A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 4(73)

Дата: 19.06.2017 14:07
Кількість переглядів: 847

 НАША ГРОМАДА

  Інформаційний бюлетень № 4 (73)

  15.06.2017

 

8 червня відбулося засідання виконавчого комітету селищної ради. З інформацією про підсумки опалювального сезону 2016-2017 рр. та про підготовку до наступного опалювального сезону виступив майстер комунального підприємства «Миргородтеплоенерго» Василь Ільїн. Дана інформація була взята виконавчим комітетом до відома. Особливу увагу при підготовці опалювального сезону було вирішено звернути на опалювальні мережі, котрі не мають балансоутримувачів.

Заступник селищного голови Анатолій Каленіченко запропонував графік прибирання ряду несанкціонованих сміттєзвалищ на території об’єднаної громади. Роботи, згідно з планом, мають бути завершені до 1 жовтня, силами відділу благоустрою селищної ради та залучених суб’єктів господарювання.

Виконком погодив гірниче відведення земельної ділянки  родовища мінеральної води для санаторію «Псьол», надав дозволи на знесення та реконструкцію житлових будинків, на встановлення зовнішньої реклами та розглянув ряд інших питань, віднесених до його компетенції.

 

14 червня у Хоролі відбулася нарада під головуванням народного депутата України Костянтина Іщейкіна за участі Великобагачанського селищного голови Юрія Саковського. На зібранні обговорювався ряд актуальних питань діяльності територіальних громад. Найбільша увага, зокрема, була приділена проблемам правоохоронної діяльності та забезпечення громадського порядку. Крім того, народний депутат запевнив, що ініційована Юрієм Саковським нарада щодо ремонту доріг на територіях об’єднаних громад відбудеться найближчим часом із залученням обласних спеціалізованих служб.

 

Заступник селищного голови Анатолій Каленіченко разом з представниками обласної екологічної інспекції обстежив аварійні дерева на територіях Радивонівки, Якимового, Балюків та Великої Багачки. За наслідками обстеження були складені акти відповідної зразка. Після їх затвердження розпочнеться видалення небезпечної рослинності.

 

Селищний голова Юрій Саковський разом із начальником Миргородського центру поштового зв’язку УДППЗ «Укрпошта» Володимиром Святенчуком відвідав всі поштові відділення на території ОТГ. Головна мета поїздки — з’ясування стану матеріально-технічного забезпечення відділень зв’язку та умов праці листонош.

 

На ринковій площі Радивонівки відбулася сходка за участі селищного голови Юрія Саковського, його заступника Віктора Беркала, в. о. старости Лідії Філіпенко, депутата селищної ради Антона Яркого, директора Радивонівської ЗОШ І—ІІІ ст. Івана Кунатенка, головного лікаря місцевої амбулаторії ЗПСМ В’ячеслава  Кравченка та громадськості села. В ході зустрічі селищний голова поінформував про  хід вирішення питань, піднятих на аналогічному зібранні кілька тижнів тому.

 

У Володимирівці виник конфлікт між орендарем місцевого ставка та групою жителів навколишніх садиб, які поскаржилися з цього приводу до селищної ради. Зустріч селищного голови Юрія Саковського із заявниками та орендарем відбулася безпосередньо на місці конфлікту. Сторонам було рекомендовано діяти виключно в межах чинного законодавства та на принципах добросусідства.

 

Відбулася зустріч селищного голови Юрія Саковського з представниками менеджменту групи компаній «Кулінічі». За результатами зустрічі досягнута домовленість про ремонт східців у магазині «Кулінічі», що на розі вулиці Каштанової та провулка Шкільного, а також про розміщення на території закладу квітника у вигляді декоративного колодязного зрубу, про який згадувалося в попередньому номері «Нашої громади».

 

14 червня відбулося засідання бюджетної комісії селищної ради, на якому був розглянутий ряд питань фінансового характеру. Найбільш актуальним з них був проект затвердження ставок місцевих податків і зборів. Проект із внесеними поправками отримав схвалення профільної комісії і буде запропонований до розгляду на найближчій сесії селищної ради.

 

9 червня відбулася сходка жителів вулиці Тітова у Великій Багачці за участі селищного голови Юрія Саковського, депутата селищної ради Сергія Ярошенка та майстра дільниці комунального підприємства «Миргородводоканал» В’ячеслава Шості. Йшлося про необхідність термінового ремонту ділянки водогону на частині даної вулиці.

 

Наступного дня аналогічне зібрання за участі селищного голови Юрія Саковського, депутата селищної ради Олександра Макаренка та начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Сергія Кушнерика відбувалося в Бутовій Долині. Тут обговорювали питання будівництва дитячого та спортивного майданчиків на місцевому стадіоні. Пісок на місце виконання робіт вже завезений і невдовзі робочий процес буде продовжений.

Інші питання, які були порушені  місцевими жителями перед органом самоврядування — підтоплення кількох садиб Бутової Долини дощовими і талими водами та пов’язана із цим необхідність ремонту водопропускної споруди на одній з вулиць села.

 

13 червня у Великобагачансьскій загальноосвітній школі відбулися збори громадськості за участі батьківського активу навчального закладу. Директор школи Лариса Марченко відзвітувала про діяльність школи та свою, як її керівника, протягом останнього навчального року. Вона подякувала керівництву та депутатам селищної ради, а також спонсорам за надану допомогу. Голова опікунської ради школи Ольга Чернуха надала інформацію про використання коштів фонду школи. Селищну раду на зібранні представляли депутат, голова бюджетної комісії Сергій Ярошенко та радник селищного голови Анатолій Карпов.

 

У Степанівці продовжується прибирання територій населених пунктів. На кладовищі та у двох садибах, де проживають одинокі престарілі громадянки, вирубані хащі та викошена трава.

 

У Стефанівщині відбулося храмове свято. На місці, де колись розташовувалася Всіхсвятська церква за ініціативи директора ПП «Комунар» Олександра Джуганя встановлений і освячений пам’ятний хрест.

 

На території Багачанського Першого старостинського округу проведені роботи з видалення аварійних дерев. Зокрема, біля фельдшерсько-акушерського пункту в Пушкаревому та навколо стадіону в Семенівці. Всі заходи були завчасно погоджені з установами екологічного контролю. Випилювання здійснювалося силами безробітних, задіяних до громадських робіт та працівників ПП «Комунар».

 

Відбулися ігри чергового туру першості району з футболу. Їх результати:

Гоголеве — Білоцерківка 0:4; Степанівка — Байрак 3:2; Багачка Перша — Довгалівка 5:4; Устивиця — Радивонівка 0:4.

В наступному турі 17 червня зустрічаються:

Радивонівка — Гоголеве (17.00);

Білоцерківка — Степанівка (17.00);

Довгалівка — Устивиця (Велика Багачка, 14.00);

Байрак — Багачка Перша (Велика Багачка, 17.00).

 

Офіційні, неофіційні свята та пам’ятні дати наступного тижня:

17 червня — Всесвітній день боротьби з опустелюванням та посухою.

18 червня — День медичного працівника; День дільничного інспектора поліції.

19 червня — Всесвітній день мотоцикліста.

20 червня — Всесвітній день біженців.

22 червня — День Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

 

Хай вам щастить!

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ       шеф-редактор Анатолій КАРПОВ                                                                                 

 

                                                                                                                                                

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь