A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 47

Дата: 06.02.2017 09:53
Кількість переглядів: 742

                                                                           РІДНЕ СЕЛИЩЕ

                                                                            Інформаційний бюлетень №47

                                                                                         22.12.2016

 

18 грудня, напередодні свята Святого Миколая, селищний голова Юрій Саковський разом із своїм заступником Анатолієм Каленіченком та начальником служби у справах дітей райдержадмінстрації Надією Онупко відвідали 26 дітей з числа сиріт та тих, які опинилися в складних життєвих обставинах, у Шепелях, Байраці, Бутовій Долині та Великій Багачці. Всім їм були вручені святкові пакунки-«миколайчики», а тим з дітей, матеріальний стан родин яких особиво складний, ще й продуктові набори.

 

На території міні-ринку (на розі Каштанової та Миру) замість аварійних торгових рядів встановлені кілька нових металевих павільйонів.

 

Протягом останніх днів встановлені кілька додаткових та замінені несправні ліхтарі на різних вулицях селища. Зокрема, встановлений ліхтар в районі «зеленого павука». Це дозволить зробити більш безпечним складний пішохідний перехід на розі Шевченка та Європейської.

 

17 грудня за ініціативою групи ентузіастів відбувся шахово-шашковий турнір за участі жителів селища та громади. В ньому брали участь представники селищної ради і комунальних служб селища. Змагання принесли наступні результати: шахи — 1. Тагір Юсупов 2. Василь Пивинський 3. Анатолій Карпов; шашки — 1. Валерій Бут 2. Олег Бехтер 3. Віктор Лопатка. Дякуємо директору дитячо-юнацької спортивної школи Геннадію Варченку за сприяння у проведенні змагань.

 

Завдяки старанням фізичної особи-підприємця Олександра Колінька родина, де проживають двоє інвалідів з дитинства, отримала дрова для опалення свого будинку.

 

Обпиляне до безпечного стану аварійне дерево в безпосередній близькості до центральних воріт стадіону «Колос» у Великій Багачці.

 

19 грудня в актовій залі відділу освіти райдержадміністрації відбувся святковий ранок з нагоди дня Святого Миколая для пільгових категорій дітей району. З вітаннями перед учасниками події виступив селищний голова Юрій Саковський. Захід супроводжувався концертом вихованців районного будинку творчості дітей та юнацтва і врученям дарунків для дітей-пільговиків.

 

Увечері 19 грудня засвітилися вогні головної ялинки селища і району біля приміщення методичного центру народної творчості. Численних гостей події привітав зі святом селищний голова Юрій Саковський. В ході театралізовано-розважального дійства для всіх присутніх розвучало побажання приємних новорічних свят.

 

Днями був відзначений 5-річний ювілей діяльності центру реабілітації дітей-інвалідів. Цей заклад розташовується в Миргороді, але обслуговує цілий ряд навколишніх територій. На урочистостях з означеного приводу Великобагачанский селищний голова Юрій Саковський підкреслив, що реабілітаційний центр відіграв і продовжує відігравати велике значення для оздоровлення та соціальної реабілітації дітей-інвалідів, жителів селищної громади. Разом з тим, варто відзначити готовність Великобагачанської громади до спільної реалізації на умовах співфінансування реабілітацйних проектів, що мають істотне значення для нашого краю.

 

20 грудня виконане чергове підгортання території центрального селищного сміттєзвалища.

 

13 грудня секретар селищної ради Людмила Срібна брала участь в церемонії освячення каплиці, збудованої на подвір’ї центральної районної лікарні.

 

Продовжуємо публікації звітів про перший рік своєї діяльності в рамках чинної каденції, наданих депутатами Великобагачанської селищної ради.

 

Валентина Миколаївна ПИЦЯК, виборчий округ №17:

Протягом року мною поданий 1 депутатський запит, 5 депутатських звернень з питань, що турбували виборців, проведені 5 зустрічей з жителями виборчого округу. Для реалізації звернень громадян виконувались обстеження їхніх житлових умов звидачею відповідних актів. В рамках співпраці з дільничними інспекторами поліції видавалися характеристики на мешканців громади.

Спільно з виборцями вирішувалися питання: про визначення графіка вивезення побутового сміття, про спилювання аварійних дерев в парковій зоні та на території ДНЗ «Дзвіночок», про облаштування дитячих майданчиків на прибудинкових територіях багатоквартирної забудови по вулиці Європейській. Здійснювалась роз’яснювальна робота щодо доцільності створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

 

Ніна Петрівна ТОВСТОШКУР, виборчий округ №21:

  1. Брала постійну участь у пленарних засіданнях селищної ради та роботі засідань (в т. ч. виїзних) профільних депутатських комісій.
  2. Складала акти обстежень житлових умов на зверненя громадян та характеристики у відповідь на запити уповноважених органів.
  3. Були спиляні кілька аварійних дерев на вулиці Гагаріна.
  4. Подавала депутатські запити про освітлення центрального смітєзвалища Великої Багачки та облаштування на ньому майданчика для розвороту транспорту. Дані запити досьогодні не виконані.

 

Селищна рада звертається до керівників підприємств, організацій, установ, суб’єктів господарювання з проханням встановити і прикрасити на приналежних територіях Новорічно-Різдвяні ялинки для створення святкового настрою серед жителів та гостей селища.

 

Хай вам щастить!

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ       

                                                                                                        шеф-редактор Анатолій КАРП                                                                 

                                                                                                       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь