A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 48

Дата: 06.02.2017 09:58
Кількість переглядів: 764

                                                                          РІДНЕ СЕЛИЩЕ

                                                               Інформаційний бюлетень №48 (Новорічний)

                                                                                          29.12.2016

 

Дорогі великобагачанці!

Від імені депутатів, виконавчого комітету, апарату селищної ради та від себе особисто вітаю кожного з вас із настанням Новорічно-Різдвяних свят. Бажаю міцного здоров’я, миру в країні та злагоди в родинах, достатку в домівках, щедрого хліба на столі і радості в душах.

Ми прожили непростий рік, відповідальний як для всього суспільства, так і для нашої громади. Він приніс нам радощі і випробування, здобутки і невдачі. За кілька днів 2016 рік стане історією. Ми вступаємо в рік 2017-й. Хай він несе нам тільки добро. Людині притаманний оптимізм, віра в те, що прийдешній день, прийдешній рік буде кращим за минулий. Зі святами вас, дорогі друзі! Хай світло Віфлеємської зорі осяює наш шлях у Новому році і завжди.

Щиро ваш,

                   Юрій Саковський, Великобагачанський селищний голова.

 

В приміщенні селищної ради відбулося вручення подарунків кращим учням Великобагачанскої загальноосвітньої школи. Селищний голова Юрій Саковський передав вітання від Президента України (1994—2005 рр), засновника Фонду «Україна» Леоніда Кучми та вручив школярам солодкі дарунки від колишнього глави держави. Дякуємо члену виконкому селищної ради оксані Яценко за підбір кандидатур та оганізацію урочистостей.

 

22 грудня відбулося засідання планово-бюджетної комісії селищної ради, у роботі якої брали участь керівники бюджетних установ, що співфінансуються селищним бюджетом. На комісії був розглянутий і в цілому угоджений проект бюджету Великобагачанської селищної ради на 2017 рік.

 

Того ж дня відбулося останнє в нинішному році засідання виконавчого комітету. Селищний голова Юрій Саковський підвів підсумки діяльності виконавчого органу за звітний період, зокрема, щодо інформування населення про діяльність місцевого самоврядування. Виконком розглянув ряд питань, що належить до його компетенції.

 

До Великої Багачки прибув екскаватор, придбаний селищною радою за кошти місцевого бюджету.

 

23 грудня відбулася чергова сесія селищної ради. Головним питанням порядку денного було ухвалення селищного бюджету на 2017 рік. Після обговорення головний фінансовий документ територіальної громади був заверджений. Бюджет-2017 є бездефіцитним, з доходною та видатковою. Частинами майже в 13 млн.грн. Ним передбачене співфіннсуваня галузей медицини, шкільною та дошкільної освіти, культури, а також ряд проектів соціального спрямування. В разі перевиконання доходної частини видатки на важливі для громади речі також будуть відповідно збільшені.

Зі звітом про використання коштів, наданих селищною радою на потреби закладів охорони здоров’я перед сесією виступив головний лікар центральної районної лікарні Леонід Гавловський. Пртягом 2016 року кошти субвенції використовувались на придбання медикаментів для категорій населення, що мають право на їх безкоштовне отримання, ремонти приміщень ЦРЛ, заходи з енергозбереження тощо. У бюджеті на наступний рік співфінансування медицини передбачене в розмірі 200 тис. грн.

Сесія розглянула і затвердила ряд програм: соціально-економічного та культурного розвитку; благоустрою населених пунктів; зайнятості; охорони довкілля та раціонального використання природніх ресурсів; «Питна вода»; «Територіальна оборона»; оперативного управління бюджетними коштами.

 

 

Сесія виділила кошти на утримання місцевої пожежної охорони, на організацію оплачуваних громадських робіт, а також надала субвенцію районному бюджету на реалізацію тих повноважень, які мають безпосередній стосунок до життя селищної громади.

Рішенням сесії нещодавно отриманий сміттєвоз переданий в оренду комунальному підприємству «Великобагачанський житлосервіс».

На сесії були оприлюднені два звернення: групи громадян  щодо недопущення передачі в оренду частини пляжу біля підвісного мосту та фізичних осіб-підприємців — про зменшення ставок єдиного податку. Обидва звернення взяті до відома.

 

23 грудня в районному методичному центрі народної творчості відбувся концерт народного самодіяльного квінтету «Булава» Бутоводолинського сільського будинку культури. Селищна рада постійно і послідовно підтримує цей колектив у його творчих починаннях. Артисти «Булави» продемонстрували різні грані свого непересічного таланту, а архівні фото на екрані повідали про один з ключових моментів життя колективу — поїздку в березні 2015 року з концертами до прифронтової зони в Донецькій області. Дякуємо депутату селищної ради, солісту «Булави» Олександру Макаренку та ведучій концерту, начальнику відділу культури РДА Ірині Бережній за організацію культурно-мистецької події.

 

Відділом благоустрою селищної ради видалені два аварійні дерева на вулиці Каштановій в районі будинків №№25, 27.

 

Степану Несторовичу Бескровному —  80! Відомого лікаря-хірурга, почесного громадянина Великобагачанщини привітав селищний голова Юрій Саковський. Він брав участь в урочистостях з цього приводу, передав ювіляру від імені громади найкращі побажання і вручив цінний подарунок. Вітання з нагоди майбутніх Нового року та Різдва пролунало для трудових колективів закладів охорони здоров’я району.

 

26 грудня в актовій залі відділу освіти, молоді та спорту РДА відбулися святкові новорічні заходи для учнів шкіл району. В заходах брав участь селищний голова Юрій Саковський, який привітав школярів і побажав їм приємних Новорічно-Різдвяних свят.

 

Дякуємо жителям Великої Багачки Володимиру Миколайовичу РЯСНОМУ та Василю Васильовичу САВЧУКУ за надану допомогу в зимовому утриманні комунальних доріг (вулиць селища).

 

Повідомляємо, що, у відповідності до рішення Уряду, частина пенсій за січень 2017 року буде виплачена наприкінці грудня 2016 року. Пенсіонерам, які отримують пенсії через банківські установи в період з 4 по 15 січня, пенсія зараховується з 27 по 29 грудня.

Пенсіонерам, які отримують пенсію через поштові відділення з 4 по 10 січня, пенсія виплачується з 27 грудня. Ті, хто не встигне отримати її в цьому році, матимуть можливість це зробити, починаючи з 4 січня. Пенсіонерам, які отримують пенсії через банки з 16 по 25 січня або через поштові відділення 3 11 по 25 січня, вона буде виплачуватися в звичайному режимі у встановлені строки.

За роз’ясненнями можете звертатися до Контакт-центру Пенсійного фонду України (0-800-503-753) або до Великобагачанського управління Фонду (9-24-64).

 

Хай вам щастить у Новому році!

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ    

 шеф-редактор Анатолій КАРПОВ       

 

 

                                                                                                         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь