A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 15(84)

Дата: 11.09.2017 10:23
Кількість переглядів: 906

НАШАГРОМАДА

 

Інформаційний бюлетень № 15 (84)

06.09.2017

 

30 серпня відбулось засідання виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради. Виконавчий комітет заслухав інформацію Надії Петрівни Онупко про дітей Великобагачанської об’єднаної територіальної громади, які перебувають у складних життєвих обставинах. Наступним питанням було звернення громади до виконавчого комітету по свинокомплексу ФОП « Ігнатенко М.М.», що розташований на території колишнього радгосп «Багачанський»; заслухали заступника селищного голови Каленіченка Анатолія, який доповів, що була зібрана комісія і проведена санітарна оцінка комплексу, також зроблені заміри в повітрі на кількість аміаку, і виявлено що норма не перевищена. Також заслухали думку Журавля Володимира Пилиповича, Джуганя Олександра Васильовича, Ігнатенка Михайла Михайловича та Юрчука Анатолія Григоровича. На засіданні було розглянуто ще ряд питань, таких як: затвердження положення про комісію на спилювання аварійних дерев, внесення змін до селищного бюджету, реєстрацію колективних договорів, затвердження норм споживання питної води та інше.

 

31 серпня в місті Миргород пройшла нарада з питань створення госпітального округу для Великобагачанської, Шишацької, Миргородської, Гадяцької, Лохвицької громад. Згідно рішення сесії  Великобагачанську об’єднану територіальну громаду представляли селищний голова Саковський Ю.Б. і депутат селищної ради Мороз А.І. Головою північного  госпітального округу обрано Гавловського Леоніда Олександровича.

 

31 серпня та 1 вересня відбулося зариблення річки Псел. Присутні були депутати селищної ради Сергій Ярошенко ,Олег Онищенко, Віктор Бутенко. У річку було запущено близько двохсот кілограмів малька.

 

1 Вересня - День знань - особливе свято! Завждияскраве, насиченеемоційністю та хвилюючою атмосферою. У селищі Велика Багачка в цей святковий день дітей вітали заступник селищного голови Віктор Беркало, депутат селищної ради Людмила Скороденко. Школярів Якимівського старостинського округу поздоровляв селищний голова Юрій Саковський, в.о. старости Олександр Лобур та депутат селищної ради Сергій Овчаренко. Степанівську школу приїхали привітати депутат селищної ради, секретар виконавчого комітету Людмила Срібна та в.о. старости Ніна Большачкова. У Бутовій Долині вітали школярів депутат селищної ради Сергій Ярошенко і член виконавчого комітету Євген Самойлік. Багачку Першу поздоровляли зі святом член виконавчого комітету Олександр Свердан, депутат селищної ради Петро Гриценко, а також в.о.старости Лідія Гордусенко. УБайрацькій школі свої вітання дітям висловили депутат селищної ради Володимир Журавель, член виконавчого комітету селищної ради Сергій Гайворонський.

 

2 вересня відбулося святкування дня села Мар’янівка. Жителів села привітали селищний голова Саковський Юрій Борисович та герой України, член виконавчого комітету селищної ради Балюк Іван Махтейович. Також участь в урочистостях приймали депутат селищної ради Олександр Балюк, в.о. старост Лідія Філіпенко,  Ніна Большачкова, Олександр Лобур, Лідія Гордусенко. На святкуванні всі жителі села отримали святкові подарунки, а також відбулось пригощання жителів смачною юшкою та кашею.

 

Наступного дня відбувалося святкування Дня Затону. Жителів села вітав селищний голова Юрій Саковський і депутати селищної ради Володимир Журавель та Тамара Удод. Дякуємо депутату селищної ради Журавлю Володимиру Пилиповичу за надані подарунки, за допомогою яких була проведена безпрограшна лотерея.

 

5 вересня відбулося перше засідання організаційного комітету з підготовки до дня селища Велика Багачка. Було вирішено ряд питань, заслухано пропозиції по проведенню свята. Розглянуто питання святкування Дня селища та річниці визволення Полтавщини та Великобагачанського району від  німецько-фашистських загарбників.

 

5 вересня в рамках спільного проекту АсоціаціїмістУкраїни та Федераціїканадськихмуніципалітетів «Партнерство для розвиткуміст» (ПРОМІС) в місті Полтававідбувсясемінар «Сучасний стан житлово-комунальногогосподарства». Великобагачанську громаду представляв Євгеній П’ятак. На семінарі були висвітлені такі питання :  сучасний стан ЖКГ – короткий аналіз, шляхи реформування ЖКГ та інші.

 

Депутат селищної ради Срібна Людмила Олексіївна провела зустріч з жителями вулиці Європейській по питанню наведення порядку та благоустрою.

 

По вулиці Каштановій біля будинку № 27 для роздільного збирання сміття та для зручності громадян селища Велика Багачка було виставлено ще один контейнер для ПЕТ пляшок. Дякуємо усім  жителям і гостям громади за чистоту.

 

Дякуємо жителькам селища Велика Багачка Єкімченко Лідії Федорівні та Балюк Наталії Василівні за наданий посадковий матеріал (розсада квітів).А також дякуємо подружжю  селища Велика Багачка Кикоть Віталію та Оксані за надані квіти для клумб громади.

 

Дякуємо депутату селищної ради Овчаренку Сергію Павловичу за надання дизельного пального для підвезення дітей Якимівської ЗОШ І – ІІІ ст.

 

Черговий раз було виконано підгортання сміттєзвалища на полігоні твердих побутових відходів.

 

По вулиці Зарічній та Набережній селища Велика Багачка була проведена заміна лампочок в ліхтарях зовнішнього освітлення. В селі Степанівка після заміни електроопор були змонтовані ліхтарі вуличного освітлення.

 

У селі Якимове ведуться роботи біля місцевої каплички по благоустрою криниці біля будинку культури, а саме була забетонована площадка під зруб криниці.

 

У селі Радивонівка проводяться роботи по благоустрою населеного пункту, у зв’язку із святкуванням Дня села яку відбудеться 11 вересня. До підготовки залучені працівники старостату, а також місцеві жителі та робітники агрофірми «Україна».

 

Багачансько Перший старостинський округ провів поточний ремонт вуличного освітлення в населеному пункті Багачка Перша . У селі Широке проведені заходи по наведенню порядку та благоустрою місцевого кладовища.

 

Відбувся черговий тур першості Великобагачанського району з футболу, який приніс наступні результати ігор: Гоголево – Устивиця 1:1 , Радивонівка – Багачка Перша 1:1 , Байрак – Білоцерківка 1:1, Степанівка -  Довгалівка

7:1.

 

Офіційні, неофіційні свята і пам’ятні дати України наступного тижня:

7 вересня – День військового розвідника

8 вересня – Міжнародний день солідарності журналістів

9 вересня - День дизайнера-графіка , День фізичноїкультури і спорту (друга субота вересня) , День українськогокіно (друга субота вересня)

10 вересня - День танкіста (друга неділя вересня) , День працівниківнафтової, газової та нафтопереробноїпромисловості (друга неділя вересня)

12 вересня – День програміста

 

Хай вам щастить!

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

 

 

шеф-редактор Анатолій КАРПОВ

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь