A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 54

Дата: 13.02.2017 11:18
Кількість переглядів: 760

                                                                РІДНЕ СЕЛИЩЕ

               

                                                           Інформаційний бюлетень

                                                               №6 (54) 09.02.2017

                                               

Інформуємо про поточні події діяльності Великобагачанської селищної ради та життя територіальної громади.

 

Дякуємо жителю Великої Багачки Василю Івановичу ПРОСКУРІ за доставку з Полтави негабаритних покажчиків вулиць та інших об’єктів інфраструктури селища.

 

Дякуємо жителям Великої Багачки, суб’єктам господарювання Віктору Івановичу ШАПРАНУ і Олегу Анатолійовичу ВЕРЕТЕЛЬНИКУ за допомогу відділу благоустрою селищної ради у забезпечені його дерев’яними конструкціями.

 

Стараннями депутатів селищної ради Сергія Ярошенка та Миколи Неїжборща, а також працівників відділу благоустрою селищної ради виконаний поточний ремонт підвісного пішохідного моста через Псьол. Дякуємо жителю Великої Багачки Ігорю Мещерякову за надані для виконаня ремонтних робіт металоконструкції. У зв’язку з наближенням рекреаційого сезону відновлення мосту буде продовжене найближчим часом.

 

За ініціативою ряду громадських організацій, у Великій Багачці розпочався збір матеріальної допомоги для постраждалих від бойових дій жителів міста Авдіївка Донецької області. Дякуємо родині Здрилюків, Степана Григоровича і Наталії Тарасівни, які першими зробили внесок у підтримку потерпілих співвітчизників.

 

4 лютого розпочалися традиційні творчі звіти закладів культури району. Серед перших їх учасників були й самодіяльні митці, які представляли Великобагачанську селищну раду. Учасників творчих звітів привітала секретар селищної ради Людмила Срібна.

 

Виконане чергове підгортання центрального селищного сміттєзвалища.

 

7 лютого були встановлені перші з придбаних покажчиків головних об’єктів інфраструктури Великої Багачки: на вулиці Каштановій та на розі Європейської/Шевченка.

 

Продовжуємо знайомити читачів інформаційного бюлетеня з суб’єктами господарювання, чий внесок в соціальний та інфраструктурний розвиток Великої Багачки протягом останнього часу був особливо помітним. Наш співрозмовник — Володимир Анатолійович Шестеріков, підприємець, громадський активіст. Його роль і його активність були найбільш значущими навесні –влітку 2014 року, коли руйнована упродовж тривалого часу українська армія потребувала в зоні бойових дій найпростіших речей і забезпечити на той час їх могли тільки громадяни-волонтери. Володимир Шестеріков входив до складу групи великобагачанських підприємців, чий внесок у підтримку українських військовиків та добровольців був одним із найбільших та найсистемніших. У мирному, так би мовити, повсякденному житті підприємець постійно надає допомогу Великобагачанському дошкільному закладу — ясла-садку «Дзвіночок». Крім того, найголовнішим своїм обов’язком як суб’єкта господарювання Володимир Шестеріков вважає вчасну і в повному обсязі сплату податків. Особливо тих, що йдуть до місцевого бюджету. Скажімо, податок на землю, котрий у нашому селищі — максимальний з передбачених законодавством, повністю спрямовується до селищного бюджету. Тож і сплачує його герой нашої розповіді без жодних нарікань. Бо знає— ці гроші використовуються на покращення життя земляків. Тим паче, діяльність органу місцевого самоврядування останнім часом вселяє у Володимира Шестерікова оптимізм. Керівництво селищної ради та депутати справді стараються змінити зовнішній вигляд Великої Багачки та умови життя в ній на краще.

Свого часу Володимир Шестеріков брав участь у зустрічі з астронавтом Леонідом Каденюком під час візиту того до Великої Багачки та населених пунктів громади. Його туди запросили в статусі місцевого «Кулібіна» — фахівця з усіляких технічних удосконалень та раціоналізаторських ідей. Багатьма такими удосконаленнями користується він та його земляки. Але то, як часто говорять, тема для іншої розмови.

 

В попередньому числі «Рідного селища» ми повідомляли про інцидент, що стався у Великій Багачці на вулиці Шевченка, неподалік приміщення відділення «Полтава-банку». З приводу стрілянини по людях та собаках гумовими набоями селищна рада офіційно звернулася до відділення Національної поліції у Великобагачанському районі. Днями прийшла відповідь на це звернення. В ній, зокрема, говориться наступне. «...Проведено відповідну перевірку в ході якої свідків даної події встановлено не було та факт травмування людини не встановлений, також ознак кримінального правопорушення в даній події встановлено не було, тому дані відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено не було». Селищна рада має підстави вважати здійснені заходи недостатніми, тому звернулася до Головного управління Національної поліції в Полтавській області та до Миргородської міжрайонної прокуратури з проханням щодо належної перевірки обставин пригоди. Про хід подій інформуватимемо читачів «РС» додатково.

 

Перелік офіційних, неофіційних свят та пам’ятних дат наступного тижня:

11 лютого — Міжнародний день хворого.

14 лютого — День святого Валентина; День комп’ютерника.

15 лютого — Стрітення Господнє; День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

 

За інформцією відділу Державної реєстрації актів цивільного стану, з 2 по 9 лютого 2017 року відділом зареєстровані 5 народжень, 1 смерть та 1 розірвання шлюбу.

 

Хай вам щастить!

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ       

 

                                                                              шеф-редактор Анатолій КАРПОВ                 

                                                                                                    

                                                                                                      

                                                                                                             

 

 

 

                                                                                             

                                                                                                         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь