A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень №2(71)

Дата: 06.06.2017 10:56
Кількість переглядів: 698

                                                                           НАША ГРОМАДА

                                                                            (Рідне селище)      

                                                           Інформаційний бюлетень № 2 (71)

                                                                                2.06.2017

 

Завдяки старанням депутата селищної ради Віктора Бутенка та жителя Великої Багачки Анатолія Кіяшка облаштовані  «Олімпійська галявина» та міні-водоспад  «Шепіт» на вулиці «Каштановій» неподалік колишнього хлібзаводу.

 

В рамках належної підготовки Великої Багачки до купально-оздоровчого сезону зусиллями керівників фермерських господарств Бориса Хорольського та Миколи Гирьки виконане культивування рекреаційних територій на обох берегах Псла.

 

24 квітня відбувся випускний ранок у Великобагачанському ДНЗ «Дзвіночок». Селищний голова Юрій Саковський зустрівся з педагогами, дітьми та їх батьками, привітав вихованців дошкільного навчального закладу із знаменною подією в їхньому житті.

 

Заступник селищного голови Віктор Беркало разом із в. о. старости Лідією Філіпенко відвідав у Радивонівці місцеву загальноосвітню школу та інші об’єкти соціальної інфраструктури села. Основна увага була приділена питанням підготовки технічної документації для оновлення об’єктів і благоустрою прилеглих територій.

 

Виконане нанесення дорожньої розмітки у Великій Багачці на перехресті вулиць Каштанової та Європейської (світлофор).

 

У Стефанівщині, на території колишнього баронського парку, за ініціативи місцевого жителя Якова Малька, за матеріального та організаційного сприяння члена виконкому селищної ради Олександра Джуганя, волонтерами висаджені близько 200 саджанців дуба, липи, берези, горобини, катальпи, ліщини та інших дерев. За ново насадженнями організований належний догляд.

 

23 травня селищний голова Юрій Саковський перебував з робочою поїздкою в Києві. В рамках поїздки він відвідав прес-центр Державної прикордонної служби, де було вирішене питання отримання нагород для ветеранів-прикордонників. Під час зустрічі з головою Державної служби у справах ветеранів війни та антитерористичної операції Артуром Дерев’янком обговорювалися питання покращення соціального захисту учасників бойових дій. Зустріч з астронавтом Леонідом Каденюком підвела підсумок проведеному в лютому-квітні конкурсу малюнків на космічну тематику. В правлінні Українського фонду культури вирішувалося питання з нагородами і відзнаками для учасників обласного кобзарського свята.

 

Дякуємо підприємцю Олексію Мазуру за надані для проведення кобзарського свята короваї. Дякуємо депутату селищної ради Геннадію Грибоводу за оплату депутатських значків для обранців нинішнього скликання.

 

У Степанівці футбольний стадіон впорядкований і готовий до проведення матчів районної першості. Продовжується викошування і прибирання інших комунальних територій, де особлива увага приділяється наведенню порядку на сільському кладовищі.

 

26 травня відбулися свята Останнього дзвінка в загальноосвітніх школах громади. В святкових заходах брали участь керівники селищної ради, працівники виконавчих органів, депутати та члени виконкому. Зокрема, у Великобагачанській ЗОШ І—ІІІ ст. Останній дзвінок відбувся за участі заступника селищного голови Анатолія Каленіченка; в Якимівській ЗОШ І—ІІІ ст. — за участі в. о. старости Олександра Лобура та начальника відділу надання адміністративних послуг Сергія Андріященка; в Радивонівській ЗОШ І—ІІІ ст. — за участі в. о. голови Лідії Філіпенко, депутата селищної ради Оксани Івченко, радника селищного голови Анатолія Карпова, члена виконкому Сергія Гайворонського; в Багачанській Першій ЗОШ І—ІІ ст. — за участю селищного голови Юрія Саковського, в. о. старости Лідії Гордусенко, депутата селищної ради Петра Гриценка; в Степанівській ЗОШ І—ІІ ст. — за участі заступника селищного голови Віктора Беркала та в. о. голови Ніни Большачкової; в Довгалівській ЗОШ І—ІІ ст. — за участі секретаря селищної ради Людмили Срібної; в Байрацькій ЗОШ І—ІІ ст. — за участі депутата селищної ради Володимира Журавля та директора КП «Великобагачаньский житло сервіс» Євгенія П’ятака (вручив відзнаки місцевим школярам, учасникам конкурсу малюнків «Космічні фантазії»; в Бутоводолинській ЗОШ І ст. — за участі члена виконкому Євгена Самойліка.

 

Остаточно ліквідоване сміттєзвалище неподалік вулиці Тесленка в Балюках, яке тривалий час було предметом публічних дискусій, суспільного протистояння і судового розгляду. На даний час рекультивація земельної ділянки завершена.

 

Встановлені дошки оголошень у Великій Багачці — на вулицях Ювілейній та Театральній, а також інформаційний знак «Футбол» неподалік приміщення районного методичного центру народної творчості.

 

В Мар’янівці змонтована зупинка для шкільного автобуса, а також встановлена нова огорожа навколо фельдшерсько-акушерського пункту.

 

Співробітники районного сектору ГУ ДСНС України в Полтавській області та місцевої пожежної охорони викосили та виконали інші роботи з благоустрою в Сквері жертв Чорнобиля.

 

Відбулася зустріч селищного голови Юрія Саковського і виконувачів обов’язків старост з головним лікарем районного Центру первинної медико-санітарної допомоги Валентиною Хан. Головною темою розмови була організація прийомів лікарями центру ПМСД пацієнтів у фельдшерсько-акушерських пунктах Балюків і Семенівки.

 

Відбулися ігри туру першості району з футболу. Їх результати: Білоцерківка — Довгалівка 12:1; Степанівка — Радивонівка 1:0; Гоголеве — Байрак 0:2; Багачка Перша — Устивиця 2:6. Наступні матчі відбудуться 3 червня, в них зустрінуться:

Устивиця — Гоголеве, Байрак — Білоцерківка (гра відбудеться у Великій Багачці), Довгалівка — Степанівка, Радивонівка — Багачка Перша. Початок усіх матчів о 17 годині.

 

28 травня у Великій Багачці відбулося традиційне обласне свято кобзарського мистецтва «Взяв би я бандуру». Розпочалося воно з покладання квітів до могили Федора Кушнерика на центральному кладовищі Великої Багачки. В складі делегації брав участь заступник селищного голови Анатолій Каленіченко. Селищний голова Юрій Саковський брав участь в церемонії урочистого відкриття свята і поклав квіти до пам’ятника Шевченку. Вітання селищного голови для учасників і гостей свята пролунало ще раз — із головної сцени перед початком великого концерту. Юрій Саковський зустрівся з учасниками художньої самодіяльності, представниками об’єднаної територіальної громади і вручив їм короваї. Дякуємо всім, хто долучився до робіт з підготовки селища до святкових заходів: працівникам відділу благоустрою селищної ради, центральної районної лікарні, відділу освіти, молоді та спорту РДА, музичної школи, районного методичного центру народної творчості. Дякуємо керівникам закладів культури і художніх колективів громади, які брали участь у концертній програмі свята: Тетяні Макаренко і Віктору Шарому (Бутова Долина), Тамарі Кропивці і Василю Балюку (Якимове), Валентині М’якоті і Маргариті Коритіній (Балюки), Ларисі Беркало (Степанівка), Валентині Вовк (Багачка Перша), Анжеліці Різніченко (Радивонівка).

 

Під час проведення кобзарського свята відбулася робоча зустріч селищного голови Юрія Саковьського з народним депутатом України Костянтином Іщейкіним. Сторони обговорили ряд найбільш актуальних питань, зокрема, селищний голова ініціював якнайшвидшу організацію наради щодо ремонту доріг місцевого значення, розташованих на території громади. Народний депутат висловив готовність сприяти у вирішенні даної проблеми.

 

У Багачці Першій завершений косметичний ремонт пам’ятника загиблим у Другій Світовій війні воїнам з відновленням написів їх імен на меморіальних плитах.

 

Зусиллями жителів Якимового, що перебувають на громадських роботах з благоустрою на території старостинського округу були розчищені від хащів дві вулиці на хуторі Троньки; приведене до належного стану (від викошування бур’янів до розпилювання дров) домогосподарство одинокого інваліда в центральній частині Якимового; обкошена територія навколо Балюківського сільського клубу, прокладена алея з твердим покриттям, забетонований майданчик навколо колодязя біля названого закладу культури.

 

28 травня у Великій Багачці відбувалося традиційне відзначення Дня прикордонника. Селищний голова Юрій Саковський, його заступники Анатолій Каленіченко і Віктор Беркало брали участь у вітанні ветеранів прикордонної служби різних часів, покладанні квітів до пам’ятника на Меморіалі Слави та до пам’ятного знака учасникам війни в Афганістані. Селищний голова вручив відзнаки Державної прикордонної служби України великій групи ветеранів-прикордонників, як місцевих, так і гостей з Білорусі та різних міст України.

 

Офіційні, неофіційні свята та пам’ятні дати наступного тижня:

3 червня — Міжнародний день розчистки водойм.

4 червня — День Святої Трійці; День працівників водного господарства; День працівника місцевої промисловості.

5 червня — Всесвітній день охорони природного середовища (День еколога).

6 червня — День журналіста.

8 червня — Всесвітній день океанів.

9 червня — Міжнародний день друзів; Міжнародний день архівів.

 

Хай вам щастить!

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ       шеф-редактор Анатолій КАРПОВ                                                                               

 

                                                                                                                                                

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь