A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської селищної ради ОТГ

Дата: 16.11.2017 13:35
Кількість переглядів: 958

 

 

НАША ГРОМАДА

Інформаційний бюлетень № 25 (94)

Великобагачанської об’єднаної територіальної громади (ОТГ)

16.11.2017

   9 листопада для працівників культури Великобагачанської об’єднаної територіальної громади Великобагачанською селищною радою була організована екскурсія до Спасо-Преображенського Мгарського монастиря, що знаходиться у Лубенському районі. На екскурсії побували: секретар Великобагачанської селищної ради Людмила Срібна, завідувач сектору культури та туризму Великобагачанської селищної ради Наталія Проскура, в.о. старости Степанівського старостинського округу Ніна Большачкова, в.о. старости Радивонівського старостинського округу Лідія Філіпенко, в.о. старости Багачансько Першого старостинського округу Лідія Гордусенко та працівники клубних закладів із Якимового, Степанівки, Багачки Першої, Радивонівки, Балюків, Бутової Долини. По завершенні екскурсії, з працівниками культури було обговорено плани роботи на 2018 рік та матеріальне забезпечення клубних закладів.  

    11 листопада у приміщенні Балюківського сільського клубу відбулось святкування п’ятої річниці жіночого вокального ансамблю «Хуторяночка», керівником якого є Валентина М’якота. На святкуванні побували селищний голова Юрій Саковський і завідувач сектору культури та туризму Великобагачанської селищної ради Наталія Проскура; вони виступили з вітальними словами до учасників ансамблю. З нагоди річниці, колектив був нагороджений подякою Великобагачанської селищної ради за виконану майстерність та активну творчу діяльність на ниві розвитку національної культури. Також був присутній на святі депутат Великобагачанської селищної ради Василь Вишар. Художній керівник Валентина М’якота розповіла про історію утворення колективу та окремо про кожну учасницю, назвала людей, які допомагають вокальному ансамблю і підтримують його, вручила подяки. Ансамбль «Хуторяночка» подарував присутнім чудовий концерт.

    11 - 12 листопада пройшли районні предметні олімпіади з української мови та літератури, правознавства, біології,  у яких  взяли участь учні   7 – 11 класів. На олімпіаді з української мови та літератури І місце посіла учениця 8 класу Великобагачанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Марія Кононенко (учитель Інна Миколаївна Каленіченко), ІІ місце зайняла учениця 8 класу Великобагачанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Владислава Сень (учитель Інна Миколаївна Каленіченко), ІІ місце також посіла учениця 7 класу Великобагачанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ліза Гошовська (учитель Людмила Михайлівна Мошинська),  ІІІ місце зайняла учениця 9 класу Якимівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Марія Черевко (учитель Валентина Володимирівна Гринь). На олімпіаді з правознавства учениця 9 класу  Великобагачанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ельвіра Бужин посіла ІІ місце, а учениця 10 класу Великобагачанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Марія Вороненко - ІІІ місце (учитель Наталія Михайлівна Радченко). На олімпіаді з біології призові місця зайняли учні Великобагачанської ЗОШ І-ІІІ ступенів: І – учениця 8 класу Маргарита Пилипенко, ІІ – учениця 8 класу Софія Чишко, ІІІ – учениця 11 класу Ліна Нечай (учитель Валентина Василівна Соболєва).

Дякуємо Степану Григоровичу Здрилюку

за допомогу в установці лавочки  біля будинку №1 у провулку Шкільному. Лавочка була виготовлена відділом благоустрою.

   13 листопада в Полтавській обласній раді відбулась зустріч голови облради Олександра Біленького з селищним головою Юрієм Саковським. Були обговорені проблемні питання становлення Великобагачанської ОТГ та участь у співфінансуванні програм, передбачених обласною радою.

   13 листопада до нашої громади завітали журналісти із Всеукраїнської громадсько-політичної газети «Зоря Полтавщини» . Журналіст Вікторія Корнєва поспілкувалась із  селищним головою Юрієм Саковським, секретарем селищної ради, депутатом селищної ради Людмилою Срібною, з головним лікарем ЦРЛ Леонідом Гавловським, з лікарем-анестезіологом, депутатом селищної ради Андрієм Морозом, з директором КП «Великобагачанський житлосервіс» Євгенієм П’ятаком, з приватним підприємцем Володимиром Шестеріковим. Інтерв’ю читайте у  найближчих випусках газети «Зоря Полтавщини» .

   14 листопада у Полтавській облдержадміністрації  відбувся навчальний семінар з публічних закупівель. Провів його координатор регіонального центру компетенції  Prozorro в Полтавському регіоні. На семінарі побував завідувач сектору економічного розвитку та інвестицій Сергій Семенюта.

16 листопада селищний голова Юрій Саковський привітав працівників ПАТ «Укртелеком» з Днем працівників радіо, телебачення та зв’язку і, з нагоди свята, вручив подяку Великобагачанської селищної ради за багаторічну сумлінну працю  Назаренку Валерію Олександровичу, кабельнику-спаювальнику ПАТ “Укртелеком» СЛД №3 селища Велика Багачка РЦТ 333 м. Миргород.

   15 листопада відбулась восьма сесія Великобагачанської селищної ради ОТГ сьомого скликання, на якій було розглянуто  більше 120 питань. Перед початком сесії селищний голова представив депутатам нового працівника селищної ради – головного бухгалтера  Людмилу Григорівну Федорченко. Із фінансовими питаннями виступила бухгалтер Галина Гирька. Депутатами було підтримано ряд рішень про виділення субвенцій  для установ на їх потреби та коштів для жителів громади, було підтримано проект нового штатного розпису селищної ради. Була заслухана інформація директора КП «Великобагачанський житлосервіс» щодо проекту про підняття тарифів на послуги вивезення та розміщення твердих побутових відходів. Депутати вирішили більш детальніше вивчити це питання і повернутись до нього на наступній сесії.    Із земельними питаннями виступила начальник відділу містобудування та земельних відносин Тетяна Гладка.  Депутати підтримали ряд рішень про відведення і вилучення земельних ділянок жителям громади. Заступник селищного голови Анатолій Каленіченко доповів про депутатські звернення до Великобагачанської селищної ради.

  Для  покращення дорожнього покриття був завезений щебінь у Радивонівський старостат (490 тон), Якимівський старостат (490 тон), Багачансько Перший старостат (490 тон) та селище Велика Багачка (560 тон).

  У Степанівський, Якимівський та Багачансько Перший старостати завезено піщано-соляну суміш для підсипки доріг у зимовий період.

  У Великій Багачці облаштована нова передня огорожа на містку  у районі примикання вулиць Шевченка та Європейської.

  У селі Якимове виконано ямковий ремонт  вулиць працівниками Великобагачанської філії ДП «Полтавський облавтодор».

За інформацією Великобагачанського районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, у період з 25 жовтня по 15 листопада 2017 року, у нашій громаді зареєстровано 5 народжень , 2 укладання шлюбу, 9 смертей .

Офіційні, неофіційні свята і пам’ятні дати в Україні:  16 листопада — День працівників радіо, телебачення та зв’язку України; Міжнародний день терпимості; Всесвітній день філософії. 17 листопада — Міжнародний день студента; Міжнародний день недоношених дітей. 19 листопада — День працівників сільського господарства України; Всесвітній день пам’яті жертв транспортних пригод. 20 листопада — Всесвітній день дитини. 21 листопада — День Гідності і Свободи; Всесвітній день телебачення; Всесвітній день вітань. 22 листопада — День синів.

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ОТГ               шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА

                                                                                                                           

                                                           


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь