A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 38

Дата: 25.10.2016 09:43
Кількість переглядів: 1017

                 РІДНЕ СЕЛИЩЕ

                                Інформаційний бюлетень № 38

                          20.10.2016

           Великобагачанська селищна рада інформує про новини життя громади.

 

  Протягом 12—15 жовтня у Великій Багачці та населених пунктах громади відбувся ряд заходів, присвячених Дню захисника України, святу Покрови Пресвятої Богородиці та Дню українського козацтва:

— 12 жовтня селищний голова Юрій Саковський брав участь в урочистостях з нагоди Дня захисника України. Він відзначив подяками селищної ради та цінними подарунками ветеранів війни та антитерористичної операції: Віталія Яковича Браславського, Сергія Володимировича Крутька, Анатолія Васильовича Самойленка, Олександра Івановича Ступака. Відзнаку воїна Збройних Сил України Олександра Володимировича Науменка, який нині перебуває в зоні бойових дій отримав його батько Володимир Антонович.

— Того ж та наступного дня селищний голова брав участь у покладанні квітів до могил воїнів ЗСУ, що загинули в боях на Сході України — Руслана Тронька та Дениса Часового. Вічна слава героям!

— 14 жовтня на околиці Великої Багачки, біля Козацького Каменя відбулося народне гуляння з нагоди Дня українського козацтва. Селищний голова Ю. Б. Саковський привітав учасників події, запевнив, що великобагачанська громада була і залишається вірною патріотичним козацьким традиціям. Ряд активістів громадського життя нагороджені з нагоди свята козацькими відзнаками: орденом “Покрова Пресвятої Богородиці” — Григорій Сергійович Хан, медаллю “Дмитро Сагайдачний” — Василь Іванович Проскура, медалями “За відродження України” — Антоніна Павлівна Живолуп і Любов Федорівна Пилипович. На завершення свята його учасники мали можливістю скуштувати кулешу та рибної юшки.

— 15 жовтня у приміщенні Байрацького сільського клубу відбулося святкування Дня Байрака. Селищний голова Юрій Саковський привітав жителів села з цією подією, вручив відзнаки та подарунки місцевим жителям, учасникам війни в Афганістані та на Сході України: Олександру Віталійовичу Пустовіту, Володимиру Олександровичу Самойленку та Олександру Васильовичу Щербаку. Подякою та цінним подарунком від селищного голови відзначена також Алла Леонтіївна Шелкопляс — завідувачка місцевого ФАПу. Концертну частину свята склав виступ запрошених митців — відомого квартету “Гетьман”.

 Селищна рада дякує начальнику дільниці газового постачання Євгену Григоровичу Луценку, начальнику обласного комунального підприємства “Миргородтеплоенерго” Олександру Валентиновичу Королю та майстру великобагачанської дільниці цього підприємства Василю Олександровичу Ільїну за вчасний і якісний початок опалювального сезону в закладах комунальної власності селищної ради.

 В ніч з 14 на 15 жовтня громадянин Л., перебуваючи в нетверезому стані, завдав пошкоджень фасаду приміщення селищної ради. Особу зловмисника вдалося встановити. Наразі вирішується питання про притягнення його до відповідальності.

  Чергова пожежа мала місце на центральному сміттєзвалищі. Існують підстави припускати, що її влаштували певні особи з метою дестабілізації екологічної та соціальної ситуації в громаді. Осередки загоряння були вчасно ліквідовані силами працівників відділу благоустрою селищної ради та КП “Житлосервіс”.

  У зв’язку з наближенням Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій здійснене  оновлення пам’ятного знаку “Мати і дитина” на центральному кладовищі. Дану роботу виконали працівники відділу благоустрою селищної ради. Дякуємо начальнику районного сектору ДСНС Сергію Гайворонському за надане для виконання робіт обладнання.

  19 жовтня вперше за кілька десятиліть відновилося вуличне освітлення в Малій Решетилівці. Дякуємо заступнику голови обласної державної адміністрації Олегу Євгеновичу Пруглу за сприяння в проходженні необхідних дозвільних процедур. Того ж дня повністю змонтовані і готові до підключення мережі вуличного освітлення в Затоні.

  Дякуємо керівництву Великобагачанського споживчого товариства (голова Олексій Романченко) за впорядкування прилеглої до кафе “Псьол” території. Висловлюємо сподівання, що наступного року клумби поряд з кафе матимуть змогу претендувати на звання кращих у селищі.  Закликаємо інших керівників та підприємців наслідувати гідний приклад.

  У зв’язку з численними зверненнями громадян до землевпорядників селищної ради та нерідким виникненням конфліктних ситуацій, роз’яснюємо наступне. Рішення сесій селищної ради щодо надання земельних ділянок у власність, постійне користування чи оренду, видані протягом дії старого Земельного Кодексу України (1990—2001 рр.) повинні бути виконаними до 2001 року включно. Тобто, на підставі згаданих рішень власники та користувачі земельних ділянок мали виготовити землевпорядну документацію та посвідчити своє право власності (постійного користування, оренди) відповідними правоустановчими документами. Якщо ж цього зроблено не було, рішення фактично втратило свою чинність і потребує поновлення.

  У відповідності до чинного нині земельного законодавства, земельні ділянки, яким не присвоєні кадастрові номери та які не внесені до публічної кадастрової карти, вважаються вільними; на отримання їх у власність чи оренду (постійного користування для фізичних осіб нині діючий Земельний кодекс не передбачає) може претендувати кожен громадянин України. Рекомендуємо жителям територіальної громади, які користуються земельними ділянками різного цільового призначення без належних правоустановчих документів і не мають наміру відмовлятися від них, якнайшвидше посвідчити своє право щодо цих ділянок. Для цього необхідно звернутися до Великобагачанської селищної ради, якщо ваша ділянка перебуває в межах населеного пункту або до структурних підрозділів Держгеокадастру (відділ у Великобагачанському районі або Головне управління в Полтавській області), якщо вона перебуває за межами населеного пункту. За консультаціями звертайтеся до землевпорядників селищної ради за адресою: вул. Каштанова, 20, Велика Багачка.

  За інформацією, наданою районним відділом Державної реєстрації актів цивільного стану, протягом 12—19.10.2016 р. здійснена реєстрація 6 народження (3 мешканці селищної ради), 3 смерті (0), 2 шлюби (2) та 1 розлучення (1).

       

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ      

   шеф-редактор Анатолій КАРПОВ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь