A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень Великобагачанської селищної ради ОТГ

Дата: 09.11.2017 10:07
Кількість переглядів: 1395

 

НАША ГРОМАДА

Інформаційний бюлетень № 24 (93)

Великобагачанської об’єднаної територіальної громади (ОТГ)

09.11.2017

 

     2 листопада на стадіоні «Колос» у селищі Велика Багачка був проведений чемпіонат області з футболу серед ДЮСШ, юнаків 2002-2003 років народження.  У змаганнях взяли участь такі команди: ФК ДЮСШ селища Велика Багачка, ФК ДЮСШ селища Чорнухи, ФК «Молодь» м. Полтава,  ФК ДЮСШ імені Горпинка м. Полтава, ФК ДЮСШ м. Лубни, ФК ДЮСШ м. Решетилівка, ФК ДЮСШ м. Миргород, ФК «Гірник – спорт» м. Горішні плавні. Переможцями чемпіонату стала футбольна команда ДЮСШ «Молодь» з Полтави, друге місце посіла команда ДЮСШ з міста Миргород, третє –  команда ДЮСШ з селища Чорнухи. Дипломами селищної ради були нагороджені усі команди–учасники та тренер ФК ДЮСШ селища Велика Багачка – Володимир Олегович Мармальов. У нагородженні взяла участь начальник відділу освіти, молоді та спорту Великобагачанської селищної ради Оксана Яценко.

     2 – 3 листопада у приміщенні Верховної Ради України відбувся практикум з галузевої законотворчості та адвокасі за напрямом: «Місцевий економічний розвиток». Пройшовши конкурсний відбір, Великобагачанську ОТГ представляв завідуючий сектору економічного розвитку та інвестицій Сергій Семенюта. Практикум був проведений Асоціацією Міст України спільно з Апаратом Верховної Ради України, а також з представниками Міністерства економічного розвитку України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Антимонопольного комітету України, Державної регуляторної служби України, Київської міської державної адміністрації.

     Начальник відділу освіти, молоді та спорту Великобагачанської селищної ради Оксана Яценко разом з працівниками управління праці та соціального захисту населення Великобагачанської районної державної адміністрації відвідали дві сім’ї, у яких виховуються діти-інваліди, і оглянули стан проживання та забезпечення дітей інвалідними колясками.

     3 листопада у концертному залі районного методичного центру народної творчості та культурно - дозвіллєвої роботи було проведене святкування Дня працівника соціальної сфери, яке зазвичай відзначається у першу неділю листопада. З вітальним словом до присутніх звернулась завідувач сектору культури та туризму Великобагачанської селищної ради Наталія Проскура. Вона відзначила подяками селищної ради і квітами соціальних робітників відділення соціальної допомоги вдома Великобагачанського територіального центру соціального обслуговування - Надію Григорівну Борблик та Галину Василівну Гришко, а також головного бухгалтера Великобагачанського відділення управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Полтавській області Аліну Михайлівну Черевко.  У ході концертної програми виступав народний аматорський чоловічий квінтет «Булава»  Бутоводолинського СБК.

     6 листопада у приміщенні центральної районної бібліотеки було проведене чергове засідання Робочої групи по створенню Стратегічного плану розвитку Великобагачанської ОТГ. На засіданні розглядались і доповнювались SWOT- аналіз та дерево цілей , а також обговорювались проекти, направлені на підвищення економіки, інфраструктури та поліпшення життя населення Великобагачанської ОТГ.

     7 листопада своє 50-річчя відсвяткував дошкільний  навчальний заклад «Дзвіночок». Урочистості проходили у залі районного методичного центру народної творчості. У вітанні взяли участь селищний голова Юрій Саковський і начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана Яценко. Селищний голова вручив медаль «За сумлінну працю» Марії Дмитрівні Маленко. На сцені виступали вихователі, а також маленькі учні «Дзвіночка».  Подарунком від Великобагачанської селищної ради дошкільному  закладу стали 2 лавочки.

     7 листопада відбулись зональні обласні змагання з міні футболу в залік обласної Спартакіади школярів.  На чолі з тренером Володимиром Олеговичем Мармальовим, команда Великобагачанського району здобула перше місце у змаганнях і 6 грудня візьме участь у фіналі, що відбудеться у місті Гребінка. Перемогу виборювали учні  Великобагачанської ЗОШ І-ІІІ ступенів: Едуард Шалаєнко, Леонід Мацько, Владислав Проскура, Олександр Шапран, Максим Псурцов, Максим Свічкар, Владислав Розсоха. Вітаємо переможців і бажаємо їм успіху в фіналі!

     8 листопада відбулись святкові урочистості з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури і аматорів народного мистецтва у залі РМЦНТ. На заході побували селищний голова Юрій Саковський і  завідувач сектору культури та туризму Наталія Проскура. Почесною грамотою Українського фонду культури було нагороджено Ларису Петрівну Пушкіну (художній керівник народного аматорського вокального гурту «Мальви» РМЦНТ). Подяками Великобагачанської селищної ради були нагороджені: Людмила Михайлівна Шара ( бібліотекар ІІ категорії Багачансько Першої сільської бібліотеки-філії), Світлана Іванівна Власенко (бібліотекар ІІ категорії Балюківської сільської бібліотеки-філії), Наталія Іванівна Торкут ( бібліотекар І категорії Бутоводолинської сільської бібліотеки-філії).

 

     Дякуємо Василю Івановичу Проскурі за допомогу у привезенні дорожніх знаків, передбачених для установки біля шкіл, дитячих садків та майданчиків на території Великобагачанської ОТГ.

 

    У Якимівський старостат було передано 20 дорожніх знаків, у Радивонівський – 18, у Багачансько Перший – 16, у Степанівський – 8.

   По вулицях селища Велика Багачка продовжується підрізання гілок на деревах, які перешкоджають проїзду спецтехніки.

   Виготовлено  додатковий контейнер для збору ПЕТ пляшок; його установлено у районі базару в селищі Велика Багачка.

   У магазині «Арсенал» та у міні-маркеті «Псьол» , що розташовані у Великій Багачці, встановлено спеціальні контейнери для збору відпрацьованих батарейок.

   У селі Багачка Перша встановлено лавочки у центрі, на базарній площі, поблизу пошти та біля приміщення старостату. Також у Багачці Першій  проведено санітарну вирубку дерев біля ставка.

   У Радивонівській ЗОШ І-ІІІ ступенів почалась установка вікон. Проводиться вирубка порослі на кладовищі у селі Радивонівка.

   Закінчено поточний ремонт дороги загального користування Радивонівка – Мар’янівка.

 

До уваги громадян! З 01.11.2017 змінено графік роботи Великобагачанського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Полтавській області:

Понеділок – субота: 8.30 – 17.15 (перерва 13.00 – 13.45), неділя – вихідний.

Понеділок – виключно державна реєстрація смерті.

 

Офіційні, неофіційні свята і пам’ятні дати в Україні:

 9 листопада — День української писемності і мови; Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва; Всесвітній день якості; Міжнародний день проти фашизму, расизму та антисемітизму; Всесвітній день антиядерних акцій.

10 листопада — Всесвітній день науки; Всесвітній день молоді; Міжнародний день бухгалтерії.

11 листопада — Міжнародний день енергозбереження; Всесвітній день шопінгу.

12 листопада — Всесвітній день боротьби з пневмонією.

13 листопада — Всесвітній день доброти; Міжнародний день сліпих.

14 листопада — Всесвітній день боротьби з діабетом; Міжнародний день логопеда.

15 листопада — День вторинної переробки; День глобальних інформаційних систем.

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ОТГ

                                                                                                                   шеф-редактор Тетяна СЕМЕНЮТА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь