A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень №1(70)

Дата: 29.05.2017 10:01
Кількість переглядів: 839

                                                                          НАША ГРОМАДА

                                                                           (Рідне селище)      

                                                         Інформаційний бюлетень № 1 (70)

                                                                             25.05.2017  

 

                                                      Шановні читачі Інформаційного бюлетеня!

Сьогодні ви тримаєте в руках перший випуск оновленого бюлетеня з новою назвою. Як випливає з неї, ми будемо інформувати вас не тільки про події у Великій Багачці, а й про те, що відбувається в інших населених пунктах об’єднаної територіальної громади. Відповідно, розширюється географія розповсюдження видання — вона охоплюватиме всю громаду. Разом з тим бюлетень продовжуватиме традиції, започатковані «Рідним селищем», намагаючись інформувати читачів оперативно і неупереджено. Принагідно дякуємо членові виконкому селищної ради, директору агрофірми «Україна» , Герою України Івану Балюку за його пропозицію назвати бюлетень саме так, як ви бачите у заголовку — просто і по суті.

 

19 травня селищний голова Юрій Саковський брав участь у звітному концерті Великобагачанської дитячої музичної школи імені Ф. Д. Кушнерика, який відбувався у залі відділу освіти, молоді та спорту РДА. Селищний голова привітав юних вихованців школи з її закінченням, зі здобуттям  музичної освіти  і побажав творчих успіхів у подальшому житті.

 

Селищний голова Юрій Саковський, директор Центральної районної бібліотеки Світлана Балюк та член виконкому селищної ради, директор ПАФ «Україна» Іван Балюк брали участь 18 травня в урочистостях з нагоди 50-річчя Національної бібліотеки України для дітей. Представники великобагачанської делегації привітали з ювілеєм директора Національної бібліотеки Аллу Гордієнко та вручили подарунки від великобагачанської громади.

 

Дякуємо жительці Великої Багачки Лідії Єкімченковій за надане насіння квіткових рослин, котрі були висаджені на клумбах селища.

 

Стараннями великобагачанського митця Олександра Убийвовка виконаний косметичний ремонт скульптурної композиції Царівни-жаби — однієї з новітніх цікавих пам’яток селища.

 

Селищний голова Юрій Саковський привітав з нагоди професійного свята працівників банківських установ, розташованих у Великій Багачці. Користуючись нагодою, він побажав працівникам фінансових установ професійних успіхів і вручив грамоти найдостойнішим працівникам галузі: Оксані Любченко (відділення «Райффайзен Банк Аваль»), Надії Войтенко (відділення «Ощадбанку»), Володимиру Лясовому (відділення «ПриватБанку»), Аллі Васюк (відділення «Полтава-Банку»).

 

На урочистостях з нагоди 60-річчя Радивонівської загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів були присутніми селищний голова Юрій Саковський, його заступник, колишній директор цієї школи Віктор Беркало в. о. старости Лідія Філіпенко та член виконкому селищної ради Іван Балюк. Представники місцевого самоврядування привітали учнів та педагогів  зі славним ювілеєм, побажали навчальному закладу подальшого процвітання та подарували принтер.

 

Делегація представників Великобагачанської організації Української спілки ветеранів Афганістану побували, на запрошення своїх побратимів, у Яреськах Шишацького району. Там вони брали участь у проведенні спартакіади допризовної молоді на кубок пам’яті загиблого в Афганістані Олександра Дзюби. Переможці змагань отримали призи з рук голови обласної організації УСВА Валерія Корчукова. На завершення заходів великобагачанські «афганці» Володимир Галенко, Михайло Дзюбенко та Анатолій Писаренко (член виконавчого комітету селищної ради) поклали квіти до пам’ятних знаків жителів Яресьок, що загинули на афганській землі: Олександра Дзюби та Сергія Кокошка.

 

Селищний голова Юрій Саковський зустрівся з новопризначеним в. о. начальника Великобагачанського відділення поліції Миколою Михайловим. Сторони обговорили питання, пов’язані з діяльністю дільничних інспекторів поліції на території об’єднаної громади.

 

Розпочався чемпіонат району з футболу, переважну більшість учасників якого складають команди з населених пунктів Великобагачанської об’єднаної громади. Ігри першості принесли наступні результати:

Багачка Перша — Гоголеве 3:3;

Устивиця — Степанівка 2:10;

Радивонівка — Білоцерківка 0:2;

Довгалівка — Байрак 0:14.

В наступному турі першості 27 травня зустрічаються: Радивонівка — Степанівка; Багачка Перша — Устивиця; Гоголеве — Байрак; Довгалівка — Білоцерківка. Початок матчів о 17 годині.

 

24 травня делегація працівників апарату та виконувачі обов’язки старост Великобагачанської селищної ради побували з візитом у селі Омельник Кременчуцького району, де зустрілися з місцевим сільським головою Олександрою Шеремєтьєвою — одним з ініціаторів і піонерів процесу створення об’єднаних територіальних громад в регіоні. Розташована в північній частині Кременчуцького району Омельницька ОТГ об’єднала чотри розташованих поряд сільські ради і функціонує з жовтня 2015 року. За цей час громада має цілий ряд важливих здобутків і цікавих напрацювань, з якими ознайомилися великобагачанські гості. Цілком ймовірно, частина із вивченого досвіду буде в подальшому впроваджена в діяльності нашої об’єднаної громади.

 

25 травня відбулася друга сесія сьомого скликання Великобагачанської селищної ради. Сесія мала статус позачергової, її скликання було пов’язане з необхідністю продовження формування органів влади об’єднаної територіальної громади. Депутати утворили постійні комісії при виконавчому комітеті — адміністративну, житлову, з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій — та ухвалили рішення повернутися до формування їх персонального складу на наступній сесії. На сесії були внесені зміни до штатних розписів Якимівської, Степанівської, Багачанської Першої та Радивонівської сільських рад, збільшені доходні частини відповідних місцевих бюджетів, що дозволить виконання громадських робіт на адміністративних територіях цих сільських рад. Також сесія розглянула ряд земельних питань, переважно щодо затвердження технічної документації на земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства. Насамкінець пленарної частини сесії були озвучені кілька депутатських запитів. У «Різному» депутат Антон Яркий зачитав звернення, підтримане депутатською більшістю щодо недопущення зняття мораторію на продаж землі до формування справедливих і прозорих правил для цього ринку.

 

На розі вулиць Шевченка та Каштанової викрадена одна з нещодавно встановлених там тумб для квітів. Пошуки зловмисника (зловмисників) тривають.

 

Офіційні, неофіційні свята та пам’ятні дати наступного тижня:

28 травня — День прикордонника; День хіміка.

29 травня — День миротворця.

30 травня — День працівників видавництв, поліграфії та книгорозповсюдження.

31 травня — Всесвітній день без тютюну.

1 червня — Міжнародний день захисту дітей; Всесвітній день батьків; Всесвітній день молока.

 

За інформацією районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану, з 13 по 25 травня відділом зареєстровані 5 народжень та 6 смертей. Шлюби та розірвання шлюбів протягом звітного періоду не реєструвалися.

 

Хай вам щастить!

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ           

                                                                                                                шеф-редактор Анатолій КАРПОВ                                                                                 

 

                                                                                                                                                

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь