — День пам’яті Героїв Крут.

 

Хай вам щастить!

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ       

 

                                                                            шеф-редактор Анатолій КАРПОВ                  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь