A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 56

Дата: 23.02.2017 09:31
Кількість переглядів: 741

                                                                                           РІДНЕ СЕЛИЩЕ

               

                                                                                     Інформаційний бюлетень

                                                                                          №8 (56) 24.02.2017

                                               

16 лютого відбулася 22 сесія селищної ради сьомого скликання. Вона розглянула 54 питання порядку денного та «Різне». Найбільш важливими питаннями, винесеними на розгляд депутатів, були ті, що пов’язані зі встановленням ставок ряду місцевих податків. Зокрема, щодо відсоткової ставки єдиного податку для суб’єктів господарювання, які належать, у відповідності до чинного Податкового кодексу України, до другої групи спрощеної системи оподаткування. Аналогічно до переважної більшості органів місцевого самоврядування України, селищна рада визначила у розмірі 10 відсотків від розміру мінімальної заробітної плати. Іншими рішеннями сесія селищної ради привела у відповідність з нормами Податкового кодексу ставки земельного податку, податку на нерухоме майно, єдиного податку для суб’єктів господарювання, що зареєстровані, як платники єдиного податку першої групи, а також розмір туристичного збору.

Сесія заслухала звіти районного військового комісара Сергія Погорєлова і директора районного методичного центру народної творчості Наталії Чобітько про використання коштів, наданих у вигляді субвенції вказаним установам із селищного бюджету. Обидва звіти були взяті депутатами до відома.

Сесія розглянула значну кількість звернень бюджетних організацій та установ, а також окремих громадян про надання фінансової допомоги на вирішення різних питань. У більшості випадків заявникам рекомендували звернутися повторно після уточнення показників селищного бюджету за підсумками першого півріччя 2017 року. Хоча деякі прохання були задоволені негайно, як наприклад, звернення районної станції юних техніків про виділення коштів на придбання моделей ракетних двигунів.

Сесія селищної ради прийняла рішення також з ряду земельних та інших питань, які віднесені до її компетенції.

 

Наступна, 23, позачергова, сесія  селищної ради сьомого скликання відбулася 18 лютого і була присвячена виявленню на території Великої Багачки спалаху африканської чуми свиней (АЧС). Разом із депутатами до участі в ній були запрошені члени виконавчого комітету. Інформацію щодо карантинних заходів, які запроваджуються на території селища надали заступник голови районної державної адміністрації Андрій Филипась та ветеринарний лікар Євгеній Ченчик. Депутати взяли інформацію до відома. Кожному з народних обранців та членів виконкому рекомендовано спільно з представниками відповідних служб здійснити подвірний обхід домогосподарств на території свого виборчого округу з метою перепису свинопоголів’я. Дані заходи були проведені протягом 18—19 лютого, отримана інформація оперативно доведена до відповідальних виконавців.

 

Як повідомлялося вище, минулого тижня, у Великій Багачці на вулиці Котляревського зафіксована загибель свиней від хвороби, схожої на африканську чуму. 17 лютого даний діагноз був підтверджений кількома незалежними експертизами. У зв’язку з чим було скликане засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії (НПК), в роботі якої брали участь селищний голова Юрій Саковський, заступник селищного голови Анатолій Каленіченко та радник селищного голови Анатолій Карпов. За результатами роботи комісії було прийняте рішення про оголошення 40-денного карантину на території Великої Багачки та розподілені права та обов’язки кожної із залучених до його забезпечення установ. Виявлене поголів’я свиней було знищене протягом 20 лютого. Власники тварин мають отримати компенсацію у визначеному розмірі за рахунок резервного фонду районного бюджету. На дорогах, що з’єднують Велику Багачку, встановлені ветеринарно-поліцейські пости в напрямі Миргорода, Устивиці та Подолу. У бік Красногорівки та Бутової Долини облаштовані дезінфекційні бар’єри. На період карантину встановлені обмеження на реалізацію різних видів тваринницької продукції. У відповідності до рішення НПК, селищна рада мала забезпечити електропостачання, опалення блок-постів та харчування їх персоналу. Що і було виконане упродовж 19—21 лютого. Дякуємо власникам та персоналу ресторану «Перлина» і кафе «Інтер» за допомогу в проведенні карантинних заходів. В подальшому запланована співпраця селищної ради з іншими закладами громадського харчування.

 

В залі засідань селищної ради мали місце урочистості з нагоди 30-річчя селищної ветеранської організації. Подія відбувалася за участі керівництва селища, ветеранської організації та ветеранів-волонтерів. Присутніх привітали селищний голова Юрій Саковський, голова районної ветеранської організації Іван Дудник, член виконавчого комітету Анатолій Писаренко, директор краєзнавчого музею Катерина Щербина. Одним з ключових моментів заходу стало вручення селищним головою за дорученням керівництва Організації ветеранів України посвідчення «Почесний ветеран України» жительці Великої Багачки Галині Свиридівні Тхорук. Дане почесне звання стало четвертим на території району за увесь час існування.

Після завершення офіційної частини ветеранська спільнота мала можливість неформально поспілкуватись. Завдяки депутату селищної ради Віктору Бутенку волонтери-ветерани отримали подарунки з нагоди ювілею.

 

За інформацією голови селищної ветеранської організації Надії Журавель, стараннями ветеранських волонтерів літня соціально незахищена жителька Великої Багачки забезпечена дровами для опалення свого будинку.

 

18 лютого стартувала традиційна щорічна районна спортивна спартакіада під егідою ФСТ «Колос». Учасників шахово-шашкових змагань привітав радник селищного голови Анатолій Карпов. В змаганнях брали участь працівники селищної ради та підпорядкованих їй комунальних підприємств Ігор Кудря, Володимир Журавель і Анатолій Карпов. Двоє останніх стали призерами змагань, здобувши треті місця у змаганнях шашкістів та шахістів.

 

Святкові та пам’ятні дні наступного тижня:

20—26 лютого — Масляна.

28 лютого — День працівників патрульно-постової служби України; День штурманської служби авіації ЗСУ.

3 березня — Всесвітній день письменника.

 

Хай вам щастить!

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ      шеф-редактор Анатолій КАРПОВ                 

                                                                                                            

 

   

                                                      

 

 

                                                                                              

                                                                                                         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь