A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 13(82)

Дата: 23.08.2017 11:31
Кількість переглядів: 1017

НАША ГРОМАДА

 

Інформаційний бюлетень № 13 (82)

17.08.2017

15 серпня відбулася чергова сесія селищної ради, яка розглянула 118 питань порядку денного. В ході пленарного засідання була заслухана і взята до відома інформація заступника начальника райвідділу поліції Олександра Чередніченка  про стан охорони публічного порядку та боротьби зі злочинністю на території об’єднаної громади. Найбільше депутатів цікавило, чи не є розташовані на центральних вулицях Великої Багачки заклади «Національного лото» забороненими в країні ігровими автоматами. За словами правоохоронця, перевірка підтвердила — названі заклади працюють в правовому полі. Депутати заслухали та взяли до відома інформацію начальника Великобагачанського бюро правової допомоги Лариси Шарко, а також затвердили з її подачі Програму правової освіти населення Великобагачанської селищної ради до 2020 року. Оскільки об’єднана територіальна громада бере участь у пілотному проекті щодо залучення коштів бюджету участі Полтавської обласної ради, виникла необхідність у підтримці цього проекту. Селищна рада підтримала 8 проектів, спрямованих як на розвиток дітей та молоді (дитячі та спортивні майданчики), так і на вирішення екологічних проблем (утилізація сміття, облаштування відпочинкових зон тощо). Ті з проектів, які обласна рада визначить переможцями, отримають відповідне співфінансування. Рішенням сесії Великобагачанська ОТГ вступила до Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування. Була затверджена нова структура та штатний розпис селищної ради. Були визначені земельні ділянки для розміщення дитячих майданчиків, які надійдуть до населених пунктів громади найближчим часом. Депутати підтримали рішення про виділення коштів для співфінансуваня ремонту доріг на вулиці Каштановій у Великій Багачці (під вулиці Європейської до комбікормового заводу) та вулиці Миру в Бутовій Долині. Сесія розглянула значну кількість звернень громадян та розпорядників бюджетних коштів щодо надання допомог та субвенцій; частина з них була задоволена, іншим заявникам було рекомендовано звернутися до наступних сесій. Також був розглянутий ряд питань про внесення змін до бюджету, земельних питань та інших, віднесених до виключної компетенції сесії селищної ради.

12 серпня День села відзначали в Бутовій Долині. У святкових заходах брали участь селищний голова Юрій Саковський і депутат селищної ради Олександр Макаренко. З нагоди урочистостей  подарунками від селищної ради були нагороджені працівниця відділення «Укрпошти»  Валентина Лукаш, найменша жителька Бутової Долини Вікторія Боса, а також подружні пари, що уклали шлюб цього дня: Ілона та Сергій Макаренки, Аліна Сердюк (Бут) та Віталій Сердюк.

Протягом останнього тижня голова громадського об’єднання рибалок-любителів «Рибачок» Василь Проскура разом із активістами об’єднання Дмитром Сидоренком і Віктором Романенком привезли і запустили в річку Затон понад півтони зарибка карася. Загальна кількість рибного молодняка, що потрапила до водойми упродовж останнього сезону сягнула 1110 кг.

Відбулося засідання президії Федерації футболу Великобагачанського району, до участі в якому запросили селищного голову Юрія Саковського. На зібранні вирішувався ряд поточних і перспективних питань футбольного життя району; також були обрані делегат на конференцію обласної футбольної федерації — ними стали голова ФФВР, депутат селищної ради Володимир Журавель та Віктор Недайкаш.

В Семенівці завершилися заходи з благоустрою на футбольному полі місцевого стадіону. Поле викошене і готове приймати домашні матчі команди Багачки Першої.

Дякуємо голові фермерського господарства, члену виконкому селищної ради Борису Хорольському за дискування пляжної зони на правому березі Псла неподалік в’їзду до санаторію «Псьол».

10 серпня виконане чергове планове підгортання сміттєзвалища Великої Багачки.

На розі вулиці Каштанової та провулка Шкільного (р-н магазину «Кулінічі») встановлений перший у Великій Багачці контейнер для утилізації поліетиленових пляшок.

В попередньому турі районної футбольної першості зустрічалися: Степанівка — Білоцерківка 0:3; Багачка Перша — Байрак 1:3; Устивиця — Довгалівка 9:2; Гоголеве — Радивонівка 2:0. В наступному турі 19 серпня грають Байрак — Степанівка (у Великій Багачці); Білоцерківка — Гоголеве; Радивонівка — Устивиця; 20 серпня зустрічаються Довгалівка — Багачка Перша (у Великій Багачці). Початок матчів о 18 годині.

Офіційні, неофіційні свята і пам’ятні дати наступного тижня:

19 серпня — День пасічника; Всесвітній день гуманітарної допомоги; Всесвітній день фотографії; Всесвітній день бездоглядних тварин.

23 серпня — День Державного Прапора України; Міжнародний день пам’яті жертв работоргівлі.

24 серпня — ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ.

 

За інформацією районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану, з 12 по 17 серпня відділом зареєстровані 3 народження, 3 смерті і 2 шлюби.

 

Хай вам щастить!

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

                                                                                                                    шеф-редактор Анатолій КАРПОВ

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь