A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 12(81)

Дата: 14.08.2017 09:50
Кількість переглядів: 804

НАША ГРОМАДА

Інформаційний бюлетень № 12 (81)

10.08.2017

 

Шановні жителі об’єднаної громади та гості нашого краю!

На 23 вересня цього року заплановане проведення чергового Дня Великої Багачки. Для організаторів свята важливо, щоб воно було цікавим, приємним, змістовним для усіх його учасників. У зв’язку з цим запрошуємо всіх бажаючих висловлювати свої пропозиції щодо формату святкових заходів. Пропозиції приймаються до 1 вересня 2017 року у приміщенні селищної ради за адресою вул. Каштанова, 20, Велика Багачка.

 

5 серпня відбулося святкування Дня Балюків за участі селищного голови Юрія Саковського, діловода Якимівського старостинського округу Катерини Коблик, депутатів селищної ради Василя Вишаря і Сергія Овчаренка. З нагоди дня села подяками селищної ради відзначені місцеві жителі Віра Терещенко, Іван Котелевець, Григорій Коритін, а також депутат Василь Вишар. В ході святкової програми відбувся футбольний матч ветеранів Балюків і Кротівщини. Учасникам святкування була запропонована велика концертно-розважальна програма і дитячі атракціони.

 

Того ж дня в Стефанівщині святкували обжинки. Урочистості відбувалися під патронатом і за матеріальної підтримки агрофірми «Комунар» та її директора, члена виконкому селищної ради Олександра Джуганя. У святі брали участь в. о. старости Ніна Большачкова, депутат селищної ради Петро Корнієнко, член виконкому селищної ради Микола Максименко.

 

У Полтаві відбувся семінар для представників об’єднаних громад області, метою якого було удосконалення підготовки проектів, які органи місцевого самоврядування подають для отримання коштів з бюджетів різних рівнів та від неурядових організацій. Семінар проводився під егідою Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування, виконавчий директор якої Володимир Микійчук головував протягом пленарної частини зібрання. Великобагачанську об’єднану територіальну громаду на семінарі представляв радник селищного голови Сергій Семенюта.

 

9 серпня з нагоди церковного свята святого Пантелеймона у Великій Багачці відбувся хресний хід вірних Української православної церкви. Близько 150 прихожан пройшли від церкви Різдва Богородиці до каплиці, що на території центральної районної лікарні. Там відбувся молебень на честь святого-покровителя медицини з освяченням води. Богослужіння проводили протоієрей о. Василь та ієреї оо. Віталій і Петро.

 

На правому березі Псла вище Великої Багачки цими днями проходять вишкіл кількадесят представників Молодіжного націоналістичного конгресу з різних територій України, в тому числі зони проведення антитерористичної операції. Юнаки і дівчата займаються загальнофізичною, теоретичною та іншими видами підготовки, які будуть корисними для зміцнення обороноздатності країни. Селищний голова Юрій Саковський зустрівся з керівництвом табору, обговоривши з ним питання дотримання правопорядку та належного санітарного стану території.

 

Продовжується облаштування дитячого майданчика у дворі багатоквартирного будинку на вулиці Гірській, 2 «в». Робота виконується стараннями жителів будинку Романа Хоменка і Валерія Коблика, за матеріальної та організаційної підтримки жителів першого під’їзду та депутата селищної ради Геннадія Грибовода.

 

В попередньому випуску бюлетеня повідомлялося про розташування на лівому березі Псла спортивно-оздоровчого табору однієї з християнських протестантських деномінацій. Наразі табір завершив свою роботу. У відповідності до домовленостей, досягнутих його керівництвом із селищною радою, відпочивальники не лише залишили територію у кращому санітарному стані, аніж був до них, а ще й встановили на ній кілька столів та лавок для тих, хто прибуде сюди в майбутньому.

 

У зв’язку з тимчасовими проблемами з водопостачанням, які мають місце на вулиці Молодіжній у Великій Багачці, на численні прохання жителів вулиці та за підтримки селищної ради, обласне комунальне підприємство «Миргородводоканал» встановило водорозбірну колонку на вулиці Каштановій у безпосередній близькості до позбавлених водопостачання домогосподарств.

 

Завдяки активності членів громадського об’єднання «Рибачок» та матеріальній підтримці Сергія Ситника і Олександра Петренка в річку Затон запущена чергова партія зарибка карася — цього разу йдеться про 150 кілограмів рибного молодняка.

 

В Радивонівці пофарбовані паркани навколо парку в центрі села та адміністративних будівель. Тривають роботи з викошування прилеглих територій, та інші підготовчі заходи до відзначення Дня села.

 

Внаслідок дитячої недбалості з вогнем спалахнула пожежа на недобудованому фундаменті п’ятиповерхівки, що у Великій Багачці на вулиці Каштановій. Дякуємо жителькам селища Світлані Явтух і Тетяні Фішер за вчасне реагування на пожежу і пожежникам районного сектору ГУ ДСНС під командуванням Миколи Латишева за оперативну ліквідацію осередку загоряння. Звертаємо увагу батьків на безпечне поводження їхніх дітей з вогнем.

 

Управління Пенсійного фонду України у Великобагачанському районі повідомляє про запровадження нової форми надання адміністративних послуг для пенсіонерів та інших громадян України — веб-порталу електронних послуг ПФУ. За його допомогою можна, без черг і в зручний для громадянина час, без транспортних витрат, отримати інформацію про поточний розмір пенсії; умови, порядок її призначення та виплати; звернутися із заявою до будь-якого відділення Пенсійного фонду, отримавши відповідь на поштову чи електронну адресу; ознайомитися зі зразками заяв та порядком їх заповнення; замовити довідки з реєстру застрахованих осіб про страховий стаж, заробітну плату тощо. Адреса порталу portal.pfu.gov.ua. Для реєстрації на порталі необхідно особисто або через уповноваженого представника звернутися із заявою до управління Пенсійного фонду у Великобагачанському районі (Велика Багачка, вул. Шевченка, 73, каб. 9, тел. 9-14-22, 9-18-64). При цьому необхідно надати копії паспорта та довідки про присвоєння ідентифікаційного номера або пенсійного посвідчення.

 

До відома жителів громади, які отримують медикаменти за рецептами лікаря в рамках програми «Доступні ліки»!

Центральна районна аптека ПОКП «Полтавафарм» повідомляє, що наказом Міністерства охорони здоров’я №856 від 26.07.2016 розширений перелік препаратів, які відпускаються в рамках реалізації програми. Кількість препаратів, що відпускаються безкоштовно або зі знижкою збільшена на 42 позиції. Ознайомитися з оновленим переліком може кожен бажаючий за адресою www.apteka.ua/article/419795.

 

В Якимовому завершені роботи з будівництва фундаменту майбутньої каплиці в центральній частині села. Після завершення відповідного технологічного циклу будівельні роботи будуть продовжені.

 

В черговому турі районної першості з футболу зустрічалися: Довгалівка — Радивонівка 1:8; Степанівка — Гоголеве 0:0; Багачка Перша — Білоцерківка 1:7.  Гру Байрак — Устивиця перенесено. Матчі наступного туру відбудуться 12 серпня. Цього дня гратимуть Гоголеве — Радивонівка, Устивиця — Довгалівка, Багачка Перша — Байрак (в Семенівці), Степанівка — Білоцерківка.

 

Офіційні, неофіційні свята і пам’ятні дати України наступного тижня:

13 серпня — День будівельника; День працівника ветеринарної медицини України; Міжнародний день шульги.

15 серпня — День археолога.

 

За інформацією відділу Державної реєстрації актів цивільного стану, з 29 липня по 9 серпня відділом зареєстровані 9 народжень, 5 смертей, 2 шлюби та 2 розірвання шлюбу.

 

Хай вам щастить!

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

                                                                                                                    шеф-редактор Анатолій КАР

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь