Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень №65

Дата: 25.04.2017 13:34
Кількість переглядів: 818

                                                                         РІДНЕ СЕЛИЩЕ

                                                          Інформаційний бюлетень № 17 (65)

                                                                             22.04.2017                                                         

 

Працівниками підприємства «Вуличне освітлення» на замовлення Великобагачанської селищної ради виконані роботи із заміни ліхтарів у Бутовій Долині та у Великій Багачці на вулиці Європейській — загалом 3 шт. Встановлені нові ліхтарі у Довгалівці та Затоні (2 шт.).

 

Завдяки старанням жителя Великої Багачки Олега Веретельника виконане додаткове облаштування дитячого майданчика на вулиці Марусенка.

 

Стараннями фізичної особи-підприємця Валентини Шалаєнко та жителя Великої Багачки Олександра Кирильця встановлена тумба для квітів у вигляді плетеної корзини біля магазина «Канцтовариш» на вулиці Чекалових.

 

Завершений ремонт пам’ятника загиблим воїнам у селі Затон. Дякуємо місцевому жителю Сукару Абд Ел Вахабу за надані для виконання робіт матеріали.

 

В рамках турботи селищної ради про дітей громади за кошти місцевого бюджету для потреб районного Будинку творчості дітей та юнацтва придбаний ноутбук з належним програмним забезпеченням. Також шиються сценічні костюми для вихованців вокального та хореографічного гуртків РБТдЮ.

 

Юні танцівниці, вихованки хореографа Марини Кирилець, здобули ряд відзнак на відкритому чемпіонаті Полтавської області з bellydance (різновид східних танців). Перше місце з номінації «Ювенали/Юніори» із врученням відповідного диплома та кубка виборов колектив «Баріка» у складі Ярини Кирилець, Євгенії Тур, Назрін Гасанової, Дарини Живолуп, Юлії Живолуп, Софії Пономаренко та Марини Бибик. А Кіра Гребельник стала переможницю в наймолодшій віковій категорії —Baby.

 

Працівники Великобагачанського лісництва ДП «Миргородський лісгосп» провели толоку з прибирання закріпленої території біля автозаправної станції на вулиці Зарічній. Працівники ветеринарної лікарні провели толоку з прибирання прилеглої до їхньої установи території.

 

Великобагачанська селищна ветеранська організація зареєстрована у відповідності до чинного законодавства про об’єднання громадян, отримавши статус юридичної особи. Дякуємо за сприяння в реєстрації заступнику голови Полтавської облдержадміністрації Олегу Пруглу, секретарю селищної ради Людмилі Срібній, депутату селищної ради Віктору Бутенку, члену виконавчого комітету селищної ради Анатолію Писаренку.

 

З ініціативи члена виконкому селищної ради, голови Федерації футболу Великобагачанського району Володимира Журавля відбулася зустріч за його участю, а також за участю селищного голови Юрія Саковського, голови районної організації фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Василя Коцаря, спеціаліста відділу освіти, молоді та спорту РДА Віктора Недайкаша. На зібранні була досягнута домовленість про проведення у 2017 році відкритої першості Великобагачанської об’єднаної громади з футболу.

 

Розпочався процес оновлення існуючих та створення нових дорожніх розміток на пішохідних переходах селища. Вже виконані відповідні роботи на пішохідних переходах вулиць Шевченка та Каштанової.

 

У відповідності до звернень депутатів селищної ради встановлені кілька додаткових дорожніх знаків на вулиці Каштановій у Великій Багачці, а також у Бутовій Долині.

 

Дякуємо підприємцю Олексію Мазуру за забезпечення пасками з нагоди свята Великодня найбільш малозабезпечених і соціально незахищених жителів громади.

 

За зверненнями жителів Великої Багачки ліквідовані або приведені до належного санітарного стану кілька аварійних дерев на території селища.

 

14 квітня селищний голова Юрій Саковський мав зустрічі з першим заступником голови облдержадміністрації Андрієм Пісоцьким і в. о. начальника ДП «Полтавський облавтодор» Віталієм Тузом. Основною темою розмови став ремонт ділянки дороги Бутова Долина — Буряківщина. Сторони загалом досягли порозуміння щодо ключових аспектів даного питання.

 

Продовжується монтаж паркану навколо селищного кладовища №2 (р-н колишнього хлібзаводу).. Планується завершення цих робіт в найближчому майбутньому.

 

Дякуємо депутату селищної ради Ользі Тур за організацію та безпосередню участь в облаштуванні автостоянки біля будинку на вулиці Каштановій, 27.

 

20 квітня відбулося чергове засідання виконавчого комітету селищної ради. Головним питанням, внесеним до порядку денного, був стан благоустрою населених пунктів громади, про що доповідав начальник відділу благоустрою селищної ради Владислав Третяк. Мова йшла про виконання традиційних весняних робіт з прибирання територій, вивезення сміття тощо. З даного приводу виконком ухвалив ряд рішень. Крім того, на засіданні були розглянуті деякі інші питання, що перебувають у компетенції виконавчого комітету.

 

У відповідності до рішення сесії селищної ради, за рахунок субвенції з місцевого бюджету був придбаний демонстраційний проектор для потреб центральної районної бібліотеки.

 

За інформацією, наданою районним відділом Державної реєстрації актів цивільного стану, у 2016 році Міністерством юстиції започаткований пілотний проект щодо державної реєстрації шлюбу у скорочені строки за обраним заявниками місцем. Нова послуга надає можливість зареєструвати шлюб швидко і зручно, без попередніх відвідувань відділів ДРАЦС. Реєстрація шлюбу відбувається у день звернення.

Старт пілотного проекту на Полтавщині відбудеться наприкінці квітня нинішнього року. Для того, щоб скористатися послугою експрес-одруження, потрібно зробити кілька простих кроків:

  1. Звернутися до організатора шлюбної церемонії; інформація про них розміщена на сайтах Мінюсту та головних регіональних управлінь юстиції.
  2. Обрати час та місце проведення реєстрації шлюбу.
  3. Укласти відповідний договір з організатором.
  4. Прийти на весілля.

Це ще одна з ініціатив, які створюють сприятливі можливості для громадян в отриманні послуг.

 

Шановні виборці!

Великобагачанська селищна виборча комісія запрошує на зустріч з кандидатами на посаду Великобагачанського селищного голови. Зустріч відбудеться 25 квітня 2017 року в залі відділу освіти, молоді та спорту РДА за адресою: вул. Каштанова, 22, Велика Багачка. Ви матимете можливість поставити до кожного з кандидатів запитання, які вас цікавлять.

 

Офіційні, неофіційні свята та пам’ятні дати наступного тижня:

23 квітня — Міжнародний день астрономії; Всесвітній день книжок і охорони авторського права; Всеукраїнський день психолога.

25 квітня — Всесвітній день боротьби проти малярії.

26 квітня — День учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС; Всесвітній день інтелектуальної власності.

28 квітня — Всесвітній день охорони праці.

29 квітня — Всесвітній день танцю; Міжнародний день ветеринарного лікаря.

30 квітня — Всесвітній день споріднених міст; Міжнародний день джазу.

 

Хай вам щастить!

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ      шеф-редактор Анатолій КАРПОВ              

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь