A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 7(76)

Дата: 10.07.2017 09:47
Кількість переглядів: 732

НАША ГРОМАДА

Інформаційний бюлетень № 7 (76)

06.07.2017

 

30 червня у Києві відзначалося 25-річчя Асоціації міст України. На запрошення голови АМУ, міського голови Києва Віталія Кличка в урочистостях брав участь селищний голова Юрій Саковський. В ювілейних заходах брали участь Президент України Петро Порошенко, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко. В ході спілкування селищного голови з Віталієм Кличком київський мер пообіцяв надати консультативну допомогу у створенні підрозділу муніципальної поліції об’єднаної громади. В розмові Юрія Саковського з Геннадієм Зубком було порушене питання недоотримання селищною радою коштів за рахунок ренти з лісокористування.

 

Представники підприємства «Вуличне освітлення» встановили кілька додаткових ліхтарів на вулиці Зарічній у Великій Багачці та на вулиці Миру в Бутовій Долині. Був також замінений світильник на вулиці Черкаса у Великій Багачці.

 

Стараннями ряду суб’єктів господарювання відремонтовані східці, що ведуть з вулиці Набережної до подвір’я колишнього універмагу. Дякуємо керівникам підприємств, які брали участь у процесі відновлення: Олексію Романченку (Великобагачанське районне споживче товариство), Олександру Пишнюку («Нова пошта»), Олександру Бухуну («Делівері»), Володимиру Кучеру («Промелектроніка»). Дякуємо безпосереднім виконавцям робіт — Андрію Герасименку і Руслану Бондарчуку.

 

Виконане грейдерування ряду вулиць Затону, Малої Решетилівки та Бутової Долини (хут. Боси). Роботи виконані стараннями Сергія Сухомлина і директора КП «Великобагачанський житлосервіс» Євгенія П’ятака.

 

Виконане асфальтування пандусу біля житлового будинку на вулиці Гірській, триває ямковий ремонт дорожнього покриття на вулицях Шевченка, Європейській, Чекалових.

 

Завезений пісок на вулицю Зарічну, де планується будівництво у найближчому майбутньому дитячого майданчика. Також пісок завезений до Багачки Першої — у відпочинкову зону на узбережжі ставка, де відбуваються народні гуляння.

 

Встановлена огорожа навколо дитячого майданчика у сквері «Ювілейний».

 

Жителі багатоквартирного будинку на вул. Європейській, 65 встановили з наданих відділом благоустрою селищної ради матеріалів огорожу навколо дитячого майданчика на прибудинковій території.

 

30 червня радник селищного голови Сергій Семенюта брав участь в інформаційній зустрічі для об’єднаних громад «Участь суспільства у прийнятті рішень в громадах», яка відбувалася в Білоцерківці. Зустріч відбувалася за ініціативи Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади. Тренерами представників громад виступали відомі експерти Артур Гроссман, Лідія Євтушенко, Роман Широких, Валентина Полтавець та інші. Серед найбільш обговорюваних питань — участь у бюджеті участі та формування інформаційного простору об’єднаної громади.

 

4 липня у відбулася зустріч селищного голови Юрія Саковського, секретаря селищної ради Людмили Срібної, заступників селищного голови Віри Кришталь, Анатолія Каленіченка, Віктора Беркала, інженера-землевпорядника Тетяни Гладкої, начальника відділу надання адміністративних послуг Сергія Андріященка, радника селищного голови Сергія Семенюти з представниками обласної організації Асоціації міст України. Серед членів делегації АМУ були присутні фахівці з правових та бюджетних питань, які надали відповідні консультації.

 

Стараннями мешканця Байраку Андрія Василенка забезпечені пиломатеріалами для глядацьких сидінь футбольні поля в Семенівці та Мар’янівці.

 

Дякуємо жителеві Великої Багачки Миколі Чобітьку за надані матеріали для облаштування вогнища для свята Івана Купала у Великій Багачці.

 

29 червня відбулася нарада керівників органів місцевого самоврядування, землевпорядників сільських рад, представників Держгеокадастру та районної державної адміністрації. На ній обговорювалися питання нормативних змін у землекористуванні у світлі нещодавніх постанов Кабінету Міністрів. Від Великобагачанської селищної ради у нараді брала участь інженер-землевпорядник Тетяна Гладка та начальник відділу надання адміністративних послуг Сергій Андріященко.

 

Дякуємо начальнику Красногорівської філії ПАТ «Полтаваобленерго» Олександру Соничу та працівникам філії за оперативну ліквідації наслідків буревію та відновленя електропостачання населених пунктів громади.

 

Дякуємо голові фермерського господарства Геннадію Шпирні за дискування пляжних зон на обох берегах Псла у Великій Багачці.

 

Завдяки старанням в. о. старости Олександра Лобура, депутата селищної ради Василя Вишаря, громадського активіста Руслана Полякова було знайдено і ліквідовано порив на водогоні в Балюках. Нормальне водопостачання населеного пункту відновлене.

 

Надаємо інформацію щодо перебування пересувного флюорографа в населених пунктах об’єднаної громади.

Довгалівка — 9 липня; 8.00—10.30.

Степанівка — 9 липня; 11.00—14.00.

Багачка Перша — 10 липня; 10.00—14.00.

Пушкареве — 11 липня; 8.00—11.00.

Семенівка — 11 липня; 11.30—14.00.

Радивонівка — 12 липня; 8.00—11.00.

Мар’янівка — 12 липня; 11.30—14.00.

 

У першості району з футболу зіграні матчі чергового туру, які принесли наступні результати:

Довгалівка — Гоголеве 0:4; Байрак — Радивонівка 1:0; Білоцерківка — Устивиця 10:0; Степанівка — Багачка Перша 4:0. Перше коло чемпіонату завершилося. 8 та 9 липня будуть зіграні пропущені з різних причин матчі.

8 липня: Байрак — Багачка Перша (у Великій Багачці); Радивонівка — Довгалівка.

9 липня: Довгалівка — Устивиця. Початок усіх ігор о 17 годині.

По цьому районна першість бере тритижневу паузу, після якої розпочнеться друге коло.

 

9 липня з нагоди святкування Дня рибалки відбудуться змагання з рибної ловлі на вудку на річці Затон та на ставку у Стефанівщині. Початок змагань о 6 годині.

 

Офіційні, неофіційні свята і пам’ятні дати наступного тижня:

7 липня — Івана Купала.

9 липня — День рибалки.

11 липня — Всесвітній день народонаселення; Всесвітній день шоколаду.

12 липня — Всесвітній день бортпровідника цивільної авіації; День фотографа.

 

За інформацією районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану, з 22 червня по 5 липня відділом зареєстровані 6 народжень, 8 смертей, 3 шлюби та 3 розірвання шлюбу.

 

Хай вам щастить!

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ      

                                                                                                                 шеф-редактор Анатолій КАРПОВ                                                                                 

 

 

                                                                                                                                                

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь