A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 14(83)

Дата: 11.09.2017 10:20
Кількість переглядів: 817

НАША ГРОМАДА

 

Інформаційний бюлетень № 14 (83)

28.08.2017

 

Шановні читачі інформаційного бюлетеня!

У зв’язку зі святом Дня Незалежності України, перенесенням, у зв’язку з рекомендаціями Кабінету Міністрів, неробочих днів ми не мали можливості надрукувати черговий випуск «Нашої громади». Приносимо вибачення і вміщуємо в даному випуску інформацію про життя громади протягом двох останніх тижнів.

 

За інформацією голови селищної ветеранської організації Надії Журавель, протягом червня — серпня 2017 року організацією надані, за рахунок членських внесків, 8 допомог для найбільш соціально незахищених ветеранів на загальну суму 1750 гривень.

За рахунок коштів, отриманих з селищного бюджету на підтримку діяльності організації, погашена заборгованість перед газетою «Рідний край» за інформаційні послуги.

 

18—19 серпня селищний голова Юрій Саковський, заступник селищного голови Віктор Беркало, радники селищного голови Анатолій Карпов і Сергій Семенюта брали участь у форумі Асоціації об’єднаних територіальних громад, який відбувався в Києві. Великобагачанська селищна рада стала одним з переможців конкурсу на створення стратегічного плану розвитку громади. Даний проект буде реалізовуватися протягом серпня — листопада 2017 року за кошти ради Європи. Форум був присвячений ідеологічним та методичним аспектам питання. За результатами зібрання формується робоча група у складі найбільш ініціативних жителів громади, які працюватимуть над стратегією розвитку краю.

 

За багаторічну громадянську активність і з нагоди Дня Незалежності грамотами Державної прикордонної служби нагороджені жителі об’єднаної громади Олексій Левченко та Ігор Мостовий. Грамоти вручив селищний голова Юрій Саковський на святкових урочистостях в приміщенні районного центру народної творчості.

 

23 серпня у Великій Багачці відбулося відкриття пам’ятного знака землякам-учасникам антитерористичної операції. Пам’ятний знак становить собою макет міномета з голубом, що сів на його стволі. На відкритті знаку виступив селищний голова Юрій Саковський, який побажав усім миру і подякував причетним до спорудження, зокрема, працівникам відділу благоустрою селищної ради (в. о. начальника Леонід Маслов). Також він вручив грамоти Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції жителям Великої Багачки Олександру Убийвовку та Івану Кіяшку.

 

23 вересня у Великій Багачці перед приміщенням відділу освіти райдержадміністрації відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора. Селищний голова Юрій Саковський брав участь у церемонії підняття Державного Прапора і поклав квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

 

У приміщенні районного методичного центру народної творчості відбулися святкові заходи з нагоди Дня Незалежності. Присутніх привітали зі святом керівники району і громади, в тому числі селищний голова Юрій Саковський і член виконкому селищної ради, директор агрофірми «Україна», Герой України Іван Балюк. В ході урочистостей ряду жителів Великої Багачки були вручені новозасновані відзнаки Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції». Серед тих, хто отримав державну нагороду, був радник селищного голови Анатолій Карпов.

 

23 серпня у Великій Багачці, в приміщенні відділення Держказначейства, відбулося закладання «капсули часу». В стіну будівлі вмурували капсулу з побажаннями, мріями, прогнозами, яку належить розкрити до 50-річчя незалежності України у 2041 році. В церемонії брали участь селищний голова Юрій Саковський, його заступники Анатолій Каленіченко, Віктор Беркало, Галина Гирька.

 

Дякуємо причетним до спорудження пам’ятного знаку учасникам антитерористичної операції, встановленого у Великій Багачці на вулиці Каштановій. Крім вищезгаданих осіб та організацій, це жителі Великої Багачки Владислав Тибирци, Олександр Яцюк, Сергій Проскура, депутат селищної ради Олег Онищенко, працівники дільниці району газопостачання (начальник Євген Маковецький).

 

Протягом тижня продовжувалося зарибнення Затону силами активістів громадського об’єднання «Рибачок». До водойми випущені за кілька заходів близько 650 кг зарибку карася. Загальна кількість риби, яка опинилася в Затоні з початку сезону складає 2600 кг. Члени громадського об’єднання дякують за надану спонсорську допомогу жителям Великої Багачки Івану Терещенку і Михайлу Вороненку.

 

27 серпня відбулося святкування Дня Малої Решетилівки. В урочистостях брали участь селищний голова Юрій Саковський, заступник селищного голови Анатолій Каленіченко, депутат селищної ради Тамара Удод. Селищний голова вручив подяки та цінні подарунки групі місцевих мешканців: найстаршій жительці села Наталії Лугівській, наймолодшому жителю Ярославу Ярковому, депутату Великобагачанської селищної ради трьох скликань Станіславу Сидоренку, ветерану-педагогу Вірі Проскурі, ветерану-бібліотекарю Галині Розсосі, учасникам бойових дій різних років Сергію Проскурі та Олександру Ярковому. Учасникам події були запропоновані концертна програма і святкова лотерея. Дякуємо автору сценарію і організатору святкування Наталії Проскурі, спонсору Дня села Олексію Могильному, жителям села Анатолію і Віталію Фесенкам за приведення в належний стан майданчика для проведення святкових заходів, Юрію Бочкарю — за організацію рейсів щоденного безкоштовного маршрутного таксі між Великою Багачкою і Малою Решетилівкою.

 

26 серпня відзначався День села Семенівка. В урочистостях брали участь селищний голова Юрій Саковський, в. о. старости Лідія Гордусенко, депутати селищної ради Олександр Великий і Петро Корнієнко.

 

Завершене виконання комплексу заходів з благоустрою на вулиці Чекалових, на майданчику біля приміщення відділення банку «Аваль». Там встановлені кілька лавочок для численних відвідувачів цієї частини селища, зокрема, громадянам, які очікують тут автобуса та тумби-клумби для покращення естетичного враження від місцевості. За виконані роботи дякуємо працівникам відділу благоустрою селищної ради. Дякуємо жительці Великої Багачки Людмилі Тронько за квіти, надані для висадки на цій території.

 

28 серпня відбулося установче засідання робочої групи зі створення стратегічного плану розвитку Великобагачанської об’єднаної територіальної громади. Зібрання відбувалося за головування заступника селищного голови Віктора Беркала, до складу робочої групи увійшли близько 30 посадових осіб, депутатів селищної ради, громадських активістів. Робота зі створення стратегічного плану повинна бути завершеною до листопада 2017 року.

 

У Степанівці відбувся розіграш цьогорічного районного Кубка Незалежності. В ньому брали участь команди Степанівки, Білоцерківки, Байраку та Устивиці. У фінальному матчі команда Білоцерківки перемогла з рахунком 2:1 байрацьких футболістів. На події були присутні селищний голова Юрій Саковський, в. о. старости Ніна Большачкова, депутати селищної ради Володимир Журавель, Петро Корнієнко, Петро Гриценко. Перед початком гри присутніх привітали з Днем Державного Прапора та Днем Незалежності. Дякуємо голові Федерації футболу Великобагачанського району Володимиру Журавлю за виготовлення нових трофеїв — кубків і медалей для команд-переможців. Дякуємо виконувачці обов’язків старости Ніні Большачковій за належну підготовку стадіону до проведення змагань.

 

Офіційні, неофіційні свята та пам’ятні дати в Україні наступного тижня:

29 серпня — Міжнародний день дій проти ядерних випробувань.

31 серпня — День блога.

1 вересня — День знань.

2 вересня — День закінчення Другої світової війни; День нотаріату.

3 вересня — День підприємця.

 

Хай вам щастить!

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

                                                                                                                    шеф-редактор Анатолій КАРПОВ

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь