A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 9(78)

Дата: 24.07.2017 09:44
Кількість переглядів: 927

НАША ГРОМАДА

Інформаційний бюлетень № 9 (78)

20.07.2017

 

14 липня відбулася четверта сесія сьомого скликання Великобагачанської селищної ради. До порядку денного були внесені 62 питання та «Різне». Сесія ухвалила рішення про виділення коштів на придбання глибинного насоса для артезіанської свердловини в Радивонівці, про придбання ноутбука для Радивонівського сільського будинку культури, про виділення субвенції районному бюджету на виготовлення технічних паспортів приміщень Радивонівської загальноосвітньої школи та заміну вікон в них.  Була затверджена Програма розвитку фізичної культури і спорту Багачанського Першого старостинського округу та виділені кошти на інвентар для місцевої футбольної команди. Затверджена кошторисна документація на поточний ямковий ремонт автодороги до Пушкаревого. Рішеннями сесії внесені зміни до бюджетів старостинських округів; надані дозволи на складання проектів землеустрою на земельні ділянки тощо. Також були розглянуті депутатські звернення та інші питання, віднесені до компетенції сесії селищної ради.

 

14 липня група головних бухгалтерів сільськогосподарських підприємств району брала участь у святкуванні Дня бухгалтера в Києві на запрошення видавничого дому «Баланс-клуб» та однойменного громадського об’єднання. У складі делегації була присутня депутат селищної ради Оксана Івченко, жителі населених пунктів об’єднаної громади Ганна Бієнко, Людмила Литвин, Тетяна Попова, Катерина Борблик, Світлана Артеменко.

 

16 липня відбулося святкування Дня села в Широкому. В ньому брали участь понад 150 осіб,  у тому числі ті, що давно залишили Широке і проживають в інших населених пунктах. Самоврядування об’єднаної територіальної громади було представлене селищним головою Юрієм Саковським, його заступником Анатолієм Каленіченком, в. о. старости Лідією Гордусенко, депутатом селищної ради Петром Гриценком. Мистецьку програму Дня села представляли художні колективи громади: «Любава» з Багачки Першої і «Хуторяночка» з Балюків. Дякуємо керівництву агрофірми «Агроінвест» за надану для свята матеріальну допомогу.

 

20 червня відбулося чергове засідання виконавчого комітету селищної ради. Виконком заслухав інформацію працівника військового обліку селищної ради Любові Бієнко про стан ведення військового обліку на території об’єднаної громади та про хід перевірки даного кола питань працівниками Полтавського обласного військового комісаріату. Інформація була взята виконавчим комітетом до відома.

Головним питанням порядку денного був стан підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2017/2018 рр. систем життєзабезпечення громади. З інформацією про підготовку до зими виступили майстер дільниці  підприємства «Миргородтеплоенерго» Василь Ільїн, майстер дільниці підприємства «Миргородводоканал» В’ячеслав Шостя, начальник дільниці газового постачання Євген Маковецький, начальник філії ДП «Полтавський облавтодор» Олександр Черевко, начальник Красногорівської філії ПАТ «Полтаваобленерго» Олександр Сонич. Обговорення питань було дуже жвавим, з численними запитаннями та пропозиціями до доповідачів. Виконком вирішив вдатися до більш активних заходів щодо інформування населення про перебіг підготовчої роботи. За підсумками розгляду селищним головою Юрієм Саковським був розданий ряд доручень підпорядкованим підрозділам.

Виконком також затвердив ліцензії на роздрібну торгівлю підакцизними товарами, провів впорядкування адресного господарства та вирішив ряд інших питань, віднесених до його компетенції.

 

Шановні жителі Великої Багачки, що користуються послугами з централізованого теплопостачання!

До початку опалювального сезону необхідно провести випробовування тепломереж у ваших будинках, що є запорукою якісного і безперебійного надання послуг. Як засвідчує практика попередніх років, переважна більшість користувачів послуг починають турбуватися про це безпосередньо перед початком опалювального сезону. Що створює труднощі для працівників котелень «Миргородтеплоенерго» і ставить під загрозу вчасний початок опалення. Звертаємося до власників будинків з проханням провести роботи з випробування мереж заздалегідь, не чекаючи до останньої миті!

 

До уваги абонентів ПАТ «Полтаваобленерго»!

Якщо ви маєте необхідність повідомити важливу інформацію диспетчеру Красногорівської філії ПАТ «Полтаваобленерго», можете зробити це за телефоном 9-37-39. Якщо цього зробити не вдається, існує більш надійний спосіб контакту — через call-центр підприємства. Кожен дзвінок на номер 0-800-210-312 (безкоштовний і цілодобовий) буде зареєстрований і переданий для реагування до відповідного підрозділу «Полтаваобленерго».

 

До уваги користувачів природного газу!

Нерідко абоненти ПАТ «Полтавагаз» скаржаться на отримання попереджень про наявність заборгованості за використаний газ, які є безпідставними. У багатьох випадках нарікання є справедливими, а головною причиною виникнення подібних ситуацій стало скорочення кількості працівників газового господарства — слюсарів та контролерів. В таких умовах облік використаного газу і нарахування плати за нього здійснюється автоматично, на підставі попередніх звітних періодів. Звертаємо вашу увагу, що за умовами договору про газопостачання абонент зобов’язаний до 5 числа місяця, наступного за звітним надати абонентській службі інформацію про справжні обсяги споживання. Для цього можливе використання різних способів — особисто, за телефоном 9-15-24, за мобільним телефоном вашого контролера (якщо він відомий), зареєструвавшись на офіційному сайті ПАТ «Полтавагаз» та створивши там «особистий кабінет». Такий крок дозволить абонентові уникнути надмірних нарахувань за газ.

 

13 липня проведене навчання з техніки безпеки та охорони праці для працівників відділу благоустрою селищної ради. Навчання проводили заступники селищного голови Анатолій Каленіченко і Віктор Беркало, начальник відділу благоустрою Владислав Третяк, директор комунального підприємства «Великобагачанський житлосервіс» Євгеній П’ятак.

 

Виконане чергове підгортання сміттєзвалища Великої Багачки.

 

У Радивонівці, завдяки старанням члена виконкому Івана Балюка, в. о. старости Лідії Філіпенко, депутатів селищної ради Оксани Івченко та Антона Яркого, в приміщенні офісу агрофірми «Україна» встановлений,  для зручності працівників фірми і жителів села,  банкомат і термінал одного з провідних банків України. Додатково встановлене програмне забезпечення дозволяє здійснювати сплату держмита та адміністративних послуг.

 

Відновив роботу магазин ритуальних товарів на ринковій площі Радивонівки. Це стало можливим завдяки підтримці члена виконкому Івана Балюка, виконувача обов’язків старости Лідії Філіпенко, депутатів селищної ради Оксани Івченко та Антона Яркого.

 

Виконані роботи з обкошування кладовищ в Широкому та Багачці Першій.

 

Продовжуються роботи з викошування трави, бур’янів та проведення інших заходів з благоустрою на кладовищі Стефанівщини.

 

Наступного тижня в населених пунктах об’єднаної територіальної громади працюватиме пересувний флюорограф. Повідомляємо графік його роботи:

Балюки  23.07; 10.30—12.00

Якимове  23.07; 12.30—14.00

Бутова Долина  24.07; 8.00—11.00

Мала Решетилівка  24.07; 11.30—12.30

Затон  24.07; 13.00—14.00

Байрак  25.07; 8.00—9.30

 

23 липня відбудеться святкування Дня села в Довгалівці. Початок о 16 годині біля приміщення Довгалівської загальноосвітньої школи. Запрошуємо жителів та гостей Довгалівки до участі у святкових заходах.

 

Офіційні, неофіційні свята і пам’ятні дати наступного тижня:

20 липня — Міжнародний день шахів; Міжнародний день торта.

23 липня — Всесвітній день китів і дельфінів.

26 липня — День есперанто; День парашутиста.

 

За інформацією районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану, з 6 по 19 липня відділом зареєстровані 8 народжень, 6 смертей, 2 укладення шлюбу та 2 розірвання шлюбу.

 

Хай вам щастить!

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ      

                                                                                                               шеф-редактор Анатолій КАРПОВ                                                                                 

 

 

                                                                                                                                                

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь