A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 9

Дата: 31.03.2016 11:39
Кількість переглядів: 772

Інформаційний бюлетень № 9

  Вітаємо члена виконкому Яценко О. В. із присвоєнням їй звання вчителя вищої категорії. Бажаємо Оксані Володимирівні подальших успіхів у нелегкій праці педагога!

  Минулий тиждень позначився активною роботою в напрямку благоустрою селища. Навіть попри те, що погодні умови завадили проведенню вже традиційного «чистого четверга», зроблено було немало. Так, по вул. Каштановій (вул. Леніна) відділом благоустрою було встановлено 8 урн для сміття, по вул. Шевченка – 5.
  За сприяння головного лісничого лісгоспу Кожем?яко М. М. встановлено стіл і лавки біля «альтанки молодят». З допомогою техніки, наданої Балюком С. Г., було вивезено дерева, спиляні в парку, що біля стадіону. У цьому ж парку облаштували новий місток для проходу мешканців і привели до ладу старий місток. У центрі селища, по вул. Леніна,44 селищною радою встановлено дерев’яний паркан. На майданчику перед Районним методичним центром народної творчості та культурно-дозвіллєвої роботи завдяки підприємцю Мальку О. І. встановлено дві лавки для відпочинку мешканців та гостей селища. Депутат селищної ради Ярошенко С. М. організував висаджування 20 саджанців берези по вул. Набережній (Жертв Революції). За сприяння депутата селищної ради Живолупа О. М. у с. Довгалівка облаштовано дошку оголошень, вивезено гілки дерев, пошкоджених омелою.
  З ініціативи депутата селищної ради Гавловського Л. О. та за участі селищного голови Саковського Ю. Б., його заступника Каленіченка А. М. відбулися збори мешканців вул. Піонерської. Обговорювали питання наведення порядку на вулиці, зокрема, ліквідацію стихійних смітників, а також ремонт дорожнього покриття.
  22 березня відбулася 7 сесія VІІ скликання Великобагачанської селищної ради. Було розглянуто низку важливих питань. Так, сесія вирішила надати фінансову допомогу КЗ «Великобагачанський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» для оплати опалення Довгалівського та Бутоводолинського фельдшерсько-акушерських пунктів у березні 2016 року, а також оплату робіт по виготовленню проектно-кошторисної документації та ремонтно-будівельних робіт по заміні віконних рам та дверних полотен у Бутоводолинському фельдшерсько-акушерському пункті. До того ж, селищна рада прийме участь у фінансовій підтримці Великобагачанської дитячо-юнацької спортивної школи для участі її вихованців у першості району на чотирьох кубках з футболу, а також надасть фінансову підтримку відділу освіти Великобагачанської райдержадміністрації для безкоштовного харчування дітей учасників АТО Великобагачанського, Бутоводолинського, Довгалівського дошкільних навчальних закладів.
  24 березня у Миргороді відбулася чергова зустріч міських і селищних голів, організована з ініціативи Асоціації міст України. Говорили про хід проведення територіальної реформи на місцевому рівні.
  26-27 березня народний аматорський вокальний колектив «Булава» (керівник – В. В. Шарий) Бутоводолинського сільського клубу відвідав із концертом кілька населених пунктів Слов’янського району. Аматори побували у м. Слов’янськ, сел. Райгородок, с. Малинівка. За словами учасника колективу і депутата Великобагачанської селищної ради Макаренка О. А., аматори не відчули жодного дискомфорту у спілкуванні, їх зустрічали дуже привітно, глядачі були надзвичайно задоволені концертом і запрошували приїздити знову. Слов’янська райдержадміністрація нагородила колектив подякою. Зазначимо, що ця поїздка стала можливою завдяки фінансовій підтримці з боку ряду небайдужих осіб, а також Великобагачанської селищної ради, за сприяння якої було придбано сценічні костюми та виготовлено афіші.
  30 березня у Великобагачанській районній бібліотеці пройшов конкурс «Кращий читач Великобагачанщини – 2016», у якому взяли участь учні 6-7 класів. На заході були присутні гості із Національної бібліотеки України для дітей на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України, президентом української секції IBBY Гордієнко А. І. По завершенні конкурсних виступів було оголошено призерів та переможців. Серед шестикласників третє місце зайняла Дорошенко Ольга, читачка Степанівської сільської бібліотеки-філії; друге – Жабчик Ярослав, читач Багачанської Першої бібліотеки-філії; перше місце здобула Сень Владислава, читачка Великобагачанської районної бібліотеки. Серед семикласників кращими стали читачка Великобагачанської районної бібліотеки Алхатіп Аміна (третє місце); читачка Якимівської сільської бібліотеки-філії Черевко Марія (друге місце); читачка Радивонівської сільської бібліотеки-філії Семух Дарія (перше місце). Учасників конкурсу нагородили подяками, діти отримали в подарунок книги і солодощі, котрі їм презентували поважні гості з Києва. Генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Гордієнко А. І. нагородила грамотами працівників бібліотечної галузі, а саме: бібліотекаря Великобагачанської районної бібліотеки Удод Н. Я., бібліотекаря      Байрацької сільської бібліотеки-філії Проскуру В. М., методиста Великобагачанської районної бібліотеки Маленко Ю. Я., директора Великобагачанської централізованої бібліотечної системи Балюк С. Г. Подяки за небайдужість, активну підтримку і допомогу бібліотечним закладам Великобагачанщини одержали Журавель В. П. та Семука І. М. Після завершення всіх урочистостей столичні гості разом із селищним головою Саковським Ю. Б. висадили на території Великобагачанської бібліотеки яблуню.
  Робочий візит продовжився поїздкою до Байрацької сільської бібліотеки-філії, де учасники делегації ознайомилися із умовами для відвідувачів і працівників закладу.
  Зазначимо, що Гордієнко А. І. особисто передала керівникам Великобагачанської ЦРБ та Байрацької СБФ книги для поповнення бібліотечного фонду.
  Стежте за наступними випусками!


                                                                                                                       Прес-служба Великобагачанської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь