A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень №10 (79)

Дата: 01.08.2017 14:18
Кількість переглядів: 930

НАША ГРОМАДА

Інформаційний бюлетень № 10 (79)

27.07.2017

 

 

23 липня в Довгалівці відбулося святкування Дня села. В урочистостях брали участь заступник селищного голови Анатолій Каленіченко і депутат селищної ради Антоніна Живолуп. З нагоди Дня села група жителів Довгалівки отримали відзнаки і цінні подарунки від селищної ради. Нагороди отримали ветерани праці Раїса Фелоненко, Олександра Марченко, Лідія Отраковська, Ніна Твердохліб, Людмила Підгорна та іменинниця святкового дня Олександра Лоєнко. Подія завершилася святковою дискотекою для молоді.

 

Відбулися сходки жителів Багачки Першої та Пушкаревого, в яких брали участь селищний голова Юрій Саковський, його заступник Віктор Беркало, в. о. старости Лідія Гордусенко, депутат селищної ради Петро Гриценко. Зібрання були присвячені з’ясуванню проблем повсякденного життя населених пунктів, їх громадському обговоренню та пошуку шляхів вирішення.

 

У Великій Багачці перебував з візитом Володимир Микійчук, виконавчий директор Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування. Він зустрівся із селищним головою Юрієм Саковським; сторони обговорили можливості взаємовигідної співпраці асоціації з Великобагачанською об’єднаною територіальною громадою.

 

Протягом 21—23 липня у Полтаві відбувався семінар для керівників та представників об’єднаних територіальних громад, організований Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства та Національним фондом на підтримку демократії (США). Великобагачанську ОТГ на семінарі представляв радник селищного голови Сергій Семенюта.

 

Активісти громадського об’єднання «Рибачок» запустили в річку Затон близько 180 кілограмів зарибка карася. Дякуємо орендарям ставків Сергію Ситнику та Олександру Петренку за надану допомогу. У планах ГО «Рибачок» — продовження зариблення водойми саме місцевими, притаманними даній водоймі видами риб.

 

Відбулася робоча поїздка землевпорядника селищної ради Тетяни Гладкої, депутатів селищної ради Віктора Бутенка і Олександра Якименка до Багачки Першої. Метою поїздки було вивчення проблемних питань землекористування на території відповідного старостинського округу. Відбулися зустрічі представників робочої групи з в. о. старости Лідією Гордусенко та громадськістю села.

 

Завершений ремонт приміщення Багачанської Першої амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Розпочаті ремонтні роботи в фельдшерсько-акушерському пункті Семенівки.

 

До відома учасників бойових дій!

Відділ Держгеокадастру у Великобагачанському району прохає усіх учасників бойових дій, котрі отримали в Головному управлінні Держгеокадастру в Полтавській області накази про дозвіл на розробку проектної документації на земельні ділянки потурбуватися про прискорення робіт з розробки проектної документації. Проекти мають бути подані на затвердження до ГУ Держгеокадастру до 1 вересня 2017 року. Це прискорить отримання учасниками бойових дій земельних ділянок у власність.

 

 

 

Протягом 23—25 липня пересувний флюорограф працював у Якимовому, Балюках, Бутовій Долині, Малій Решетилівці, Затоні, Байраці. Завдяки старанням працівникам Центру первинної медико-санітарної допомоги та за матеріальної підтримки селищної ради оглядом була охоплена значна частина населення названих сіл. Наразі очікуються результати проведених досліджень, на підставі яких будуть вживатися необхідні медико-санітарні заходи.

 

У зв’язку з настанням спекотної погоди було організоване поливання новонасаджених дерев у парку села Стефанівщина. Дякуємо керівництву ПП «Комунар» за наданий транспорт та іншу організаційну підтримку.

 

Дякуємо жителеві громади Андрію Герасименку, за ініціативи ізусиллями якого була після буревію розчищена від гілля частина автошляху до Якимового.

 

Селищною радою виготовлені, доставлені і встановлені дошки оголошень в Балюках та Багачці Першій.

 

В найближчі вихідні відбудуться святкування Дня села в двох населених пунктах об’єднаної громади. 28 липня, о 15 годині урочистості розпочнуться в Пушкаревому, а 29 липня День села відзначатимуть у Якимовому. Тут свято розпочнеться о 14 годині. Запрошуємо жителів та гостей сіл до участі у святкуванні.

 

29 липня стартує друге коло районної першості з футболу. Цього дня зустрічаються: Радивонівка — Байрак; Устивиця — Білоцерківка; Багачка Перша — Степанівка (в Семенівці); Гоголеве — Довгалівка. Початок усіх матчів о 17 годині. До екватору змагань команди-учасниці підійшли з такими здобутками:1. Білоцерківка — 19; 2. Степанівка — 18; 3. Байрак — 16; 4. Радивонівка — 12; 5. Устивиця — 7; 6.  Гоголеве — 6; 7. Багачка Перша — 4; 8. Довгалівка — 0.

 

Офіційні, неофіційні свята і пам’ятні дати наступного тижня:

28 липня — День хрещення Київської Русі—України; Всесвітній день боротьби з гепатитом; День PR-спеціаліста.

29 липня — Міжнародний день тигра.

30 липня — День працівника торгівлі; День флоту України; Міжнародний день дружби.

31 липня — День системного адміністратора.

2 серпня — День високомобільних десантних військ України.

4 серпня — День Національної поліції; Міжнародний день пива.

5 серпня — Міжнародний день світлофора.

 

Районний відділ Державної реєстрації актів цивільного стану надав інформацію про свою діяльність у першому півріччі 2017 року. Зокрема, за звітний період зареєстровані 73 народження (55 свідоцтв про народження видані безпосередньо в пологовому відділенні Великобагачанської ЦРЛ), 244 смерті, 18 шлюбів (з них 12 — в урочистій обстановці), 7 розірвань шлюбу, 2 зміни імені. На запити громадян видані 165 витягів з Державного реєстру актів цивільного стану, з них 119 безоплатних та 46 платних. Сума державного мита, справленого за державну реєстрацію актів цивільного стану та повторну видачу свідоцтв склала 167 гривень.

 

Хай вам щастить!

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

шеф-редактор Анатолій КАРПОВ

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь